Titeket nem idegesít, hogyha be van dugva a fületek, és megkérdezik, hogy mit hallgatsz? Ugyanez az olvasással. Csak szerintem bunkóság?
Engem általában az idegesít, amikor füvet nyírok, és közben zenét hallgatok, aztán valaki odajön és látom, hogy akar mondani valamit. Kiveszem a füldugót, leállítom a fűnyírót, és akkor benyög valami teljesen fölösleges dolgot: pl: "jól viszi a füvet", vagy "előttem is lenyírhatnád" vagy "arrafelé is nyírd le", stb. Ugyanez más élethelyzetekben is.
Tehát idegesít, ha úgy zavarnak meg, hogy a mondanivalójuk tartalma egy nagy nulla.
De ha pl valaki odajön megkérdezni, hogy merre van a vasútállomás, vagy akármi, vagy jön egy ismerős akivel tudok beszélgetni, akkor örömmel válaszolgatok.
De a semmitmondó kommunikáció nagyon fel tud idegesíteni.
Szerintem bunkó vagy, igen.
Nyílván felkeltetted a kérdezősködő figyelmét valamivel, és szívesen megismerne téged.
Nincs a homlokodra írva, hogy "Ne gyere ide!".
Ha emberek közé mész, számíts rá, hogy hozzád szólnak.
Nálam is ez van. A válaszaim kb. mint a 6. válaszolónak. Szeretek zenét hallgatni, de ismerkedni is. Ha úgy döntök, hogy most csak "magamban" akarok lenni pl. buszon, boltban, akkor nem is veszem fel a szemkontaktust senkivel. Ki lehet fejezni testbeszéddel, hogy most hagyjon mindenki békén.
A könyvvel úgy vagyok, hogy olyanokat olvasok, ami az emberek 99%-át nem érdekli. Azért nem szeretem, ha megkérdezik, hátha ez alapján nem gondol majd érdekesnek az illető, esetleg pont hogy taszítónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!