Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kb.1 éve találtunk a padláson...

Kb.1 éve találtunk a padláson régi leveleket. Mihez kezdhetünk vele?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy vannak ilyen gyűjtők, akiknek pénzért el lehet adni, vagy ilyesmi?

Most pontosan nem tudom, de azt hiszem 5-nél több van 1942-1945-ig mindenféle dátummal.

Egy szerelmes pár írogatta ezeket, elég érdekes dolgok is vannak benne. Az egyiknek a borítékja is megvan, az az egy egy kórházba ment, mert a férfi katona volt.

Valakit érdekel, vagy tud valami helyet, ahol lehetne értékesíteni? (Bocsánat, hogy rossz témakörben tettem fel)

2013. aug. 11. 13:30
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Én örülnék neki, ha még írnál ilyenek, engem nagyon érdekelnek. :)
2013. aug. 11. 18:58
 22/31 anonim ***** válasza:
Nem szkenneled be? ;)
2013. aug. 11. 20:03
 23/31 A kérdező kommentje:

Akkor bemásolok egy teljes levelet (most sajnos nem tudom időrendbe rakni őket, de azért jó lesz így is szerintem.

"Vésztő, 1944. VII. 21.

Drága Pistikém! (Ezt érdemes megfigyelni szerintem, ezt a megszólítást, meg hogy a dátum is későbbi, szóval valami kialakult)

Olyan boldog napom volt ma: először is a Te levelednek örültem nagyon, aztán látom a másik levelet: Katóka irt. Ugy örülök, hogy mostmár egy kicsit jobban érzi magát: csak adná a jó Isten, hogy minél hamarabb meggyógyulhatna.

Tegnap irtam meg Ilinek is a levelet: gondolhatod, hogy nagyon megörültem mikor megkaptam a levelet. Igazán kedvesen irt, és én nagyon boldog vagyok, hogy megösmertem kedves családtagjaidat. Jól éreztem magam nállatok, és igéretemhez híven, alkalomadtán ismét ellátogatok.

Drága Pistikém gondolhatod, hogy mennyire meglepődtem mikor megkaptam a csomagszállítót. (?) Ilyen kedves meglepetésre igazán nem gondoltam: hálás szívvel köszönöm azt a sok gyönyörű pöszmétét. Ugyszintén a szedésnél való segítségedet is: gondolom, hogy csak elfáradtál egy kicsit szedés közben, különösen, ha még meleg is volt ráadásul.. Ne hidd, hogy mind megettük: csak a puhább szemeket: a keményebbjét befőztem. Olyan boldog vagyok ha egy-egy kicsit rájuk nézek.

A malacokkal kapcsolatban, gondoltam, hogy Te is az én véleményemen leszel, de azért gondoltam megkérdezem mit szólsz hozzá. Nincs szándékomban eladni a kis borjut sem: csak hadd maradjon meg az is. Az apró jószág is meglesz: ugyanis nekem már évek óta van tyukom és kacsám is: csak éppen a libától maradtam el az utóbbi években. De ha olya helyzetünk lesz hogy azt is lehet tartani, akkor lesz nekem libám is. Sőt, még galamb is lesz: az aztán igazán elmaradhatatlan.

Remélem ezekután az állatállománnyal meg leszel elégedve: különösen ha még egy kutyát és egy macskát is közzé sorolok. Olyan édes három kis cicánk van most: ha látnád biztosan Te is szeretettel cirógatnád kis cirmus bundájukat.

Drága Pistikém kérdezed, hogy mi van az íratokkal: légy nyugodt az is meg lesz a kellő időre. Remélem nem kell sok utánnajárás, mert kedves elődeim is mind helybeliek voltak. No de a jövőhéten ezt is elintézem, és ha megkapom azonnal elküldöm.

Biztosan csodálkozni fogsz ha meglátod a dátumot: ugyanis eltévesztettem, de már nem akarok javítani rajta. Most aztán mint rendes szokásom tegnap kezdtem meg az irást és ma este fejezem be: de ugye ezért nem haragszol, hogy kicsit késik a levél. Rengeteg a dolgom és nappal nemigen érek rá irni: nappal olyn sok szaladgálni való van. Különösen a postára járok sokat: képzeld én vagyok a család postása. Ha valamit feladni, vagy kiváltani kell mind én intézem: és, hogy még ezenkívűl mennyi van, még elmondani is sok lenne.

Ma este egy kicsit rendezgettem a fiókot: igazán nem is gondoltam, hogy ilyen sok levelet irtunk már egymásnak. Egy része kinn van a szekrényben, a többi pedig idebenn: most gondold el, hogy csak idebenn 34 drb levelet számoltam meg. Egész szépen haladunk ugye: lassan szép kis gyűjtemény lesz belőle, mire a levelezés végére jutunk.

Képzeld Pistikém fájó szívvel lassan szedegetem fel a virágaimat, mert most már valószínű, hogy Károlyék hazajönnek télire a tanyáról, és a kert ilyen módon szét lesz szedve ugyanis mellékhelységeket építenek oda. Igaz hogy nekem ugyan mindegy mert egyszer ugyis itt hagyom ezt a házat persze akkor a virágaimat is viszem, de addig még hely kell neki, és igy Istvánhoz fogom kiszállítani.. Legjobban sajnálom a szép nagy orgonabokrokat és a labdarózsát (?). Az idén is rengeteget nyitott: de talán ha akadna kisebb hajtása még megvigasztalódnék, csak az a baj, hogy nemigen van. No, de majd csak megoldódik valahogy ez is, mig az én hajlékomhoz el tudom helyezni, ahol majd együtt gyönyörködhetünk benne.

Addig is sok szeretettel üdvözöl a viszontlátásig........................Máriád."

Egyébként kifejezetten szépen írt, csak némelyik levélre ráborult valami, a fele el van ázva, van, amelyik tiszta piros (nem hinném, hogy vér:)) meg ugye egy kicsit le is kopott a tinta.

2013. aug. 11. 20:04
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
De jó. :D Én is olyan szívesen találnék ilyet. :) Köszi, hogy megosztottad velünk.
2013. aug. 11. 20:29
 25/31 A kérdező kommentje:
Nincs mit :) Még lehet, hogy majd írok ki egyet-kettőt.
2013. aug. 11. 20:40
 26/31 anonim ***** válasza:
Az szuper lenne :)
2013. aug. 11. 22:51
 27/31 anonim ***** válasza:
Szerintem is. Ezek annál is értékesebbek, mert a mindennapokba engednek egy pici betekintést.
2013. aug. 12. 07:11
 28/31 anonim ***** válasza:
Nekem egy barátom hozott egyszer egy ilyen képeslapot, ami titkosírással volt írva. Megfejtettem - nem volt bonyolult, csak azért sikerült -, és hasonló témájú szöveg kerekedett ki belőle, és asszem az is 2. vh. idejéből volt.
2013. aug. 12. 15:49
 29/31 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, van még ilyen lenél?:)
2013. szept. 29. 12:06
 30/31 anonim ***** válasza:
levél*
2013. szept. 29. 12:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!