Hogyan tudnám feldolgozni, hogy diszfunkcionális családban nőttem fel ?
Minek van megfelelési kényszered, kinek akarsz megfelelni az alkesz apádnak vagy a mimóza anyádnak?
Legtöbb amit tehetsz hogy a tapasztalatokat a saját jellemfejlődésedre fordítod és egy határozott személlyé formálod magadat. Teljesen normális életet le lehet élni, egyszerűen nem a családod viselkedését tekinted referenciának.
Az első lépés, hogy megszakítod velük végleg a kapcsolatot, másképp nem fog menni.
Én is sz*t családban nöttem fel, majdnem ugyanez a szitu, 3 gyerek, alkoholista apa, csak az én anyám megtette és elvált. Na, gondolhatod, hogy mi is nyomorogtunk-nélkülöztünk, anyám meg teljesen idegbeteg, kontrollmániás nemnormális lett az elcseszett élete miatt, brutál stresszes és rossz gyerekkorom volt.
Ma 30 vagyok, már évek óta nem találkoztam a családdal és szerintem teljesen feldolgoztam, mintha idegenek lennének, mintha egy másik élet lett volna. De én 19 évesen mondjuk le is léptem otthonról.
Plusz, van egy normális férjem és kicsi gyerekeink, ez sokat segít. Te is lépj, alapíts családot és menj terápiára, ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!