Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit rontottunk el az életünkön...

Mit rontottunk el az életünkön, hogy csóró 30asok vagyunk? Hol csesztük el?

Figyelt kérdés

Azt érzem, hatalmába kerített a depresszió és nem tudok szabadulni. A férjem sem.

Fiatal 30-asok vagyunk. Én rossz, bántalmazó, nélkülöző családból jövök, ahonnan 18 évesen menekültem egy albérleti szobába, érettségi óta dolgoztam, mellette tanultam levelezőn közgázt. A férjem családja normális, de anyagi segítséget nem adtak az induláshoz, így ő is dolgozik 18 éves kora óta, mellette tanult OKJ-n.

Fiatalon jöttünk össze, mindig dolgoztunk, bármit elvállaltunk, ami a válság éveiben jutott, aztán külföldre is mentünk, évekig kèt munkahelyen dolgoztunk, spóroltunk. (De nyilvan kint csak sz*r meló jutott, amit ott felretettünk, abbol ott ingatlant nem vettünk volna).

Hazajöttünk pár év után, munkát kerestünk, lakást vettünk, gyerekeket vállaltunk. És most megint ott vagyunk, 30-as éveink elejém, hogy anyagilag totál lecsúsztunk. A cég, ahol voltam megszűnt gyed alatt, fél éve nen találok munkát, senki nem akar 2 kisgyerekkel felvenni, pláne, hogy csak 8-4ig tartó munka jo. A férjem közepesen keres, de az ő cége alatt is rezeg a léc, ez pedig már a 3. munkahelye, mióta itthon vagyunk, mindenhol leépítés miatt kellett újat keresni.

Szóval itt vagyunk, befejezetlen ingatlannal, 2 kisgyerekkel, egy bizonytalan fizetésből és azt érzem, sírhatnékom van. Hogy mi a francot csesztünk el, hogy 18 éves korunk óta folyamatosan dolgozunk, spórolunk és megis mindig csak ez az anyagi bizonytalanság, stressz jut. Hogy mi a francért nem lehet talalni egy fix munkahelyet már, ahol nem kell mimdig azon görcsölni, mikor lesz valami leépítés?

Egy kis vállalkozással is próbálkoztam, mog itthon voltam a gyerekekkel, ideig-óraig ment, de nem lehetett a rengeteg adó miatt abból se semmit kihozni.

Úgy érzem, el vagyunk átkozva, hogy bármibe fogunk, bármennyit küzdünk, dolgozunk, semmi nem jön össze, állandóan a hosszútavú megelhetésen kell stresszelni. Ha lusták lennénk, várnánk a sült galambot, azt mondanám, oké, de egész eletembeb dolgoztam...

A férjem is egyre depressziósabb emiatt, már olyanokat mons, hogy inkább meghalna, legalább vége lenne ennek az állando stressznek. Én is ezt érzem sokszor.

ma 13:56
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
52%

Ha beszél bármelyikőtök, bármi nyelvet, menjetek ki külföldre.

És ezt a lehető, legőszintébben tanácsolom.

ma 13:57
 2/32 anonim ***** válasza:
Semmit, ilyen a nagybetűs élet. Más közben még el is válik, na az mit szóljon.
ma 13:59
 3/32 árokpart ***** válasza:
0%
Csatlakozom az 1-eshez. Az olaszországi nápolyi, sorrentói régiót érdemes kipróbálni ha diák lennék akkor azt mondanám, hogy nagyon király! Hasonló az élet és az árak is mint nálunk kb. 2002 környékén és a mentalitás és a hangulat is. Az emberek élnek és nem az internet előtt ülnek, emellett hihetetenül jó kedvűen mennek a munkahelyükre. Ha lesz lehetőségem azonnal költözöm és vissaz se jövök ide többet soha.
ma 14:01
 4/32 A kérdező kommentje:

Hagyjuk már ezt a külföldet.... írtam, hogy voltunk kint évekig. Az is csak addig éri meg, mig ketten vagyunk és meg lehet tolni, amikor már gyerekek vannak és annak megfelelő méretű lakás kell, meg olyan munka, hogy lehessen a gyerekeket hozni-vinni, meg fizetni a velük kapcsplatos költsegeket, pl. óvoda, akkor anyagilag külföldön sincs előrébb az ember átlag vendégmunkásként.

Nem programozó mernökök vagyunk, hogy ilyen jellegű munkát kapjunk, a 3 műszakos gyári melóért kár kimenni....

ma 14:03
 5/32 anonim ***** válasza:
70%
Már Lenin is megmondta Tanulni Tanulni Tanulni
ma 14:03
 6/32 anonim válasza:
21%

"Hol csesztük el?"

Nem kellett volna pucér seggre gyereket vállalni. Egyet sem. Ami azt jelenti, hogy ha csak hitelre tudsz ingatlant venni, amíg nincs végtörlesztve az ingatlan, NEM szabad hitelre gyereket vállalni!

Nem szabad! Ez általános iskolás alap dolog.

ma 14:07
 7/32 árokpart ***** válasza:
0%
Kérdező hidd el, hogy nem kár. Ha jó kedvvel élsz kint bármilyen munka kellemes még az esetleges nehéz munka is a kezdetben. Nyílván, hogy kvalifikált munkát az elején nem fogsz kapni egy idegen államban még akkor sem ha beszéled a nyelvet. Ott bizonyítani kell, meg kell, hogy ismerjenek az ottani emberek nem ők hívnak minket, hanem mi megyünk oda nekünk kell a bizalmat megszerezni. Mikor annak idején gyakornok voltam itthon a saját szülőtelepülésemen úgy kezeltek mintha nem is ott születtem volna és a szüleim sem ott éltek volna, pedog jól ismertek minket és természetesen nem volt rossz hírünk. Képzeld el ezt egy idegen államban! Nem kívánhatunk már pár nap után azonnal ugyanolyan megbecsülést az emberektől és bizalmat mint itthon.
ma 14:08
 8/32 anonim ***** válasza:
0%
Mi is majdnem ide jutottunk, szerencsére megtanultam lopni, így már nem függünk a munkáltatóktól. Eleinte próbálkoztam én is két munkahellyel, de gyorsan rájöttem, nem vezet sehová, vagy is kimerültséghez, betegséghez.
ma 14:09
 9/32 anonim ***** válasza:
22%
Basszus a világháború után is vállaltak gyereket pedig milyen szegénység volt és normálisan szeretettel felnevelték őket.
ma 14:10
 10/32 A kérdező kommentje:

Havi 35 ezer lakáshitelünk van, ami most amugy is szünetel, ez nem oszt, nem szoroz, itt nekem nem ezzel van bajom, hanem hogy egyszerüen nem találunk hosszútávú fix munkát, én meg konkrétan semmilyen munkát nem találok gyerekekkel, hiába a diploma, a nyelvtudás.

Ha nem lenne ez a 35 ezer, akkor sem lennék előrébb, ha egyszerűen nincs munkám. És ez is fusztrál, hogy másoknak meg akkora szerencséje van, hogy még végzettség nélkül is bekerülnek valami jó helyre, mi meg nem tudunk egy normális, fix melót találni.

ma 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!