Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire gyakori, hogy egy...

Mennyire gyakori, hogy egy családban van egy alkoholista szülő, aki ittasan tör-zúz és hasonlók?

Figyelt kérdés
Régen azt hittem, ez egy ritka dolog, de már azt hallom, hogy szinte minden második ismerősöm így nőtt fel, és kb. “szóra sem érdemes”.

ápr. 16. 23:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gyerekkoromban apám olyan volt mint a foci labda, állandóan be volt rúgva a hátsó kertben. És bárcsak poén lenne, de sajnos nem az.
ápr. 16. 23:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt tudom, hogy gyerekként rettenetes, borzalmas, félelmetes átélni, hogy milyen gyakori, azt nem tudom.

Lehet hogy gyakoribb, mint ahogy sokan gondolnák, a külvilág felé pedig az ilyen ember "mézes-mázas, a szívem-lelkem odaadnám" típusú szerepet mutat...

ápr. 17. 06:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a saját környezetemben más ilyet nem ismerek, de nekem ilyen volt az apám. A gyerekkorom rettegés és szomorúság volt. A legfájdalmasabb emlékeim, mikor anyukámat tépte, cibálta, folytogatta. 😪
ápr. 17. 07:39
 4/8 Szándékos Bendegúz ***** válasza:
64%

Egy alkoholista azért iszik, mert fél a jövőtől.

Van egy megoldhatatlan problémája.

Nem tudja, hogy tudna kikerülni ebből a problémából.

ápr. 17. 07:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem gyakoribb, mint hinnénk. Valakinek pia se kell hozzá.
ápr. 17. 08:00
 6/8 anonim ***** válasza:
69%

Az alábbiakat nem azért írom, mintha az illetőt ez úgymond "felmentené" e viselkedés alól:

Szerintem az (is) állhat a háttérben, hogy az illetőnek nagyon sok, mély, feldolgozatlan fájdalma van és nem tudja kifejezni érzéseit, de ezek mindig vele vannak, ilyen módon próbál menekülni.

Csak tapasztalatok alapján történő következtetés, egy ilyen emberrel történt beszélgetés során.

ápr. 17. 08:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Mindkét papám alkoholista volt :/ egyik mamának "csak" egy relatívan rövid ilyen időszaka volt.
ápr. 17. 18:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Én apám alkesz. Amikor részegen jön haza kidobalja a földre a hűtőből a kaját, diszno módjára eszik. Mindent össze ken. És igen megy neki az asztalnak meg mindennek. Tör zuz.
ápr. 18. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!