Pszichológiai szempontból milyen hatásai lennének ezeknek egy gyerekre? Milyen felnőtt lenne belőle?
A következők csak a képzelet szüleményei; egy történet miatt érdekelne a dolog. Ha van közületek hozzáértő, akár csak hobbi szinten is, szívesen elolvasnám a véleményét!
Adott egy fiatal felnőtt férfi, aki bizonyos okok miatt kicsi gyerek korában magához veszi az unokaöccsét. Betegesen birtokolni és uralni akarja őt, nem szívesen enged senkit sem a közelébe (főleg érzelmileg). Kiskamasz koráig otthon taníttatja, így nem igazán ismerkedhet korabeli gyerekekkel. A saját képére, tetszésére formálja a kisfiút; elhiteti vele, hogy csak benne bízhat, senki más nem szereti őt annyira, mint ő, és hogy ők ketten egymásnak lettek teremtve, ezáltal szinte saját magától teszi függővé a fiút. Egy idő után szexuális viszony is lesz köztük, beleneveli a gyereket abba, hogy ez normális. Ezek mellett folyamatosan érezteti vele, hogy a kivételes szépségén kívül más tulajdonsága nem értékes; úgy dicsekszik vele a saját társaságában, mint valami drága porcelánbabával. Mikor kettesben vannak, egyszer az egekig magasztalja őt, szinte isteníti, elárasztja túlzott szeretetével, máskor pedig a legkisebb hibáért is (pl. ha nem az ő elvárásai szerint viselkedik) megveri, lekezelően és szigorúan bánik vele.
Ha tegyük fel, egy ilyen hátterű fiatal gyerek bentlakásos fiúiskolába kerülne, ahonnan csak ritkán engednék haza, hogyan viselkedne? Hogy jönne ki a társaival? Esetleg ott is keresne magának egy pótlékot, aki betölti a nagybátyja szerepét addig, amíg nem lehet újra mellette?
Illetve fiatal felnőttként milyen személyisége alakulna ki? Milyen ember lenne belőle?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem tudom, hogy konyítok az ilyenekhez, de azért gondoltam azzal is segíthetek, hogy én hogyan festeném le a viselkedését.
Eleinte szerintem visszahúzódó lenne. S senkiben sem bízna meg, és hiányolná a férfit. Mégis esélyes az, hogy ha esetleg egy karakter a bizalmába férkőzik, akkor simán megpróbálna vele szexuális kapcsolatot teremteni, mert számára ez a normális. Neki az a normális, ha akiben bízik olyan dolgokat csinál amit a férfivel.
Szerintem a gyerek folyton csak a férfiről beszélne, ha valamit magáról szeretne elmondani. Pl.: X azt mondta, hogy nagyon szép vagyok. Szerinte ez az egyetlen jó tulajdonságom.
Befolyásolhatónak képzelném el a fiút, és ártalmatlannak. Ha pedig valamit elront, már bocsánatot kezdd rögtön kérni, s szinte leborul az ember lábai elé, csak hogy ne kapjon lekezelő beszédet, vagy verést. Például.
Nem lenne nagyképű se.
Társaival nehezen tudna kijönni, mert senkiben sem bízik meg. Emiatt a társai lehet, hogy pletykákat kezdenének el róla terjeszteni, ami miatt olyannyira fél másoktól. Szinte mindenkitől. Alig bírna aludni, mert gondolom egy szobában többen is laknak. S a szobatársai kezdenének neki a híresztelésnek.
Nem hinném, hogy pótlékot keresne. De az biztos, hogy sokat sírna amiért nincs mellette. :)
Az attól függ hogy ki fog vele találkozni.
Nekem tetszik ez a karakter leírás, s szerintem én egy olyan fiút raknék mellé, aki nem ítéli el. Megismeri és igyekszik rajta segíteni. :) S mindig mellette lenne. Több kalandjuk is lehetne.
Szerintem kb. így viselkedne.
Meg olyat is mondana a fiú szerintem: X azt mondta, hogy szerencsés vagyok. Mivel szépnek születtem. Ugyanis semmi más értékes dolog nincs bennem.
Csak ennyi jót látna magában.
Remélem segíthettem. ^^
(Én is sokat írogatok sztorikat, de még gyenge vagyok belőle.)
13/L
Antiszociális személyiség lenne, talán a társai is szívesen szekíroznák. Sokszor nyilvánulna meg agresszívan egy bizonyos idő után.
Pótlékot szinte biztos, hogy nem keresne.
Felnőttként nagy az esélye, hogy hasonlóan élne, mint a nagybátyja.
Remélem tényleg csak kitaláció.
Köszönöm mindkét választ, ment a zöld kéz!
Ahogy írtam a kérdésben, tényleg csak kitaláció, szerencsére semmi sem igaz belőle.
Várom még a további gondolatokat! :)
Egyedül lenne, nem tudna közösségben mozogni mivel gyerekkorában nem volt alkalma megtanulni illetve negatívan hatott rá a felnőtt férfi. Csendes lenne és félénk, megalkuvó, az a típus akin a többiek levezethetik az agressziójukat. A fiút már az első napon elítélnék, megbélyegeznék és a rá kiosztott "lúzer" kategoriából sosem tudna kikecmeregni mind a kér fél hibájából. A osztálytársak részéről azért mert nem adnak rá esélyt, hogy megismerjék a múltját és fiú részéről pedig a kommunikációs, viselkedésbeli attitűd miatt.
Rossz tanuló lenne és nem azért mert rossz eszű hanem a férfi nem tudta/nem tudhatta megtanítani tanulni illetve azt, hogy hogyan kell beosztani az időt ha iskolába jár. Egyszóval az én fejemben a fiú előbb-utóbb depressziós lenne, és ha még esetleg meg is éli a szerelmet, az első szerelmi csalódás után öngyilkos lenne, de nem túl fájdalmas módszerrel.
Ez borzalmas! Miért írsz ilyen rémségekről, ha még azt se tudod, milyen hatást gyakorolna ez rá?
Amúgy szerintem már el akart volna szabadulni a pasitól, aki rendszeresen megver és megerőszakol, azt nem hinném, hogy bálványozni fogod, neveljék akármennyire is beléd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!