Lehetséges, hogy van bennem zsidó vérvonal?
Miért van az, hogy echte zsidó jegyeim vannak, ( orr, szem, száj, fül, haj ) még a vezetéknevem is kiköpött olyan, de a családban nincsen, nem volt elvileg zsidó. Nem vagyunk vallásosak.
Sokan megszólnak, hogy "te egyébként zsidó vagy?" "na! meg jött a zsidó lány!" Kezdem unni.
A családban mindig a pénz körül forog minden. Nagyanyám, nagyapám 70 éves létére is ad-vesz, gyüjtöget. Pedig nincsenek anyagilak rászorulva, még arra sem lehetne fogni, hogy hagyatéknak szánják. Mániákusan a pénz a központ és nem a szeretet. Elvileg dédnagyanyám is így viselkedett.
A szüleim sok figyelmet fordítottak a taníttatásra, ez vonatkozik zenei, közoktatásra és a sportra egyaránt.
Lehetséges, hogy a családunkban voltak zsidó felmenők és most rajtam ütött ki minden egyes külső jegy?
Nem sértésből írtam ki a kérdést, nincsen abszolút semmi bajom a zsidósággal. Bár aggasztó, hogy a külsőm miatt belémszugerálják ezt az egészet.
Nem küldök képet.
Az egyik közeli rokonom az Országos levéltárban megcsináltatta a családfát. Az 1600-as évekig tudták visszavezetni. Soha nem kérdeztem tőle, hogyan kell, de ezek szerint van legális lehetőség.
Talán ez segít, de a Googleban több találat is van:
Lehetséges, de nem azok miatt, amit leírtál, hanem mert nem tudsz semmit a felmenőidről, tehát kizárni semmit sem lehet.
Na de és akkor mi van??
Nem tudom miért tűnt el jó pár komment és miért vannak lepontozások. Ez a lepontozás mekkora idétlen dolog!
7# Köszönöm a linket valószínűleg belefogok a családfa kutatásába, bár valamiért attól rettegek hogy ott se találok semmit.
Azt tudom, hogy dédnagyanyámék megváltoztatták a nevüket régen, de nem azért mert zsidók lettek volna, hanem mert nagyon tehetősek voltak és más nevet akartak. Én ezt tudom, ezt mondták. De azt, hogy mi volt előtte a nevük, arról fogalmamsincs. És a szüleim se tudják, anyukám jóformán nem is ismerte a dédszülőket. Senkit nem tudok róla megkérdezni. Nagyanyámat végképp. Így hát remélem, hogy nem fogok elakadni ebben a családfakutatása közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!