Mi ez, hogy sohasem lehetünk elég férfiasak? Ti nem unjátok még? Hogyan lehet kezelni ezt a helyzetet?
Az anyák és nőrokonok már egész kicsi korban elkezdik traktálni a gyerek fejét ilyesmivel:
- "Legyél férfias!"
- "Egy férfi nem fél!"
Aki férfinak született, már egész kisgyermekként sem lehet esendő, hiszen férfi.
Ahogy a tinikorba léptem, a lányismerőseim sokszor mondtak nekem ilyesmit: "Nézd xy-t! Olyan kis gyáva, olyan gizda!". Még többször voltam tanúja, hogy egymás között beszéltek ilyesmiről. Aztán, ahogy idővel egyre jobban megismertem őket, már ellenem is voltak kifogásaik. De sose értettem az okát.
Azt hittem, a barátnőm más, Ő eleinte nem beszélt nekem ilyesmiről, majd előbb másokról kezdett el egyre megalázóbban beszélni előttem. Az egyik fiúismerőséről mondogatta mindig, hogy milyen kis férfiatlan. És végül, hosszú idő után kibújt a szög a zsákból: kijelentette, hogy én sem vagyok elég férfias neki.
De nézzünk csak szét: ezen az oldalon is a kérdések kb. 20-30%-a arról szól, hogy mi ez a sok férfiatlan kis valami, mi történt a világgal, hol vannak az igazi férfiak, stb. Sok nő kijelenti, több ezer pasit ismer, de egy se igazi férfi közülük.
Csak egy nem világos számomra: mi értelme van ennek az egésznek? Hogyan lehet ezzel együtt élni? Sok ember fel sem ismeri, mekkora nyomás ez. Hasonló, mint ami a nőkre nehezedik a küllem, megjelenés tekintetében. Sok férfi ismerősömtől hallom, hogy ez meg az a csaj milyen dagadt, milyen csúnya az arca, stb. Vannak, akik elvárják, hogy anélkül legyenek tökéletesek, hogy bármit is tennének érte. De mi értelme van ennek? Miért kell bántani másokat? Szerintem ez az egész nem más, mint értelmetlen bántás, harag, gyűlölet. És az egész nem vezet sehova, csak magányosságba, depresszióba, félelembe és antiszociális viselkedésbe.
20/F
Nem veled van a baj, hanem azokkal, akik ennyire nyomatják ezt a férfiasság-dolgot. Csodálkoztam is, mert az én ismeretségi körömben talán 1-2 ilyen ember akad, de maximum ennyi.
Rengeteg pszichológiával és etológiával kapcsolatos szakirodalmat tudnék ajánlani neked, amelyek leírják, hogy mennyire káros egy gyereket úgy nevelni, ahogy a kérdésedben leírtad. Amelyik gyereknek azt mondják, hogy ne féljen, hiszen "a kisfiúk erősek és bátrak, nem félnek", abból súlyosan defektált, fojtott szorongásokkal küzdő felnőtt válik, hiszen a félelme az adott dologtól nem múlt el, csak megtanulta, hogy nem szabad kimutatnia a félelmét, mert ez szégyen, és ha kimutatja, még megaláztatás is éri.
Te és a hozzád hasonlók gondolkodnak helyesen.
a kérdés egyik felére-
az igazi kemény férfiak,az a típus akik 1000-3000 éve országokat foglaltak el,harcoltak a keresztes háborúban,akik a történelmet írják stb,ne ezek a típusú férfiak a mai világban vagy életfogytosok,vagy a siralomházban várják a kivégzésüket,mert egy ilyen karakternek a 21.század egy pokol.
pedig ha szigorúan vesszük ők az igazi yyx kromoszómás igazi hódítók,nem az internet milliomos gyógyegerek.
a kérdés második fele-
amikor a csajod ezt neked is mondta személyesen,az egy sima elbukott shit teszt volt a részedről.
ennyi nem több.
ha egy kapcsolatban folyamatosan elbukod a nő shit-jeit,akkor fog férfiatlannak nevezni,mert túl sokszor adod át neki a kontrollt,legyen ez egy cselekvés,vagy egy párbeszéd.
és igen,ez férfiatlan mindenképp,meg nehogymár a csaj irányítson folyamatosan,be is b-asz-na.
Biztos Conen a barbár jön be nekik.. XD
Aztán a sok leányzó meg mégis ilyen tapadós rózsaszínpólós partyarcal jár.
Ezt add össze.
Csak Norisz-t kérdezd meg erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!