Miért akarunk annyira élni?
mik a lehetséges opciók
ha valaki öngyilkos akkor pokolra jut->akarnak élni a keresztények/alacsonyabb szintre kerül stb.
ha valaki meghal semmivé lesz->akarnak élni az értelmesek
egyébként pedig élni jó, szeretnek, szeretsz, boldog vagy, boldogságot adsz, új élmények stb.
A #2-es válaszolóval nem értek egyet. Szerintem a hittel érvelni kevés. És különben sem arra gondoltam, hogy akárki is úgy gondolná, semmi értelme élnie, amikor semmi veszteség nem érte életében. Konkrétan kifejtettem azt, hogy ha már más nem várhat rád semmi, akkor miért kelsz fel reggelente a huzatos aluljáró telefonfülkés beugrójában? Hogy újabb strigulát húzhass a jelentéktelenséged képzeletbeli táblázatán? Hiszen már nem segít rajtad senki. Nem várhatod azt a napot, hogy valaki a kezét nyújtja, és kihúz a szarból. Egy este ott fogsz megfagyni a kövön, ha hiszel Istenben, ha nem. Lehet pár ember még akkor is hisz ebben, hogy pokol, menny... de én nem akarok ebbe belemenni, mert nem hiszek benne, még a végén előítéleteskednék.
Szerintem is pszichológiai alapja van neki, véget vet-e életének ilyen szituációban, de aki nem, az mi szépet láthat még a helyzetében?
Szerintem tényleg csak az életösztön! Ha valaki, aki nem tud úszni, beleesik a mély vízbe, rögtön kalimpálni kezd, nem fog, mint egy kő elsűlyedni! Ha már úgy tűnik, hogy semmi jó nem jön neki, akkor is gépiesen csinálja tovább, mert akkor már azt is jónak tartja, ha egy ebédet tud enni, vagy kap egy kis pénzt italra...
Az ember alapvetően ÖSZTÖNLÉNY!
"Az ember alapvetően ÖSZTÖNLÉNY!"
Az ember ösztönlény is, és nem is. Lélek és ego együttes hatása alatt áll, kinél ez, kinél az az erősebb (talán a lélek fejlettségétől függ mindez). Nem egyformán vagyunk képesek ellenállni a csábításnak, a kísértésnek (pláne, ha ösztöneinkkel egybevágó dolgokról van szó), ugyanakkor lélekszinten képesek vagyunk felülírni az ösztönprogramot, hiszen az ego magától soha nem fog gondolkodás nélkül visszafutni az égő házba, hogy másokat kimentsen, erre utasítani kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!