Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ha egy lakást eladnak szokták...

Ha egy lakást eladnak szokták mondani az új lakóknak akik megveszik a lakást hogy felettük kisgyerekesek laknak?

Figyelt kérdés
2022. febr. 20. 16:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbbször nem, ugyanis így romlanak az eladási esélyek.. Ahogyan azt sem szokás beharangozni, hogy a 25 lakásból 20-ban barnák laknak, és a szomszéd minden péntek-szombat-vasárnap technot hallgat, és házibulit tart..:)
2022. febr. 20. 16:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem! Mi igaz nem megvettük de albérletben laktunk egy ideig. Mikor kivettük egy szóval sem közölték hogy az egyik szomszédban 3 kiskutya van akik reggeltől estig visítanak, a másik szomszédban kisbaba a felettünk lévők pefig felújítanak. Ki sem vettük volna, ezért nem is mondták.
2022. febr. 20. 16:11
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, sőt, én nagyon beszoptam, mert már előző lakás is élhetetlen volt a neveletlen hülyegyerekek miatt akik éppen akkor kaptak motorokat....Bő 1 évig minden nap a brummogást hallgattuk, és mivel leszedték a kipufogókat kurfa hangos volt.

Ezt megunván új albit kerestünk, Férj talált is egy "jót", külvárosban, nyugdíjasok között. Voltunk télen megnézni, tényleg elvarázsolt bennünket az egész milió, hát beköltöztünk.

Nyáron egyszer csak arra lettem figyelmes hogy a saját kib4szott hangomat nem hallom úgy üvölt 2 kölök a szomszédban. Aztán másnap és harmadnap is, végül az egész évszak üvöltéssel telt....

Kiderült, hogy a nyugdíjas szomszéd párocska lánya szült kettőt de gyűlöli őket és gyakorlatilag itt laknak a csemeték....Azóta szerencsére gyártottak mégegyet a nyakunkra aki már PÁR HETESEN itt volt....

A szép szóra nem reagálnak, csak ha átüvöltök kussolnak el pár percre, ha pedig durva rockot ordíttatok, veszik a lapot és bemennek a házba vagy el sétálni.

Nem vagyok büszke magamra de már nem bírom hogy minden nyáron ez megy :((((

Az elődünk nem szólt pedig találkoztunk vele (pedig itt nem szokás, erre szakosodott cégek (Vervaltung?) foglalkoznak az ingatlanokkal), ő csak annyit mondott hogy kedves idősek laknak körülöttünk.

Ez igaz is mondjuk, csak a "vendégek" ne lennének....

2022. febr. 20. 16:25
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok

És, most már lelépni sem könnyű mert rengeteg pénzt és munkát fektettünk a kertbe (mielőtt rájöttünk mi zajlik a szomszédban, ha tudom biztos hozzá nem nyúlok....)

2022. febr. 20. 16:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát megmondom őszintén, nem szólnék semmiről.

Én most vettem lakást, panel. Néha meg tudnék őrülni.

Az alattam lakóktól "öregszag" és cigiszag egyvelege jön fel folyamatosan a strangon át. A konyhám a szomszéddal közös folyosóra néz, akik konkrétan a konyhaablakom elé állnak ki dohányozni. Eléggé veszít így a lakás a privát érzetéből.

És ami a legrosszabb, a ház előtt sűrű buszjáratok mennek. Reggeli időszakban konkrétan percenként elmegy 1 busz. Hiába a nyílászáró csere meg füldugó, felébredek arra hogy remeg az ablak meg az egész ház, szerkezet.

2022. febr. 20. 16:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat erre számítottam. Nekünk két gyerekünk van alattunk elköltöztek, most aki ideköltözik remélem nem fog feljárkálni. Mi lassan 4 éve lakunk itt. Azért azt gondoltam illik mondani hogy milyenek a szomszédok. Mondjuk nekünk is mikor megvettük azt mondták tök rendesek a szomszédok egyet kivéve aki nem köszön. Hát amúgy tényleg rendes mindenki csak az az egy idős nő aki nem köszön az olyan rossz indulatú, szerencsére lekezelve így nincs vele gond.
2022. febr. 20. 16:58
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyeneket nem szoktak elmondani, mert ha mégis megtennék, jóval nehezebben és/vagy sokkal később tudnák az adott lakást eladni, esetenként akár azt is megkaphatja a tulaj, hogy így csökkent az ingatlan értéke.

Vevőként meg nem túl szerencsés ezt a saját bőrünkön megtapasztalni, pedig nagyon gyakori. Mi nem a szomszédokkal fürödtünk be, hanem az előző tulaj elfelejtette megemlíteni, hogy a pincét elárasztja a szennyvíz nagyobb, tartósabb esőzések után. Nagyobb mértékű kárunk keletkezett, és pár cuccunk oda is veszett, de ez az egész megakadályozható lehetett volna, ha szólnak erről.. de akkor ugye nem igen lett volna vevő. Bár azért őket is meg tudom érteni, mégsem szerencsés helyzet.

2022. febr. 20. 17:17
 8/9 anonim ***** válasza:
65%

Egyszer hallottam egy sztorit ismerőstől.

Neki kibírhatatlan idegesítő, mindenbe belekötő néni volt a szomszéd, aki ha kettő koppanást hallott, vagy egy köhögést akkor már ment át balhézni, meg bármiért is rájuk hítva a közös képviselőt, rendőrséget.

Végül úgy döntöttek elköltöznek, akkor kijelentette a szomszédnak, hogy "tudja mit, a legmocskosabb, legrosszabb cigány családnak fogom eladni a lakást". Így is tett.

2022. febr. 20. 20:32
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Mikor kivettem az előző előtti lakást, egy gyerek volt a szomszédban (szólt róla a tulaj). Mikor kikötltöztem, volt három. Úgy volt, hogy megkapják a csokot és húznak el a vérbe kertesbe, de nem kapták meg. Elköltöztem, ott egy autista kisfiú volt a szomszédom, aki artikulálatlanul üvöltött napi 24-szer, egy másik szomszéd rájuk hívta a rendőröket, a közjegyzőt, meg az atyaúristent is, hogy így nem lehet élni (tényleg nem lehet), és még ő volt a szar... Nem azért, sajnálom a fiút meg a szüleit is, főleg azért, mert ezt élő ember nem tudja idegekkel bírni. De egy idegennek nehogy már ezzel kelljen együtt élnie.

Azóta ha költözök, háznézés után mindig visszamentem, becsöngettem a szomszédba, és megkérdeztem, mi a helyzet gyerekfronton.

Ahol most lakom, épp a közvetlen szomszédomhoz sikerült felcsöngetni. Kedvesen válaszolt, felhívott magához, hogy hát ő is szeretné megismerni a szomszédjelöltet, találkoztam is egyből az akkor másfél éves kislányával, aki tök csendben elvolt magának... Azóta sem hallottam soha szinte, pedig már négy éves :) Szóval ezt tudom ajánlani, csöngess be a szomszédba, nyíltan kérdezz rá! Baromira nem fognak szólni semmiről a tulajok.

2022. márc. 1. 05:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!