A külföldön élő magyarok miért ilyen igénytelenek?
Sokszor belefutok abba, hogy ékezet nélkül ír az ember egy hosszabb szöveget. Eléggé rossz olvasni az ilyet. Azzal takaróznak, hogy hát ők nem a putris Magyarországon élnek, azért nem használ ékezetet.
Éljen külföldön, de akkor ne irkáljon magyar oldalakra. Vagy ha írni akar, akkor ugorja meg azt a "nagyon nehéz" lépést, hogy előcsalogatja azokat az ékezeteket.
Be lehet állítani a magyar kiosztást is.
Meg a nyugati fizetésből nem tudnak rendelni magyar billentyűzetet? Szerintem ez igénytelenség.
Ez engem csak a telefon használata kapcsán zavar, mert telefonon tényleg olyan egyszerű beállítani ezt: letöltesz egy másik billentyűzetet, amiben van minden betű. Sőt, a Samsung telefonokon alapból olyan az alapbillentyűzet, hogy a szerb és horvát ékezetes betűktől kezdve minden megtalálható. Vagyis rettentően egyszerű megoldani.
Most gépen azért egy fokkal nehezebb, mert tény, hogy a legjobb megoldás a magyar billentyűzet vétele lenne, és van, aki ezzel nem akar vesződni, de én ezt már elfogadhatóbb kifogásnak tartom.
De egyébként én azzal ki tudnék már békülni, ha a Magyarországon élő magyarok megtanulnák az ékezetek használatát.
elegge sivar es ures lehet az eleted ha ez a legnagyobb gondod az eletben h valaki nem hasznal ekezeteket mikor az agyad ekezetek nelkul is ugy olvassa fel a magyar szoveget mintha lenne rajta
ez csak ilyen keressunk vagy csinaljunk problemat kategoria h legyen min vergodni, ettol senki se lesz se tobb se kevesebb vagy igenyesebb vagy igenytelenebb ez szimplan csak vergodes...
kezdj valamit az eleteddel mert ez szanalmas
"ez a legnagyobb gondod az eletben"
Írtam én bárhol is, hogy ez a legnagyobb gondom?
Az emberek nem csak a legégetőbb problémákkal szoktak foglalkozni.
Van egy középkorú nő rokonom, aki mindig ezt szokta mondani: "tolem ekezetet meg vesszot meg mondatvegi irasjelet ne varjal
tul rovid az elet ahhoz hogy en ezeket hasznaljam"
(Arra utal, hogy tovább tart kikeresni, sokkal egyszerűbb, gyorsabb ékezetek és írásjelek nélkül írni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!