Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért néznek ki az emberek...

Miért néznek ki az emberek sokkal jobban a tükörben, mint a fényképeken?

Figyelt kérdés
Magamon is észrevettem, meg másokkal is beszélgettünk erről és ők is mondták. Másokat viszont ha összehasonlítok tükörben meg fényképeken, nem látok semmi különbséget. Ennek van valami tudományos magyarázata, vagy ilyesmi?
2013. aug. 25. 19:15
 1/3 anonim ***** válasza:
53%
Ez jo kerdes, ezen mar agyaltam én is! :D talan a tukorben minden rezdulest tudsz szabalyozni, ugy allni, olyan szogben, mosolyogni stb ami elonyosebb! Mig a kepeken ha nem profi fotos csinalja(bar az sem biztositek h tetszeni fog)Leginkabb pillanAtkepek amiket nem tudsz szabalyozni, ill nem latok a masik fel oldalarol magad hogy hogyan kene be allni. Sztem :)
2013. aug. 25. 19:22
 2/3 anonim ***** válasza:
A tükörben a fejed tükrözve van, a fényképen meg a valós megjelenésedet látod. És a fények is közrejátszanak, meg a pillanatnyi izommozgások.
2013. aug. 25. 19:38
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A rezdülések, az arc mimikája, a fej- és a test szöge, illetve egyéb részletek mind számítanak.

Ezek olyan mértékben megváltoztatják a külsőt, hogy teljesen más személyt látsz a tükörben és más személyt a képeken.

Azért, mert a tükörben addig forogsz és bíbelődsz magaddal, amíg azt a képet kapod, amit látni akarsz, csak ezt már egy idő után automatikusan csinálod.

Gondolj arra, amikor belenézel a tükörbe és kissé oldalra vagy előre hajlítod a fejed, esetleg kihúzod a vállad, összehúzod a tekinteted, stb. Ezek mind olyan kialakult simítások, amelyek mindenkinél megfigyelhetőek amikor belenéznek a tükörbe, csak nem mindenki csinálja egyformán.

A tükörrel ellentétben, a fényképezőgép előtt már más a helyzet, mivel nem kapsz képet saját magadról és ha nincs gyakorlott vagy jól meghatározott arcmimikád és testtartásod, akkor úgy fog elkapni a kamera, ahogy épp a pillanat hozza.

Ezért van az, hogy sokan gyakorolnak tükör előtt azért, hogy amikor fotózzák őket, akkor már tükör nélkül is " lássák " magukat.

A másik tényező az, hogy valaki mennyire fotogén. Ezt a szót arra használják, akivel nem kell sokat pepecselni ahhoz, hogy jól mutasson a képeken, mert olyan arca van, hogy több szögből is egyformán jól néz ki, illetve a különböző mimikák is előnyösek neki, amelyek másnak mondjuk hátrányosak volnának.

Azért megjegyzésként annyit, hogy a saját képeiket sokan mindig rosszabbnak ítélik meg, mint amilyennek azt a többiek látják.

2013. aug. 25. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!