Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Férfiak akik külföldön kénytel...

Férfiak akik külföldön kénytelenek dolgozni, hogy havi nettó 1 millió Ft-nyi pénzt megkeressenek, azok lényegében vesztesnek számítanak?

Figyelt kérdés
Mert hogy erre nem képesek Magyarországon.
jan. 11. 14:07
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Miért, itthon olyan könnyű 1 millát keresni havonta?
jan. 11. 14:23
 2/10 Katona Dius ***** válasza:
100%

Szerintem nem feltétlen az ember hibája, hogy nem kap 1Ms fizut. A környékünkön pl. a jól tanult, diplomás emberek se nagyon kepnak fél misinél többet. És igen, el lehet menni messzebbre, akár az országon belül is, de mégsem dolgozhat mindenki pesten (pl).

Inkább az ország adórendszere a fő probléma. Magas az adó a munkáltatónak a dolozó után (13%), illetve a fizetésből levont járulékok is magasak (33,5%).

Számoljunk most bruttó 100eft-al a könnyűség kedvéért.

Szóval a munkáltató 113eft-ot kifizet a munavállalónak/után. Ebből a dolgozó megkap 66,5eft-ot. A 100 eft-to helyettesítsd be, amennyivel akarod.

A munkáltató sem tud korlátlan profitot termelni, amiből finanszírozhatná a magasabb fizetést. Neki is kell a haszon, neki is kell visszaforgatni termékekbe, rezsibe, beszerzésbe, karbantartásba.

Ezért van az, hogy vagy sok dolgozóval dolgoztatnak lópikuls pénzért, vagy kevéssel, de azokat megfizetik, viszont ott alig van hétvége vagy pihenő, mert kevesebb embernek kell elvégeznie az adott munkát.

Ez persze nem mindig van így, de ez az általános azokon a helyeket, ahol "nem lehet a misit" megkeresni.

jan. 11. 14:23
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Ez már tényleg szánalmas.
jan. 11. 14:24
 4/10 anonim ***** válasza:
63%

Nem. Ők inkább nyertesek. Az, hogy külföldre mennek egy megoldókulcs. Egy a sok közül.

Azzal, hogy itthonmaradva hisztizik valaki, hogy "há mer Orbááán", és kiírja a netre, azzal valljuk be változást nem lehet elérni. Ugye mindenki a másikra vár, hogy csináljon valamit. Pedig ilyen nem lesz.

jan. 11. 14:29
 5/10 anonim ***** válasza:
80%
Miért számítana vesztesnek az, akinek sikerült megoldást találni a problémájára?
jan. 11. 14:49
 6/10 anonim ***** válasza:
69%
Nem sok ember van aki megkeresi az egy millát Magyarországon, meg nem mindenki próbál szerencsét külföldön, hanem marad a mókuskerékben robotolni éhbérért. Elég nagy lépés meg dicsőség már ez is hogy külföldre mentél és megtudod állni a helyedet. Nem sok mindenki keres 2500-3000 eurót külföldön sem. Én 1600ot keresek. Szerintem már erre legyél büszke hogy belevágtál és hogy megtudod állni a helyed, sosem dolgoztam Magyarországon, mégsem érzem magam vesztesnek, más a felfogásom.
jan. 11. 15:05
 7/10 anonim ***** válasza:
85%
Én világ életemben embernek tartottam magam és a föld nevű bolygót tekintem az otthonomnak... arra törekedtem mindig, hogy minél nagyobb részét bejárhassam, láthassam... én ezt a marha nagy Magyarkodást tartom rohadt szánalmasnak... szeretek magyar lenni, szeretem Magyarországot, szeretem a nyelvet, szeretem a kultúránkat, de magyarországon soha nem értem volna el azt, amit usa-ban elértem.
jan. 11. 15:16
 8/10 jóska100 ***** válasza:

Engem itthon a sérült állapotom miatt nem szívesen foglalkoztatnak sőt inkább sehogyse.

Külföldön viszont igen.

Akkor vesztes lennék?

Inkább kényszer egy sötétagyú társadalom miatt.

jan. 12. 15:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem érzem magam vesztesnek.

Sok mindent megtapasztaltam külföldön, megtanultam jól angolul, a szakmámban is sok újat tanultam.

Ha az itteni életemet felszámolnám és hazaköltöznék akkor kp-ben tudnék venni egy felújítandó de bőven lakható kertes házat ott ahol felnőttem. Igaz nem kacsalábon forgó palota de sok korombeli csak hitellel és szülői segítséggel tudna ilyen házhoz hozzájutni.

Azok talán nyertesek akik nem mentek külföldre de nem is keresnek 1 milliot?

Ugyan ezzel a munkával otthon kb netto 350et keresnék havonta. Én ennek majdnem négyszeresét keresem.

jan. 15. 01:59
 10/10 anonim ***** válasza:
En is így vagyok, asztalosként new yorkban jelenleg 250 dollárt kapok naponta. Otthon 350ezret kapnék havonta... meg akinek hat anyja van...
jan. 15. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!