Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akkor mennyi az IQ m?

Akkor mennyi az IQ m?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, ki akartam tölteni a mensa tesztet, de az ugy nem ad ilyen korban jó választ, így beirtam az életkorom dupláját, vagyis 28 azlt, meg hogy van diplomám meg egyetemi végzetségem is ... és 101 re jött ki igy az eredmény akkor nekem relative mennyi is?

2013. aug. 29. 10:26
 1/4 anonim ***** válasza:
14 évesen diplomád meg egyetemi végzettséged? Inkább keress egy normális IQ tesztet, mert ez így semmiképpen nem lehet pontos. Suliban az infótermi gépeken volt egy jó teszt, a tanár azt mondta az nagyon pontos, nekem 136 pontom lett rajta, de meg nem mondom mi volt a neve. A gépen csak IQ program volt írva.
2013. aug. 29. 10:40
 2/4 A kérdező kommentje:
A mensa a leghitelesebb
2013. aug. 29. 12:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Gondolkodj! Ha ezt pontosan át lehetne számolni, akkor a Mensa tesztje jól mérne 18 alatt is, nem igaz?

...

Kénytelen leszel a pontos értékért várni egy kicsit.

Amúgy, itt egy idézet a wikiről, az ország tesztjében 1-2 ponttal kellett többet elérni korcsoportonként ugyanannyi IQ-ért. Persze, csodálom, hogy a Mensa a nevét adta az ország tesztjéhez, amikor tele volt nyelvi meg matekos kérdésekkel, amiket rendes IQ-tesztben nem alkalmaznak, mert a megoldási esélyt nagyban befolyásolja a környezet, amiben nevelkedtél.

"Probléma, hogy az IQ – definíciója szerint – az adott korcsoport szellemi teljesítmény szerinti sorrendjében betöltött helyet mutatja, a tesztekben szereplő feladatok megoldásának képessége viszont egy adott életkor felett folyamatosan csökken. Az ellentmondás feloldására a tesztek kiértékelésénél életkor-korrekciót alkalmaznak, így deklaráltan jelentősen eltérő intelligenciateljesítmények állnak azonos IQ-minősítések mögött. Például az elsődleges forrásnak tekinthető magyar Mensa honlap szerint: „az ország tesztjének értékelése” (2003. április 5.) az elért pontszámokat úgy számítja át IQ-értékre, hogy öt átszámítási kulcsa van az „IQ érték korcsoportok szerint”. Így például egy 140-es IQ-hoz 16-19 évesen 66 pont kell, 20-34 évesen már 68 pont kell, majd 35-54 évesen már elegendő a tapintatosabb 62 pont, és a szellemi hanyatlásban nincs megállás, 55-69 évesen már 56 pont is megteszi, és 70 fölött már 53 pontra is megadják a 140-es IQ értékelést."

2013. aug. 29. 13:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem tök reális a 101 az alapján amit csináltál. Mért pont dupláját? Mér nem a legalacsonyabb életkort? És minek kellet diplomát beírni, ilyenkor legalább próbálj közel maradni az igazsághoz. Lehet, hogy a 101 még kicsit sok is...
2013. aug. 30. 09:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!