Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A kettő közül melyikbe fektetn...

A kettő közül melyikbe fektetnél inkább?

Figyelt kérdés

Van egy családi ház, ami nem nagyon lelakott, de már némileg felújításra szorulna.

Pl tető, szigetelés, belülről aránylag rendben van.

Vagy ezt az összeget, amit a házra költenél inkább egy garzon panel lakást venni, szintén egy közepes állapotút.

tegnap 15:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Győzd meg. Majd költenek a házra apránként a befolyó bérleti díjból. Ahhoz képest, hogy idős, nem gondol bele, hogy a nyugdíjukból nem fogják tudni fenntartani magukat, pláne ha gondozásra szorul valamelyikük. Ha csak 8 órás gondozást számítunk, az is 300.000/hó. Nekik most nem az a dolguk, hogy a ti örökségeteket gyarapítsák, pláne hogy egy borsodi falusi ház minden, csak nem érték, hanem hogy magukat fenntartsák.
tegnap 17:39
 12/14 A kérdező kommentje:

Az árakkal sincs nagyon tisztában, azt hiszi 2-3 millióból megvan egy tetőcsere.

Meg ő térkövezni akarná a hatalmas udvart.

Mondtam neki, hogy az a gazdagoknak való, meg akik az államot kihasználva már azt se tudják mire költsék a pénzüket.

Ő úgy van vele, hogy majd még nyugdíj mellett is dolgozik, csak ez nem garancia semmire.

Utána meg lakhatnak a szép házban, csak pénz nem lesz már másik lakásra, ahogy mennek fel az ingatlanárak, a megtakarításukat is megeszi az infláció.

Hitelt meg már nyugdíjra nem fog kapni.

Én azt is mondtam nekik, ha anya is nyugdíjas lesz, az még 7 év kb, utána a családi házat is, el kellene adni és panelbe menni, mert csak egyre terhesebb lesz a gondozása.

tegnap 18:49
 13/14 A kérdező kommentje:

Az örökség szintjén szerintem sokkal jobb ha 2 ingatlan van, mint 1, ami jó állapotban van.

Nem akarok rasszista lenni, de borsod idővel elromásodik, és majd olcsón adhatom el a házat valakinek, akinek jó az ott is.

Potom pénzért egy, jó állapotú házat.

tegnap 18:52
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát ezt mondd el nekik, így racionális. A ház csak viszi a pénzt, ami egyre kevesebbet fog érni.
tegnap 18:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!