Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ahol eltek sok bevándorló/feke...

Ahol eltek sok bevándorló/fekete ember él?

Figyelt kérdés
Elore leszogezem hogy nem vagyok rasszista, semmi bajom nincs a feketekkel, viszont reggel lementem a boltba es amikor jottem haza arra lettem figyelmes hogy egy nagy fekete ember all az ajtom elott. Elrontotta az egesz napomat. Aki olyan varosban él ahol sok van beloluk (debrecen, budapest) ok hogy birkóznak meg ezzel? A gyulolkodest mellozzuk a valaszokban ha lehetseges.

ma 14:44
1 2
 1/14 kutyafule4 ***** válasza:
100%
Látom, hogy nem vagy rasszista :D
ma 14:49
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, miért zavar, ha nem fekete lett volna, nem lett volna semmi gondod a dologgal?

Egyébként itt elég sok van, de több a probléma a "belföldi" hontalanokkal meg csavargókkal.

Igazán semmi "megbírkózni valót" nem látok ebben, a probléma inkább benned van, ha ennyire felkavar a látásuk.

ma 14:50
 3/14 anonim ***** válasza:
80%

Én Franciaországban élek, és itt ebben a városrészen 10-ből 5 ember nem európai származásúnak néz ki. A postaládákon lévő nevek alapján is látni, hogy a francia nevek kisebbségben vannak, és az arab/török/afrikai nevek vannak többségben.

Ehhez képest Debrecen meg Budapest elég jól áll :D

2 éve élek itt, őszintén szólva nekem még nagyon rossz tapasztalatom nem volt velük. A legdurvább az volt, mikor mérgesen rám szólt egy bevándorló, hogy ne parkoljak már ide, ha nem itt lakom (mert gondolom nem talált parkolóhelyet), de ennél durvább még nem volt.

Ennek ellenére mégis sokkal szívesebben laknék olyan helyen, ahol inkább csak franciák vannak, például egyszer kiváncsiságból megnéztem egy szép lakópark postaládáin milyen nevek vannak, és hát 20-ból 15 francia, a többi pedig vagy spanyol, vagy olasz név volt. Szóval jobb lenne ilyen helyen lakni, ez a célom. Egyébként elég kontrasztos a város, mert pl. két városrész között is nagyon nagy különbségek lehetnek. Pl. az egyik inkább bevándorlók által lakott, utána viszont 40 méterrel kezdődik az inkább franciák által lakott negyed, és csak a vasúti sínek választják el egymástól a két részt.

ma 15:01
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

Statiszikailag Magyarországon nagyon nagyon kevesen vannak.

Azért veszed észre, mert eddig nem voltak kb egyáltalán.

Ha mondjuk lenne 1-2%, akkor lenne az, hogy városokban egy tipikus iskolai osztályban, van mondjuk egy fekete gyerek, vagy van 1-2 fekete munkatátsad.

Erről szó sincs.

Megbírkózni való tényleg nincs vele.

Rá kéne jönni, hogy ő is egy tök unalmas átlagember, megy kenyérért és tejért, aztán meg haza.

Bármiféle illegális tevékenység kevésé valószínű egy bevándorló esetén hiszen:

-nem kis pénzbe meg erőfeszítésbe kerül, hogy valaki külföldön érvényesüljön, szóval ha idáig eljutott, nem szorul rá

- a külsejük miatt jóval láthatóbbak, emlékezetesebbek mint egy átlag magyar

Szóval de, azt mondanám, hogy van benned negatív rassz előítélet, amit bizony rasszizmusnak hívnak.

A jó hír viszont az, hogy ezzel meg lehet bírkózni.

A legkönnyebben pl úgy, hogy ismersz szenélyesen embereket, és rájössz, hogy a bőrszín nem determinál semmit.

ma 15:07
 5/14 anonim ***** válasza:
47%

Itt nálunk fiatal filippínó férfiakból van sok, 5-6-7 fős csapatokban járkálnak az utcán és a boltokban, meg együtt utaznak buszon, villamoson, tömegközlekedési eszközökön. Érdekes látni rajtuk, hogy mielőtt ide érkeznek, nincsenek tisztában Magyarország éghajlati adottságaival és késő ősszel, meg még tél elején is még pólóban, rövidnadrágban és flip-flop papucsban járnak mezítláb az utcán ilyen 10-12 fokokban, amikor magyar ember már rég kabátot húz. Jobb esetben felvesznek egy pulóvert a pólóra, a rövidnadrág + mezítláb papucs kombó mellé.

