Ti sem szeretitek a "meglepetésvendégeket"?
Én nagyon utálom!!
Ha tehetem akkor ajtót se nyitok, de sajnos ez nem mindig kivitelezhető pláne, hogyha közben mellettem visít a gyerek, el se tudom játszani, hogy nem vagyunk otthon.
Legjobb barátnő jöhet bármikor, akkor is ha épp rumli van.
Ha a szüleim jönnek, azt mindig megbeszéljük, nem szeretem ha váratlanul jönnek, mert előtte muszáj puccba vágni a lakást.
Más meg nem jön ide.
Én sem megyek senkihez hívatlanul, elvárom ezt fordítva is.
Nem azért mert esetleg 'kupi' van hanem mert szeretek készülni ha vendég jön, vagy pl ha épp takarítok, mosok, főzök akkor ne jöjjön senki feltartani.
Mi ehhez másképp állunk hozzá. Megteheti egy vendég, hogy előre bejelentkezik - és akkor vendéghez méltó fogadtatás, rend, tisztaság, jó étel stb. fogja várni. De mi abból sem csinálunk problémát, ha valaki nem jelentkezik be időben, hanem mondjuk egy órával érkezés előtt telefonál csak, vagy hirtelen ötlettől vezérelve hozok ide egy barátot - persze akkor ne is legyenek olyan elvárásai az illetőnek. Amennyi kaja van itthon, azon megosztozunk, amennyi időnk van, annyit foglalkozunk az illetővel. Ha rumli van, hát rumli van, egy kis helyet csak sikerül csinálni valahol pár perc alatt, hogy le lehessen ülni. Anyós csak úgy nem jön, ugyanis 200 km-re lakik, meg ő azért tudja az illemet, szóval ettől nem kell tartani :)
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezt mindenkinek így kell csinálni, ahogy mi csináljuk és aki másképp csinálja, az hülye vagy bunkó. Egyáltalán nem erről van szó, és ha én megyek másokhoz, akik nem ilyenek, mint mi, akkor én is a szokásos illemszabályok (előzetes megbeszélés stb.) szerint teszem ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!