Az embert a saját kezű munkával szerzett érték kevésbé illeti meg, mint az örökség vagy ajándékozás által szerzett?
Figyelt kérdés
ma 11:17
A kérdező szavazást indított:
Igen, így van.
Nem, nem így van.
11 szavazat
1/5 anonim válasza:
Ez az ökörség honnan jön így szerda délelőtt? Ennyire unatkozol?
2/5 A kérdező kommentje:
Miért ökörség? Fejtsd ki.
Egyébként innen jött:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__partok-kormanyzas__..
ma 13:42
3/5 Katona Dius válasza:
Én fordítva vagyok, amit ajándékba kapok, azt jobban meg tudom becsülni, mint a saját magam által megteremtett dolgokat. Nem azt mondom, hogy amit én teremtek meg, azt nem bacsülöm, de az ajándékot jobban, mert azért más dolgozott meg.
4/5 A kérdező kommentje:
Nem az a kérdés, hogy mennyire becsülöd a pénz/tárgy forrását, hanem hogy mennyire illet téged.
ma 14:25
5/5 Katona Dius válasza:
Bocsánat, rosszul értelmeztem a kérdést. Szerintem akár magad teremted meg rá, akár ajándékba kapod/öröklöd, mivel a tiéd, szerimtem egyformán megillet. Mármint hogy ne illetne meg, ami a tiéd? A forrása teljesen mindegy, a te tulajdonodban van.
Amit belinkeltél, az úgy van, az öröklés/ajándékozás adó szűk családon belül nincs. Talán azért, mert így családon belül marad (akarom mondani a nagyon pénzes emberek, köhöm, úgy pakolhatják át családon belül egyik emberről a másikra, hogy az nekik alig kerül valamibe).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!