Hogyan találjam meg önmagam? Ti hogy jötettek rá mit akartok kezdeni az életetekkel?
16 éves vagyok, jövőre kell majd fakultációt választani (pl emelt matek, biosz stb) és annyi lehetőség van. már egy éve van az, hogy pár havonta megváltoznak a terveim. egyszer bioszfaktra akarok menni mert állatorvos szeretnék lenni, máskor franciára, vagy matekra mert tetszik a pénzügy-számvitel, vagy épp kitalálom hogy én építészmérnök szeretnék lenni. Már én sem tudom mit akarok, és hogy jöjjek rá, mi a jó nekem. ez nagyon gáz.
Ti hogy vészeltétek át ezt? Elsőre sikerült döntenetek, vagy volt valaki hasonló helyzetben?
köszi ha valaki válaszol:)
16/l
Sajnos a te idődben annyira lazán vettem mindent hogy eszembe nem volt elgondolkodni ezeken, pályaválasztás előtt se törtem magamat hogy jó suliba kerüljek legalább egy gimibe, hogy mi lett belőlem? Egy nulla akinek van ugyan szakmája 2 is szakmunkásból, de mégis 80ezerért gyárban dolgozok ami távol áll a végzettségeimtől.
Nem tudok neked kézzel foghatót mondani, csak azt hogy oda állj ami kicsit is megmozgat, egyik sem könnyű és stressz mentes meló amiket írtál, de melyik nem az? Mindenhol dolgozni kell
21/F
Én még ma sem tudom, mit tudnék igazán szívből csinálni, pedig már végeztem a gimivel, meg egy két éves szakmával (pontosabban két szakmám lett egyszerre).
Először törifaktra jártam, mert ott nem kellett semmit csinálni, mert a tanár... hát... no comment :) Azután fél év múlva beláttam, hogy a töritanárom jó és jól tanít, így inkább megnéztem, melyik tanárom nem tud tanítani. Nálam ez a magyar volt. A magyarfaktos tanárnő nagyon jól csinált mindent, és ő ráadásul tényleg szerette a tanítást, szemben a magyartanárommal, aki szó szerint félt tőlünk, és hiába volt 6 diplomája meg 3 felsőfokú nyelvvizsgája, átadni már nem tudta a tudást.
Emellett jártam még informatika faktra is egy évig, mert csak úgy érettségizhettem infóból, ha legalább két évig tanultam a tárgyat, és nekem csak elsőben volt infóm.
Előző vagyok.
Kicsit katyvasznak tűnhet az előző, szóval pontosítok: a faktokat olyan tanárok tartották, akik engem "rendesen", délelőtt nem tanítottak. Így a töritanárom szuper volt, a faktos viszont rossz. Magyarnál fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!