Az emberek miért ez alapján ítélnek meg?
Sziasztok!
Lehet hosszú lesz, megpróbálom azért röviden megfogalmazni.
Nekem 2022-ben kellett volna érettségizzek, három tárgyból sikerült is, kettőből még évvégen megbuktattak. Akkoriban nagyon rossz volt a mentális állapotom, pótvizsgán megbuktam, úgy volt, hogy ismétlem az évet, de képtelen voltam bejárni, ágyból alig tudtam kimászni olyan rosszul voltam. Be is kerültem pszichiátriára, nem öngyilkossági kísérlet miatt, semmi ilyenről mem volt szó. Beállították a gyógyszereim, de nem lett jobb, csak rosszabb. Most vagyunk 2023 májusa fele. Következő év szeptemberében beiratkoztam esti tagozatra, de olyan szintű volt a szociális szorongásom, hogy majdnem pánikrohamot kaptam, amikor betettem a lábam az iskolába. Volt pár lány akik mindig bámultak, meg nevettek rajtam, ezért is féltem már bejárni. Októberben történt egy dolog ami megint nagyon padlóra tett vagyis inkább mégjobban. Ugyanott voltam mint egy évvel ezelőtt. Idén beiratkoztam egy másik estire, sikerült összeszednem magam, jó jegyeket szerzek, tanulok és vannak céljaim.
Viszont a legtöbb ember, aki meghallja, hogy én két évig nem jártam be, egyből elkönyvelnek egy semmire kellő hulladéknak, miközben én egy jó szándékú kedves ember vagyok, mindenkihez normálisan állok hozzá, mindenkivel segítőkész és kedves vagyok. Nem értem miért leszek egyből egy hulladék ember mert csak most fejezem be a gimit. Én nagyon örülök, hogy végre sikerült kimásznom a gödörből, és a szociális szorongásomon is képes vagyok túllendülni, erre tök sok ember ez alapján ítél el. Párom anyja is mindig ezzel jön a páromnak (nekem nem mondja) hogy én mennyire semmirekellő vagyok, miközben én vele mindig normális és kedves vagyok, ha legalább olyanba kötnének ezek az emberek ami a személyiségemmel vagy a viselkedésemmel kapcsolatos, akkor az teljesen okés lenne, de arra meg nem adok okot. Egy barátnőm anyja is mindig ezzel jön, miközben az ő lánya is ugyanezt csinálja, csak ő inni meg bulizni járkál, azért nem jár be az iskolába, ki is lett rugva. Nem értem ezeket, mert nekem igazából olyan mindegy, hogy valaki érettségi nélkül dolgozik futárként, vagy gyári munkás, vagy bármi olyan, nekem az számít, hogy milyen ember. Sose ítélnék meg valakit ez alapján.
Ne kösd az emberek orrára, senkinek semmi köze hozzá.
Ismerek olyan lányt, aki három év alatt tette le az érettségit. Neki is komoly memtális bajai voltak, aztán fokozatosan rendbejött. Már senki meg nem mondaná, mik voltak vele húsz éves kora körül.
Olyat is ismerek, aki bezzeggyerek volt egész gimiben, és mindenki tett a bajaira, mert ugye aki csupa dicséretes ötös, az csak full egészséges lehet. Érettségi után fél évvel összeomlott.
Légy a magad legjobb barátja. Aki kötözködik, gúnyol, az maga nyomorát próbálja leplezni vele. Sose adj az ilyenek szavára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!