A rengeteg repüléses kérdező és válaszoló közül hogy tudom kiszűrni aki csak kitalál dolgokat, hogy így tűnjön gazdag sikeres embernek?
Alapból érdekel a téma és amikor olyanokat olvasok, hogy XY évente ennyit meg annyit repül, stb... időnként felmerül bennem, hogy vajon mivel foglalkozik, stb...
Van akitől már meg is kérdeztem, hogy hogyan tud ennyit utazni, de jó pár kérdésnél vagy válasznál ismertem fel, hogy csak vetít.
Akkora baromságok is becsúsztak a "hozzáértő" válaszaiba.
Hogyan lehetne ezeket szűrni?
Mert az ilyenre semmi szükség.
Mondjuk ugyanez igaz minden más kategóriára, témára is.
A legjobban már az zavar, hogy egyre inkább azt keresem a netes fórumos anonim kommentekben, kérdésekben, hogy csak előadja magát a semmire, hogy mások irigykedjenek rá.
Sajnos rengeteg ilyen van, de nyilván nagyon sokan meg nem ilyenek.

Úgy tudod kiszűrni, hogy olvasol és tájékozódsz. Aztán például elkezdesz sokat utazni.
Mi például minden hónapban elrepülünk valahova teljesen átlagos fizetésből.
Ezt persze addig nem hsized el, míg egyszer el nem kezded te is aktívan keresni a jegyárakat és rá nem jössz, olcsóbb elrepülni egy civilizált városba vagy tengerpartra, mint átmenni 3 magyar megyén kocsival.

És miért zavar téged, ha valaki hazudozik? Rájössz, abbahagyod a hozzászólása olvasását aztán mész tovább.
És van, aki tényleg rengeteget repül. Mert mondjuk ez a hobbija. Vagy az, hogy a kedvenc légitársasága törzsutas programjában a lehető legtöbb pontot gyűjtse össze (elsőre én is meglepődtem, hogy ilyen van). Esetleg a munkájához tartozik, hogy folyton úton van.

Barátnőm mindennap repül. Stewardess.
Szüleim meg 2-3 havonta, mert utazásra költik a spórolt pénzüket és a munkájuk is olyan, hogy bárhonnan tudnak dolgozni szükség esetén. Nem milliomosok.

Évente 3-4 alkalommal repülök, pedig meglehetősen messze állok a jómódú vagy a gazdag besorolástól.
Viszont ha valaki ezekről az utakról kérdez, nagyon szívesen válaszolok.
Ám jártam én is úgy, hogy "elmeséltek" egy bizonyos járatot, repteret, stb. Konkrétan egy szardiniai üdülőtelep került szóba ahol kb. kettő hónappal előtte jártunk, így azonnal kiderült hogy az illető kamuzik.
Annyi a különbség, hogy én nem mérgeltem föl magam.
Beszóltam, nem keveredetem vitába, csak annyit mondtam, nem úgy van.
Megsértődött.
Különben nincs értelme "szűrni" ha valaki hazudozik, ott kell hagyni.

Fapadosokkal évi 3-4 nem hihetetlen, én is tudom, nem is arra gondoltam.
Azért zavar mert ha nem jön rá az ember, hogy vetít, akkor tűnhet igaznak és elhiszem és esetleg kérdezek tőle, stb... Vagy elhiszem a tartalmát annak amit mond.
Legalább akkor úgy kamuzzon, hogy átlagos ismeretekkel észrevehető legyen!
De mint írtam, ha nem veszi észre valaki?
Amúgy tényleg kár volt a repülés kategóriára szorítani a kérdést, belátom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!