Normális dolog egy kisgyereknek azt mondani egy 16 évesre,
hogy néni?
Figyelt kérdés
Kirándulni voltunk és szemben jött egy anyuka a pici gyerekével, kb 4-5 éves lehetett a gyerek. Nem fértünk el egymás mellett és az anya a gyerekének azt mondta gyere álljunk arrébb had férjen el a néni. Ezt rám mondta, én voltam vele szemben. Mondom neki én még nem vagyok néni. Erre ő: de igen neki néni vagy!
Szerintem ez butaság, attól, hogy az a gyerek még pici, miért kéne néninek lásson egy fiatal lányt?
Figyi, nekem 15 évesen az akkor óvodás öcsém kis csoporttársai is csókolommal köszöntek. Meg néniztek. Nem mondom, hogy jól esett már ennyi idősen öregnek érezni magam, de nah. Ilyenkor tanulják meg, hogy illik az idősebbeknek köszönni, beszélni velük. Ezt be kell nyelni. Majd ha idősebb lesz, saját döntés alapján is meg tudja majd ítélni, hogy egy nála 10 évvel isőebb személy neki néni/bácsi-e vagy sem.
tegnap 10:12
12/20 anonim válasza:
Nem.
tegnap 11:16
13/20 anonim válasza:
Egy kisgyereknek a “nagylány” az a kb 10 éves iskolás. A 16 éves már felnőtt, mint ahogy egyébként két év múlva amúgy is annak fogsz számítani jogilag. Kezdd el elfogadni, a pofikádból meg visszavenni, mert ha folytatod a beszólogatósdit olyan felnőtteknek, akik megadták neked ismeretlenül is a tiszteletet (hiszen anyuka nem azt mondta, hogy “gyere odébb kicsim, hogy ez a picsa/ribi/csitri stb elférjen”, hanem egy vele egyenrangú felnőttként kezelt), akkor igen hamar szájon fog törölni valamelyik. Nem pedig még a parasztkodásodra is kulturáltan reagál.
tegnap 12:45
14/20 anonim válasza:
Az a durva ebben, hogy ha nagyobb lesz (kamasz) akkor is nénizni fogja azt akit nem kell. Teljesen fals nevelés.
tegnap 12:59
15/20 anonim válasza:
Uramisten! Nevelik a kisgyereket udvariasságra, illemre, erre még neked áll feljebb, mert egy 4-5 éves gyereknek nála 10+ évvel idősebb nő, az az egyszerűség kedvéért néni? Lemerném fogadni, hogy ennyi idős korodban te is néniztél tiniket.
tegnap 16:12
16/20 A kérdező kommentje:
Nem vagyok kiakadva rajta, elnézést ha félreérthető voltam. Eszem ágában sem volt felháborodni ezen, csak nem értettem a dolgot :)
Ráadásul nem voltam tiszteletlen, csak annyit mondtam az anyukának, hogy én még nem vagyok néni. Normális hangnemben mondtam, aki tiszteletlenül szólt vissza, az ő volt.
Köszönöm a válaszokat.
tegnap 16:46
17/20 A kérdező kommentje:
Te pedig nyilván nagyon kiforgatod. Nem gondoltam, hogy ilyen kacifántosan kellene hivatkozni rám. Egy egyszerű "had férjen el a lány" szerintem pont jó lett volna.
tegnap 16:49
18/20 anonim válasza:
Én sem néniztelek volna le a fiamnak, nekem is fura. Egy emlék jutott eszembe, én is 15-16 éves lehettem amikor reggelente mentem a buszra mindig összefutottam két 6-7 éves körüli kissráccal, akik hangosan köszöntek "csókolom" :) pár alkalom után mondtam nekik, hogy nyugodtan tegezzenek, nyugodtan mondják hogy helló, mert nem vagyok még olyan öreg. Látni kellett volna a következő alkalomkor milyen hangosan, mosolyogva köszöntek "helló-t" - hogy hát engem szabad tegezni. Tök cukik voltak. Még mindig emlékszem rájuk, pedig több mint 30 éve történt :)
tegnap 17:25
19/20 anonim válasza:
Közel 30 évesen már elfogadott, hogy egy ötévesnek néni vagyok, de mikor kamasz, vagy fiatal felnőtt voltam, akkor nagylányként hivatkoztak rám a kisgyerekes anyukák a gyerekeknek.
tegnap 17:38
20/20 A kérdező kommentje:
Szerintem is így a normális. Nem buták a kisgyerekek, meg tudnak különböztetni egy fiatalabb és egy idősebb lányt/nőt.
Én biztos nem fogom lenénizni a fiatal lányokat, ha egyszer lesz majd gyerekem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!