Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Volt már olyan, hogy "megreked...

Volt már olyan, hogy "megrekedt" az életetek?

Figyelt kérdés

Hogyan és miként léptetek tovább?

Az utóbbi kb. közel 2 évben olyan mintha nem történt volna semmi az életemben.

Párommal olcsóbb, kisebb albérletbe költöztünk, mert mindkettőnknek nagyjából szinte egyszerre szűnt meg a munkahelye és az új helyen kevesebbet keresünk.

Mozi, színház, strand, ezek miatt szóba sem jöhet.

Próbálok napi szinten új, illetve kiegészítő melót keresni, de "legjobb" ami összejöhet, hogy a mostanit üti időben, és még kevesebbet is hoz a konyhára.

(illetve néhányszor van éjszakai, ami miatt a nappali munkám közben alszom el majdnem)

Az összes nagy program már sok-sok hónapja, hogy a párom ex-e mindenért feljelentget minket (egyre több pénzt követel), illetve hogy 2 hetente 2 napra itt van a párom kislánya (amikor is maximálisan hozzá kell alkalmazkodnunk minden téren).

Ahogy telnek a hónapok, csak arra hajtunk, hogy az albérletet ki tudjuk fizetni (illetve az összes többi tartozást).

Közben ismerőseimtől, barátnőimtől csak ilyeneket hallok hogy: Most voltunk 2 hétig a tengerparton nyaralni. 3 hónap múlva várjuk a babánkat. A jövő héten vesszük meg az első saját lakásunkat. Fél év múlva lesz az esküvőnk. Stb, stb, stb.

Az egyetlen örömöm az életben, hogy németet tanulok (magamtól mert nincs pénz se tanfolyamra se magán tanárra)

(30/N)

2013. okt. 4. 10:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Hasonlóan vagyok.Nincs munka, de ha van is, sz@r és nem lehet sokkal jobban kijönni belőle...Most már kirándulni sem jut el közösen a család, még strandon sem voltam idén.Nem tudom, mit lehetne csinálni, mikor semmire nincs kereslet!Reménykedem, hogy alányomnak, aki jó szakmát tanul, sikerül kijutnia külföldre vagy jó melót találni majd és esetleg akkor jobbra fordulnak a dolgok.Ha kijut külföldre, talán van remény, hogy mehetek én is.Most épp lenne pénz "egyéb dolgokra" de nem költhetjük el, mert kell a sulira, vizsgadíj, külföldi gyakszi, stb...
2013. okt. 4. 10:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezt a pároddal is meg kell beszélned, közösen kell átvészeljétek. Ha jobban odafigyeltek egymásra, meghallgatjátok, megértitek egymást, már az nagy segítség lehet. Ezen kívül próbáljatok olyan programokat szervezni, amik olcsók vagy ingyenesek. Akár egy nagy séta, nyílt fesztiválok, zsibvásárok, stb.

Idővel egyenesbe jöttök, a lényeg, hogy ne hagyjátok el magatokat. ;)

2013. okt. 4. 10:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem most van megrekedve. Nem találok munkát itthon (eddig külföldön dolgoztam párommal, de haza kellett jönnünk, és amit ott kerestünk azt már feléltük majdnem), így hasonló gondok vannak, mint nálatok. Mi még nem lakunk együtt, nincs miből, szüleimmel élek, akik szintén elég szűkösen jönnek ki minden hónapban. Barátaim dolgoznak, nem sokat érnek rá, körülöttem mindenkinek halad az élete...

Én azt csinálom, hogy folyamatosan pályázok meg minden munkát, ami elérhető távolságon belül van, vagy még megérné beutaznom. Egyelőre bármilyen munka haladás lenne már. Addig meg tanulok, olvasok, segítek itthon, meg a pároméknál a ház körül, hogy legalább hasznom legyen.

Szerintem a legjobb ebben a helyzetben, ha nem adod fel, és folyamatosan próbálkozol. Egyszer csak sikerül. :) Kitartás neked is, és mindenkinek, aki hasonló helyzetben van!

2013. okt. 4. 10:56
 4/4 Kései Sirató ***** válasza:

Feltétlenül keressetek olyan hobbit, ami nem kerül pénzbe, vagy nagyon kevésbe kerül.

Pl. mi szoktunk sétálni patakparton, erdőben, viszünk magunkkal hátizsákban szendvicset, vizet, egyre hosszabb gyalogtúrákra is elmegyünk..

HA van a közelben tó, patak, folyó, nagyon jól lehet piknikezni, romantikázni a parton.

Vannak ingyenes fesztiválok, egyházi rendezvények, klubok, tanfolyamok, szabadegyetemek, stb.

Kitartás, lesz ez jobb is! Sok sikert!

2013. okt. 4. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!