Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy van bennem...

Lehetséges, hogy van bennem zsidó vérvonal?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy echte zsidó jegyeim vannak, ( orr, szem, száj, fül, haj ) még a vezetéknevem is kiköpött olyan, de a családban nincsen, nem volt elvileg zsidó. Nem vagyunk vallásosak.

Sokan megszólnak, hogy "te egyébként zsidó vagy?" "na! meg jött a zsidó lány!" Kezdem unni.

A családban mindig a pénz körül forog minden. Nagyanyám, nagyapám 70 éves létére is ad-vesz, gyüjtöget. Pedig nincsenek anyagilak rászorulva, még arra sem lehetne fogni, hogy hagyatéknak szánják. Mániákusan a pénz a központ és nem a szeretet. Elvileg dédnagyanyám is így viselkedett.

A szüleim sok figyelmet fordítottak a taníttatásra, ez vonatkozik zenei, közoktatásra és a sportra egyaránt.

Lehetséges, hogy a családunkban voltak zsidó felmenők és most rajtam ütött ki minden egyes külső jegy?

Nem sértésből írtam ki a kérdést, nincsen abszolút semmi bajom a zsidósággal. Bár aggasztó, hogy a külsőm miatt belémszugerálják ezt az egészet.

Nem küldök képet.

2013. szept. 26. 01:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ezek szerint,szégyelled,hogy hozzájuk hasonlítanak (ami nem kizárt,hogy magad az is vagy).Engem nem igazán érdekel már,ki minek születik,hanem ki milyen emberileg...ez a legfontosabb.
2013. szept. 27. 23:05
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem szégyellem, evidensnek tartom, hogy minden fejben dőlik el és nem faji hovatartozás alapján.

De ha már, mindenki hozzájuk hasonlít, akkor szerintem jogom van kideríteni az igazságot és megtudni, hogy tényleg én is odatartozom-e. Tudom, ettől nem leszek se kevesebb, se több. De jobb érzés a dolgokkal tisztában lenni.

2013. szept. 28. 12:33
 13/14 anonim ***** válasza:

1948-ig a Magyarországon kiadott hivatalos állami okmányokban szerepelt a vallás megjelölése ( "izraelita", vagy csak "izr." ).

Tehát 1948-ig született felmenõ ( hatósági ) születési anyakönyvi kivonatát kell megnézned. Ehhez szükséged van a születés helyére, ha Bp, akkor a kerületre. Vagy pl az útlevelét. Viszont az életben lévõ felmenõ szül. biz-át nem biztos, hogy a hozzájárulása nélkül kiadják Neked. Ha igen, akkor 2 - 3 eFt.

Persze, emellett lehet jelentõsége a családfakutaasnak a távolabbi õsöket illetõen. Az viszont, ha nem Magad végzed, valszeg szintén pénzbe kerül - hát igen, látod, a pénz körül forog minden ... :D

Ezt válaszolnám, ha komolyan tudnám venni a kérdést.

Sajnos nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a kérdés kamu, voltaképp azért írtad, hogy leírhasd a zsidókról:

"A családban mindig a pénz körül forog minden. ... Mániákusan a pénz a központ és nem a szeretet."

Ami azt illeti, kisgterekkoromban soxor ríttam, hogy nekem az a villanyvonat kell és szüleim azt mondták: nincs rá pénzünk. És sok mindennel volt így. Tényleg nem volt. Szóval nálunk is a pénz körül forgott minden ...

Amúgy azt is írod: "A szüleim sok figyelmet fordítottak a taníttatásra, ez vonatkozik zenei, közoktatásra és a sportra egyaránt."

Mit gondolsz miért? A pénz miatt? Ennek semmi köze a szeretethez? Mi szerinted a szeretet? A "nyalogatás"? Na jó, az is, de az a kisebb része.

Najó, én is morogtam, hogy nyelvórára, zeneórára bezzeg van, villanyvonatra, stb meg nincs. És sok hasonló miatt.

Ennek ellenére ( vagy talán épp ezek következtében ) második feleségem - amikor még nem volt a feleségem, az ismerkedés alatt - szinte elsõ megjegyzései között mondta: látszik, hogy szeretetben nõttem fel. :) ( Amikor az elsõvel ismerkedtünk, meg nem voltam :D felnõve ... azért 20 évig együtt maradtunk, Anyu lakásában. )

Ennyit arról mi körül forg minden a zsidó családokban. :)

2013. okt. 8. 11:47
 14/14 A kérdező kommentje:

A kérdés nem értem miért lenne kamu, főképp, hogy az előző hozzászólásomban leírtam, hogy mit gondolok a rasszista gondolkodásról. Kérdést tettem fel, amire normális választ kértem, nem pedig pocskondiázást.

"Mi szerinted a szeretet? A "nyalogatás"? "

Mivel nem ismersz, nem ismered a történetemet, ezért nincs jogod megkérdőjelezni dolgokat. Elvégre, honnan a búbánatból is tudnád, hogy nálunk mit jelentett a szeretet fogalma. :) Ne akarj, olyan dolgokról nagyokat mondani, amiről fogalmad sincsen.

2013. okt. 8. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!