Hogyan élvezzem ismét a főzést?
Régen, amikor 16-18 éves voltam, élveztem a főzést. Nem kellett minden nap csinálnom, hiszen főztek rám, viszont volt időm kísérletezni drága hozzávalókkal is. Mindenféle különleges ételt főztem, és jól ment, még vacsorákat is adtam.
Most viszont hogy dolgozom, egyrészt nincs időm főzni, másrészt a kedvem is elment tőle, mert túl sok vele a probléma, utána kell járni a dolgoknak, és ha elrontom, éhes maradok. Pedig szeretnék megtanulni nagyon jól főzni.
Szerintetek mi a legjobb módszer, hogy legyen bátorságom megint új dolgokat kipróbálni? A főzés jó dolog szerintem alapvetően.
20/F
Én mindig is úgy voltam vele, hogy egy ételt nagyon nehéz úgy elrontani, hogy ne lehessen megenni :D
Szerintem próbálj az egyszerűbb új dolgokkal kísérletezni, például más fűszerezéssel, ilyesmivel, aztán majd csak megjön az ihlet.
21/F
Válassz egyszerű és gyorsan elkészíthető recepteket.
Az interneten ezerféle recept van, csak meg kell keresni őket, 15-20 perc olyan kaják összedobhatóak, hogy el sem hiszed.
Én a rántottát ajánlom. Ezer féle módon elkészíthető. Kísérletezz sajttal, különféle szalonnákkal, sonkákkak, párizsikkal, fűszerekkel.
A legfinomabb talán a baconos, sajtos, paprikás, delikát ételízesítős rántotta.
Semmi extra nincs benne, nem igazán tudod elrontani. Feltöröd a tojást, raksz mellé egy "normál" késhegyni paprika port, és egy kicsivel több delikát ételízesítőt, felvered, aztán elkezded sütni. Mikor már majdnem kész van, az utolsó keverések előtt vékony lapokra vágott, vagy reszelt sajtot öntesz rá, és addig kevergeted, amíg a sajt bele nem olvad, és a tojás el nem éri a kívánt sűrűséget.
A bacon sütést gondolom nem kell elmagyaráznom. Sütheted a tojással egy időben, egy serpenyőben is, de én inkább külön szoktam.
A sajt nagyon hasznos dolog, viszont annyira laktató, hogy lehet nem tudod megenni az egészet.
Olvaszthatod hambi húsra, szintén serpenyőben, piríthatod zsömlében, kenyéren, vagy ha csak gyorsan összeakarsz dobni valamit, mikróban virslire is olvaszthatod.
Ezek tipikus "agglegény" kaják, kevés alapanyag kell hozzájuk, és finomak is.
Én az alábbi levest már többször megcsináltam, és nagyon szeretjük, bár a recept egy ismerősömtől van.
Hagymaleves
Hozzávalók két személyre: fél kg vörös hagyma, 1/4 kocka margarin vagy vaj, egy kiskanál étolaj,
fűszerek: bazsalikom, oregánó, babérlevél, só, zöldséges leveskocka, két kiskanálnyi liszt.
A margarint felforrósítom egy kis étolajjal, ami azért kell hozzá, hogy a margarin vagy a vaj véletlenül se égjen meg. Beledobom a félbe-, majd vékony szeletekre vágott vörös hagymát. Beleszórok egy
kiskanálnyi sót és a 2-3 babérlevelet, majd addig melegítem, hogy a hagyma egy kissé megpiruljon és üvegessé válik. Ekkor belerakom a fűszereket (1-1 kiskanál bazsalikomot, oregánót, a bazsalikom lehet több, az oregánó lehet kevesebb). Kicsit összeforrósítom, hogy a fűszerek íze feloldódjon. Beleszórom a lisztet, amivel jól összekeverem a piruló hagymát. Amikor már teljesen elkevertem, hagyom egy kicsit még pirulni, majd felöntöm hideg vízzel, hogy a hagymát legalább egy ujjnyival elfedje. Ekkor beledobom a leveskockát.
Lassúm tűzön hagyom, hogy felforrjon és még ezután kb. 4 - 5 percig tovább forralom, szintén kis lángon.
Tálaláshoz pirítok egy-egy szelet kenyeret, rászórok reszelt sajtot, majd erre merem rá a kész levest
A bazsalikomot a végén is hozzátehetem, mert úgy jobban kijön az íze. Szoktam hozzáadni szárított petrezselyem zöldet vagy zeller zöldet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!