Férfi vagy nő lennél inkább?
Pár gondolat:
Munka:
- Férfiként elvárják, hogy eltartsd a családod, ha nincs (jól fizető) állásod az szégyen
- Nőként elvárják, hogy dolgozz és mellette a háztartást is vezesd, valamint a gyerekekkel is foglalkozz
Párkapcsolat:
- Férfiként neked kell kezdeményezned, így sokszor visszautasítást kapsz
- Nőként nehezebb kezdeményezned, inkább a lehetséges udvarlók közül szelektálhatsz
Házasság:
- Férfiként erőfölényben vagy, nem nagyon érhet családod belüli erőszak
- Nőként viszont válásnál nagyobb esélyed van megkapni a gyereket
Utca:
- Férfiként könnyebben keveredhetsz verekedésbe, nőket nem nagyon szoktak megverni
- Nőként viszont könnyen kirabolhatnak vagy megerőszakolhatnak
Munkahely:
- Férfiként erősnek, határozottnak kell látszani, nem szabad gyengeséget mutatni
- Nőként meg kell küzdeni a női pletykákkal és áskálódással, valamint sokszor többet kell letenni az asztalra, mint egy férfinek
Mindennapi élet:
- Nőként sokkal többet kell törődnöd a külsőddel (kozmetikus, fodrász, ruhavásárlás), ami plusz idő és energia a munka, a háztartás a gyerek mellett
Fájdalmak:
- Férfiként tökönrúgás
- Nőként szülési fájdalmak
Szerintem férfinak jobb lenni, de elfogult vagyok, mert férfi vagyok.
Inkább férfi,bár amúgy is az vagyok.
Csak egy szó: menstruáció.
Férfi szívesebben lennék.
-nem kell a külsejükkel annyit törődniük
-nem kell félniük(annyira) a sötét utcán
-fizikailag erősebbek
-nem kell egy terhességet végigszenvedniük
-sokkal tovább vonzóak(egy ötvenes férfi még simán nézhet ki jól)
-ha bemennek egy kocsmába, nem bámulja meg őket egy tucat rossz arcú részeg
-jobban tolerálják nekik a káros szenvedélyeket(cigi, pia)
-senki nem akarja az italukat fizetni(mondjuk lehet hogy ez csak nálam pozitívum, de én nem szeretem ha fizetnek nekem)
-ma már egy férfi is lehet divatos, érzelmes, nem feltétlen kell megjátszania a macsót
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos van még pozitívuma. Persze nőnek lenni sem rossz, de azért ha újrakezdhetném, pasi lennék.
Nekem fogalmam sincs.
De nőnek lenni jobb.
Amúgy nem igazán tudom, de én így gondolom.
És én is lány vagyok. :)
"A férj meghitt beszélgetés közben megkérdezi a feleségét:
- Drágám, te szeretnél férfi lenni?
- Én nem! és te?"
"Mert nőnek lenni jó!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!