Lehetséges az, hogy valakinek soha semmi nem akar összejönni?
Hogy érted, hogy mindig a vesztes csapatban vagy ?
Élvezem, amikor valaki az élete kérdéseit akarja megvitatni, de két sornál többet nem fárad írni, mert itt mindenki orákulum és kitalálja, hogy épp kinek mi a története.
Tehát konkrétabban: mi történt ? Melyek a fontosabb részletek ? Mi az életed összefoglalója nagy vonalakban ?
Egyszer majd bejön. Lehet csak a csapatod rossz.
Én nagy lúzer voltam de kikerültem a szülővárosomból és azóta szinte minden sikerül. Nem vesz annyi negatív ember körbe. Egyszer ha bejön valami onnastól kezdve megtörik a pekh széria figyeld meg.
Én ennyit tudok javasolni.
Szüleiddel milyen a kapcsolatod?
Csak érdekel, mert van egy elméletem, hogy a szülők tudják elcseszni a gyerekük mentalitását és ezzel együtt az életét nagyrészt. :)
Nekem az a véleményem, hogy a szülőket egy adott idő után kihagyhatjuk a dologból.
Milyen a “ tökéletes neveltetés “ elsősorban ? Nem érdemes ebbe belemenni, mert mindenki hoz bizonyos hibákat otthonról.
A szülők nem tökéletesek, hanem a többi emberhez hasonlóan nekik is vannak tévedéseik, felesleges mindig azon rágódni, hogy hol hibáztak a szülők és miért lettünk olyanok, amilyenek lettünk.
Persze nem árt ha tisztában vagyunk azzal, hogy adott tulajdonságaink miért fejlődtek ki és minek a hatására, a szüleinknek mekkora szerepe volt benne, stb. , de nem lehet egy életen át ezen lovagolni. Ők is valamikor gyerekek voltak, őket is felnevelték a szüleik, akik hasonlóképpen hibáztak sokszor, de ettől még a szüleink felnövekedtek és érvényesültek az életben.
Végeláthatatlan vitákat lehetne fűzni arról, hogy ki a hibás adott jellem kialakulásáért, de egy ilyen vita értelmetlen. Van a szülőnek is része a dologban, de van a gyereknek is. Viszont ha felelősség szempontjából nézzük a dolgot, akkor mindenképpen a gyerek, a kamasz felelőssége az, hogy talpra álljon és kezébe vegye a saját életét.
Az, hogy valaki milyen traumákat élt meg otthon vagy milyen sebeket hordoz magában, senkit nem érdekel. A világ nem a te személyes pszichiátered, hogy ápolgassa a lelked.
Ha érvényesülni akarsz, akkor erősnek kell lenned, bíznod kell magadban, célokat kell kitűznöd magad elé, kitartóan kell dolgoznod, stb.
És fogadd meg az #5-ös válaszoló tanácsát. Nem kell mindent túlbonyolítani. Néha tényleg csak bele kell vágni a dolgokba és engedni, hogy az idő alakítsa a többit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!