A korombeli mai fiúk, fiatal magukat férfinek vallók (16-25 évesekre gondolok), miért annyira elcseszettek, hogy félnek a katona szót meghallani?
Akiket én megkérdeztem mindegyik azt mondta hogy "dehogy mennék minek? hogy lelőjenek, félek tőle meg ilyen dumák, amiket a kislány szájából még elvisel az ember, de az olyan srác aki ilyeneket mond legszívesebben egy jó nagy pofont érdemelne, a fiatalok közül is elég sokan járnak edzeni hogy milyen keménynek tűnjenek, bezzeg félne megfogni a fegyvert, régen meg 10-12 éves gyerekek töltötték a katonák ágyúit, csokiért meg kajáért cserébe, és még se mondták hogy nem, pedig lett volna lehetőségük iskolába járni helyette
21/F
"Tiszteletet otthon kellene magtanulni és az iskolában, barátságot sem hiszem , higy az ember a katonáságnál tanulná meg. Tartás és erő, hogy megvédd a családod: ezt sem ott tanulja meg a "normális ember".
Ez a válasz oltári nagy baromság.."
Te már csak tudod, igaz? Engedd meg, hogy pofán röhögjelek.
18-as
Szépen fogalmaztál, viszont Te azokhoz a nőkhöz tartozol akiknek a gyengédség a fő szerep, viszont nagyon sok nő valójában nem erre vágyik, és mai napig Ők vannak többen. Egy egyszerű példát ha megnézünk, a feleséget inzultálja régóta egy idegen férfi a Nő nem mer senkinek szólni végül kiderül mert a férj pont rájön, melyik a jobb ha odaáll és szavakkal próbálja meggyőzni hogy fejezze be(mellékesen, ettől még nem fog változni számottevően) vagy pedig az első adandó lehetőségnél betöri az orrát
12-es
Belőled csak a gyávaság beszél szerintem
16-os
Valóban csak kézi felvételeket láttam balkáni, és világháborús harcokról, és attól hogy így vélekedek, még nem menekülnék el csak azért hogy megéljem a 70-80 éves kort, miközbe nevetve gondolok vissza a sok agyatlanra aki inkább otthon maradt és harcolt, hisz akkor minek írtam ki a kérdést, maradjunk annyiban hogy vannak akik csak könyvelőnek/rádiósnak valók a lelkületük miatt
Tételezzük fel hogy most kitörne egy háború amibe menned kéne, nem halnál meg, csak mindkét lábad odaveszne. A háború meg egyszer véget ér, utána már nem lesz túl egyszerű elhelyezkedned, a feleség, gyerek meg szinte reménytelen. Harcoltál valamiért amiről azt se tudod miről szólt.
Egy filmajánló ha még nem láttad:
Lehet hogy a te kis világodban ez lenne normális, hogy ismerősöket, családot, barátokat, mindent hátrahagyva rohanjak ágyút tölteni, de köszi, semmi szükségem nincs rá. Ha ettől szerinted gyáva féreg vagyok, akkor gratulálok kedves kérdező (persze mindenki azt gondol, amit akar). A keménység nem abból jön, hogyha porig alázhatod a másikat, vagy oszthatod a halált valahol kint a világ végén. Szerintem. (Hozzátenném, hogy fegyvert mernék fogni, ha muszáj, de minek is? )
16/F
Leírom őszintén erről az én véleményem:
1: Ha háború lenne, simán lesöpörnének minket, így ebből következtetve, nem hiszem, hogy EGY ember váltaná meg majd a világot.
2: 2025-30-n fognak minket megtámadni, addig meg én külföldön leszek. Viszlát, Magyarország! Igen! Kimondom, tőlem le is bombázhatják ezt az országot a víz miatt, csak ne legyek itt. Sajnálom, nem vagyok egy hazafi.
3: Nem értek/értenék hozzá, ezenkívül mivel jól felneveltek tudom mi a tisztelet, az alázat ennek hála, nem szorulok rá, emellett nem csinálnám amit mondanak, hiába lenne sorkatonaság. Tisztelet, alázat van bennem, de ilyen haszontalan dolgokat, mint a kiképzés nem csinálnám meg. Én azzal nem fogok pénzt keresni, hogy katona voltam, vagy ott kigyúrtak, na de a TANULÁS! Az számomra tényleg fontos, azt még tudom hasznosítani KÜLFÖLDÖN, mivel itt már nem esélyes.
Nyilván te nagy hazafi vagy, de neked sem lenne nagy a szád, ha éles helyzetbe menne, én legalább bevallom magamnak, hogy olyan vagyok, aki nem tenne meg semmit se ezért az országért.
Ha annyira dúlt volna régen a hazafiság, mi tette volna szükségessé a hadkőtelezettség mellé a kérlelhetetlen propagandagépezet üzemeltetését? A többség előtt mindig is nyilvánvaló volt, hogy két hatalom közösen küldi a bélákat a darálóba, közben páran keményen megszedik magukat fegyvergyártáson, meg később építőiparon és a létrejött piaci Kánaánban.
Te még a romantikánál tartasz. Álmodj szebbeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!