Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hallottatok a makói gyerekek...

Hallottatok a makói gyerekek ügyéről?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek?Ismeri valaki közületek a csalàdot?Minek van igaza?

Nagyon sajnàlom őket😥

#gyerekek #Makó #Gyerekelgelyezés
tegnapelőtt 10:35
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Javítàs:Kinek van igaza?
tegnapelőtt 10:35
 2/22 anonim válasza:
73%

Valamikor a 70-ess években voltam "páciens" a gyámhivatalnál. Akkor még kellett a jóváhagyásuk iskolaváltáshoz. Az egészből egyre emlékszem:

Apu megkérdezte az ügyintézőket: Önöknek hány gyereke van? Nem egyenként, összesen.

Azonnal kizavarták. A helyes válasz egyébként a nulla volt.

Nem tudom, hogy azóta jobb lett-e a helyzet, de akkor ez volt.

tegnapelőtt 11:00
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Felháborítónak tartom az egészet, sajnos nem a gyerekek érdekei és érzései szerint cselekednek a hatóságok.
tegnapelőtt 11:11
 4/22 anonim ***** válasza:
15%
Pont annyira felháborító/nem felháborító, mint amikor a bíróság az esetek 99,9999%-ában az anyának ítéli a gyereket.
tegnapelőtt 11:21
 5/22 anonim ***** válasza:
92%
Miről van szó?
tegnapelőtt 11:28
 6/22 anonim ***** válasza:
82%

Azt gondolom, ez az ügy nem olyan fekete-fehér, mint írják.

A cikkek szerint az apuka igénybe vette a láthatást rendszeresen, nem lesz*rta a gyerekeit. Most sem sz*rja le, teljesen jogosan kéri, hogy ő nevelhesse, hiszen az ő gyerekei, nem a nagyszülőké.

Az, hogy a gyerekek esetleg a nagyszülöknél szívesebben maradnának, annak szerintem egyértelmüen az az oka, hogy évek óta ott nevelődnek a közelükben, az ő házukban, mindennapjaik részei, nekik ez a megszokott, mindennapi élet.

Viszont, mi ennek az oka? Az, hogy egy anyuka, szerintem amugy helytelenül, megteheti, hogy oda költözzön a gyerekeivel, ahova akar, akkor is , ha ezzel elszakítja a gyerekeit az apjuktól, ha ezzel akadályozza, hogy az elete részei legyenek. Én is elvált szülők gyerekei vagyok, es hidd el, le merem fogadni, hogy ez az anyuka is az apa ellen nevelte a gyerekeket, akár tudattalanul is, mondjuk szerinten nem csak úgy. Nyilván elváltak, mert nem ment a házassag, ezután az apukát fogjßk szidni ök is meg a nagyszülők is a gxerekek előtt, teljesen el lesznek idegenítve.

Tudom, mert az én anyám is ezt csinálta alattomosan, úgy tett, mint aki erőlteti, támogatja a kapcsolatatartást, közben apámat és a családját, akik meg jöttek volna rendszeresen mindig leszólta, kritizálta, akkro volt ránk büszke, ha ellenségesek voltunk velük. Akkor ez gyerekként nem tünt fel, de most felnőttként látom, mennyire manipulált minke5, hogy utáljuk pl. a nagymamánkat vagy apánk nővérét, akik szerettek volna velünk kapcsolato tartani és normálisak voltak. Csak ő utálta őket és ezt velünk bosszulta meg.

Szóval azt mondom, ez nem ilyen egyszerű. Az az apuka vallalta, gondozta, szerette azokat a gyerekeket egykor, és láthatóan próbálta továbbra is tartani a kapcsolatot azok ellenére, hogy anyuka ezt vkázi ellehetetlenítette az elköltözéssel.

Nyilván ebből az egészből a media előtt annyi van előadva, hogy a gyerekek sírnak, a háttersztori nem. Én már alapból ezt se engedném, hogy az egyik szülő X kilométernél távolabb költöztesse a gyerekeket, mert ez baromira nwm fair a másik szülővel, jellemzően apukával auemben, aki igy nem lehet a gyerekei életének része a mindennapokban.

