Mit gondoltok erről fiúk/férfiak/lányok/nők? Lehetséges ezt elérni?
A minap találkoztam egy volt osztálytársammal. Kb 10 éve láttam utoljára, akkoriban ő volt legzüllöttebb lány, akit valaha ismertem. Nem tanult, épphogy nem bukott meg, sz*t mindenre, lázadó volt, drogozott, ivott, dohányzott, 16 évesen össze-vissza szexelt. Néha még lógott is a suliból. Senki sem gondolta, hogy bármi is lesz belőle, olyan elveszett volt (bár okos).
És most... Hihetetlen. Gyönyörű, kiegyensúlyozott, tisztességes munkája van, és nem is kevés pénze. Van egy barátja, akivel albérletben él. Elegáns és illemtudó. Hihetetlenül megváltozott. Mit gondolnátok egy ilyen nőről? Mi a véleményetek erről? Szerintetek hogy csinálta?
Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket is:
"A kutatók szerint ezek a fiatalkori viselkedésminták arra utalnak, hogy az adott tizenéves kockázatvállaló, hajlandó akár szabályokat is áthágni, továbbá kellőképpen magabiztos, sőt néha önző is, amely tulajdonságok nélkül nehéz boldogulni a vállalkozók világában. Azt ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy itt nem súlyos bűnök elkövetéséről, csupán apró csintalanságokról van szó, a bűnözés ugyanis nem összekeverendő a vállalkozói léttel, bár Magyarországon szép számmal látni példákat az összemosódásra."
Benőtt a feje lágya, rájött, hogy a züllés nem vezet sehová, és elhatározta, hogy megváltozik. Talán találkozott valakivel, aki ilyen "kijózanító" hatással volt rá, vagy egyszerűen csak belátta, hogy ha nem változtat az életmódján, nem sok jóra számíthat.
Mindenki képes megváltozni, ha akar.
Ez csak annyit jelent, hogy sosem késő változtatni, és mindig van az emberek életében amikor dönteni kell hogy változunk vagy sem. És van hogy rajtunk múlik de van hogy a szerencsén hogy mi lesz velünk.
Mert változhat valaki jó irányba, nekem is van sok ismerős, aki kitűzött egy nagy célt, és a felé terelte az életét, és vannak olyanok akik sikeres emberből válnak züllötté, és csúsznak le.
De talán a legjellemzőbb az, hogy az emberek nem tudnak, nem akarnak élni a lehetőségekkel, nem változtatnak, és toporognak egy helyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!