Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az embert a saját kezű munkáva...

Az embert a saját kezű munkával szerzett érték kevésbé illeti meg, mint az örökség vagy ajándékozás által szerzett?

Figyelt kérdés
jan. 22. 11:17
A kérdező szavazást indított:
Igen, így van.
Nem, nem így van.
14 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Ez az ökörség honnan jön így szerda délelőtt? Ennyire unatkozol?
jan. 22. 12:02
 2/10 A kérdező kommentje:

Miért ökörség? Fejtsd ki.

Egyébként innen jött:

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__partok-kormanyzas__..

jan. 22. 13:42
 3/10 Katona Dius ***** válasza:
100%
Én fordítva vagyok, amit ajándékba kapok, azt jobban meg tudom becsülni, mint a saját magam által megteremtett dolgokat. Nem azt mondom, hogy amit én teremtek meg, azt nem bacsülöm, de az ajándékot jobban, mert azért más dolgozott meg.
jan. 22. 13:49
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem az a kérdés, hogy mennyire becsülöd a pénz/tárgy forrását, hanem hogy mennyire illet téged.
jan. 22. 14:25
 5/10 Katona Dius ***** válasza:
100%

Bocsánat, rosszul értelmeztem a kérdést. Szerintem akár magad teremted meg rá, akár ajándékba kapod/öröklöd, mivel a tiéd, szerimtem egyformán megillet. Mármint hogy ne illetne meg, ami a tiéd? A forrása teljesen mindegy, a te tulajdonodban van.

Amit belinkeltél, az úgy van, az öröklés/ajándékozás adó szűk családon belül nincs. Talán azért, mert így családon belül marad (akarom mondani a nagyon pénzes emberek, köhöm, úgy pakolhatják át családon belül egyik emberről a másikra, hogy az nekik alig kerül valamibe).

jan. 22. 14:50
 6/10 A kérdező kommentje:

Én úgy gondolnám, hogy ha már adózni kell, akkor főleg abból adózzanak az emberek ami kisebb mértékben illeti őket. Az adózás szüksége miatt valami sorrendiséget kell felállítani. Mindenféle dolog adózható. Meglévő vagyon, munkajövedelem, tőkejövedelem, fogyasztás, öröklés, ajándékozás, adományozás. Ezek csak a magánembereket érintő adók, nem tudom felsoroltam e mindet.

Szerintem az öröklés/ajándékozás útján szerzett vagyon kevésbé illeti az embert, mint a saját kezű munka által szerzett.

jan. 22. 15:36
 7/10 Katona Dius ***** válasza:
Az a helyzet, amíg bizonyos felső körű emberek úgy kerülik el a "vagysonhalmozást" hogy a vejkó kutyájának a macskájának is ajándékoznak papíron egy ingatlant, addig az ajándékozás adója nem fog emelkdni családon belül.
jan. 22. 16:07
 8/10 Kései Sirató ***** válasza:
Ugyanannyira illet téged mind2. Jogi értelemben is és a gyakorlatban is. Mindegy, hogy egy vagyontárgyat milyen jogcímen szereztél, ha jogos tulajdonos vagy, akkor nem számít a szerzési jogcím.
jan. 23. 13:37
 9/10 Senior Séf ***** válasza:
Mindegy. Adózni mindenképpen köteles vagy.
febr. 10. 16:25
 10/10 Kései Sirató ***** válasza:

Nem éppen. Ha örökölsz és egyenes ági örökös vagy, akkor az örökség adómentes. Csak akkor adóköteles, ha nem egyenesági, pl. ha egy nagybácsitól, vagy unokatestvértől örökölsz.

febr. 12. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!