Ezen kívül kínaiakból van egyre több, ők nem járkálnak 5-7 fős férfiakból álló csapatokban, mint a filippínók, csak 2-3 fős kínai családokat látni (anya-apa-kisgyerek), de észrevehetően megnőtt az ő számuk is.

Időnként hullámokban rendszeresen megjelenik egy-egy arab országból érkező férfi csapat is az utcákon (nem tudom melyik arab országokból), villamoson, nagy bőröndökkel, ők célirányosan mennek valami munkaerő közvetítőhöz itt a környéken, aztán elszállásolják őket és utána őket nem látni a magyarok közt többet, de eltelik pár hét és jön egy újabb arab férfi csapat, aztán ők is eltűnnek szem elől egy napon belül. Az arabok nem itt élnek köztünk, nem járnak-kelnek köztünk, csak valahol itt "osztják szét", itt igazítják útba őket a környékünkön, hogy hova kell menniük és aztán hamar továbbállnak. De a filippínók meg a kínaiak itt is élnek közöttünk, rendszeresen látni őket az utcákon, boltokban, mindenhol.

Nekem nincs negatív tapasztalatom velük. Látszik, hogy más kultúrából jöttek, mások a szokásaik (pl. boltban kicsit zajosabban beszélnek), más az öltözködésük, de nem problémásak. (Mint amilyen pl. sok esetben az itthoni, hazai kisebbség.) Nem ellenségesek, nem agresszívek, nem jelentenek veszélyt senkire sem, nem kötekednek, nem állnak bele senkibe. Viszont nem is nagyon vegyülnek, nem is igazán ismerkednek, "barátkoznak" a magyarokkal. Úgy értem közös nyelv híján (pl angol) nem kérnek segítséget a boltban magyarokotól, nem kérnek útbaigazítást a közlekedési eszközökön vagy az utcán stb., csoportokban járnak, ők megoldják a problémáikat a saját nyelvükön egymás között.

Engem nem zavar a jelenlétük, és hogy egyre többen vannak, inkább fura érzéssel tölt el, hogy a magyaroknak egy jelentős része külföldre kényszerül a jobb megélhetés érdekében és a helyüket átveszik egy teljesen más világból, más kultúrából érkező és még másképp is kinéző emberek. Az összkép, a látvány a furcsa az utcákon. Hogy a magyar emberek helyett egyre több ázsiait, kínait, filippínót, arab embert látni. Nem zavaró, csak van benne valami (táj)idegen, valami eddig szokatlan, valami új.

Bp. XlX.

ma 15:26
 6/14 anonim ***** válasza:
76%

Kerdezo: nem vagyok rasszista, de...

Igen, sok bevandorlo van, es elik az eletuket, ahogy mi is, mivel mi is azok vagyunk.

Itt a statisztika szerint az albanokkal van a legtobb gond.

Ha az allt volna az ajtodban az mar nem lenne gond?

ma 16:02
 7/14 anonim ***** válasza:
13%
Budapesten szerbcsere sok nevandorlo es latvanyosan sotetebb barna arnyalatu (indiau,pakisztani,arab,burmai,afriai a leggyakoribb kb enben a sorrendben),emberek elnek sokan. Szerintem jol hozzaszoktatja az embereket a sokszimuseghez es ahhoz,h bekeben tud elni sok nemzetiseg egymas mellett. A ciganyokhoz valo pozitiv hozzaallas is nagyon sokat javult,a 20-40 evesek 98 szazaleka rosszindulat nelkul tekint mar rajuk,baratkozik is veluk, es sok munkahelyre felveszik mar oket meg bank ugyfelszolgalata a is. Mindenki ugy szep,amilyen borszin adatott neki. Minden kulturatol lehet tanulni. Ismerj meg mas kulturakat,beszelgess veluk. A vilagot a beke es egymas szeretete viszi elobbre. Budapesten ,ha mas valaki,erdeklodessel fogadjak . Ez egy multikulti varos.
ma 16:09
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom miert keltett bennem ilyen erzest hiszen tenyleg nem tett semmi rosszat,csak állt ott fenyegetően. Mégis olyan furcsa volt az egész.
ma 16:13
 9/14 anonim ***** válasza:
49%
7. Ez a békés együttélés nem csak a befogadón múlik.
ma 17:22
 10/14 anonim ***** válasza:

8.: Lehet, hogy van benned valami zsigeri xenofóbia. Idővel hozzászoksz a más rasszúak látványához.

Itt Budapesten, pláne a belvárosban már nem nagy szám látni valami feketét, de távol-keleti nagyon sok van. Utóbbi Dél-Pesten is gyakori.

ma 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!