Nyilván a nagyszülők is azeretik a gyerekeket, hisz náluk nevelődtek, most ők nem akarnak elválni, ezért kígyót-békát kiabálnak apukára, pedig na, anyuka ugyanígy elvette apukától a gyerekeit X éve.

tegnapelőtt 11:31
 7/22 anonim ***** válasza:
2%
5. GOOGLE - Makó gyermekelhelyezés
tegnapelőtt 11:31
 8/22 anonim ***** válasza:
64%

#4 Bármilyen fájó egy apának, az anyával az esetek 90%-ában szorosabb lesz a kapcsolata egy gyereknek. A legtöbb családban az anya viszi a legtöbb terhet a gyerekekkel kapcsolatban, szó szerint is, hiszen a fogantatástól kezdve 9 hónapon át már együtt vannak. Nyilván vannak kivételek és rossz anyák is, illetve olyan esetek, amikor az édesapánál jobb helyen lenne a gyerek.

A fenti esetet felesleges összemosni azzal, amit írsz, mert itt "apuka" is telibeszarja a gyerekek érzelmi kötődését. Ha igazán szeretné őket, akkor meghagyná nekik az eddigi életüket (ami már így is rettentő nehéz, hiszen elhunyt az édesanyjuk). De neki fontosabb, hogy elégtételt vegyen és odaráncigálja a gyerekeit egy teljesen idegen környezetbe, idegen emberekkel, hiszen egy nővel él együtt, akivel több másik gyereket nevelnek együtt. Annak is oka van, hogy egyik gyerek sem akart velük élni, hanem a nagyszülőkkel akartak maradni. Ennek ellenére fizikálisan kényszerítette a gyereket, hogy vele menjen. Ez lenne a jó apuka?

tegnapelőtt 11:36
 9/22 anonim ***** válasza:
77%

6-os vagyok, hozzáteszem, ezzel nem az apát védem, de igazából semmit nem tudunk a valóságról azon kívül, amit a nagyszülők előadnak. Ők meg mondhatnak bármit, bár valahol abszurd, hogy nehezményezik, hogy apuka nem vett részt a gyerekek életében a 2 heti láthatáson kívül, mikor ennek nyilván az az oka, hogy anyuka elvitta a gyerekeket messzire. De leírasuk suerint is apuka végig fizette a tartásdíjat, rendszeresen hordta kéthetente a gyerekeket, gondolom azt is saját költségen.

A többi meg csak vádaskodás, amiről nem tudhatjuk, igaz-e, ha csak az egyik felet hallgatjuk meg.

tegnapelőtt 11:37
 10/22 anonim ***** válasza:
60%

8, anya vagyok, nem kell megmagyarázni. De ettől még inkorrektnek találom a gyerekeket elköltöztetni, elvadítani az apától, csak meg a szülők elválnak.

Te meg igy írod itt, hogy apuka lesz*rta a gyerekeit, hogy ezt igazából nem tudhatod, hiszen nem voltal ott. Ha lesz*rta volna őket, nem fizetett volna gyerektartást, nem is látogatta volna őket saját költségén és most sem szeretné odaköltöztetni őket magához, hanem nem foglalkozott volna velük, mint sok elvált apa és örülne, hogy van, aki neveli őket helyette.

Úgyhogy bocs, de szerintem ez az ügy nagyon félrement és nagyon manipulálva van. Leírtam, mi az oka annak, hogy a gyerekek a nagyszülöknél akartak maradni, mert nekik az a megszokott otthon, lefogadom 2 év múlva mar az apjuknál lesz megszokott és onnan nem akarnak majd visszamenni.

Nehogy már az apuka legyen a sz*r, mert ő akarja nevelni a saját gyerekeit. Maskor meg szét vannak osztva az elvált apukák, hogy semmi felelősséget nem vállalnakm

tegnapelőtt 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!