A nőkkel miért engedékenyebbek az emberek?
A nőknek sajnos sokminden meg van engedve.
Én teljesen egyenjogúan kezelem a nőt és a férfit. Nemek közt nemteszek különbséget.
A férfiak elég kemény munkàt végeznek. Mozgatórugói a társadalomnak.
Nem értem, miért kezelik másodlagosan a férfi értéket..
Drága istenem kérlek add hogy abban a világban élhessek amiben a férfiak szerint élnek a nők!! Könyörgöm küldj el abba a kivételezőbb, engedékenyebb, kedvesebb dimenzióba és soha többé vissza sem nézek erre a gettó pusztulatra.
És ha nem nagy kérés küldd el a férfiakat abba a világba amiben meggyőződésük szerint már most él a férfi nem, telis tele igazságtalan kettős mércevel. Ámen🙏
Nem engedékenyebbek velük. Még a 40 éves szingli példád is tévedés - nyugodtan kérdezz meg néhány ilyen nőt, mennyi célozgatást, piszkálást kapnak.
Ha korrekt akarok lenni, valóban vannak dolgok, amiben engedékenyebbek a nőkkel szemben, de ez többnyire inkább leereszkedés, mint kivételézés - pl a nők és a hiszti összemosása, vagy hogy nem tudnak tolatni. Másrészt meg kétoldali a jelenség, mert a férfiaknak is csomó dolog el van nézve - pl rendetlenség, érzelmi unintelligencia, stb.
Ha meg egészen korrekt akarok lenni, akkor még értem is, hogy mit akartál mondani, mert valóban a női szenvedés folyik minden csapból, a férfi oldala meg kicsit árnyékosabb. Ugyanakkor célravezetőbb lenne, ha nem a nőket démonizálnád, hanem a férfiakat helyeznéd reflektorfénybe kicsit. Ez a fajta irigykedés arra emlékeztet, amikor a nagyobbik kölköm féltékenykedik a kicsire, de nem azt mondja, hogy vele is játsszunk, hanem hogy a kicsivel ne.
"egyből nőgyűlöletet kiáltanak sokan, ha valaki rávilágít, hogy esetleg vannak az életnek területei, amiben egyik, vagy a másik nem kicsit eredményesebb"
Persze, mert egyre jobban kiviláglik, hogy ez az eredményesség nem a biológiai, hanem társadalmi eredetű. Pl a lányok általában jobban tanulnak, mégis a férfiak teljesítenek jobban a munkahelyen. Erre mi, férfiak zsiványan kuncognánk, hogy igen, mert ugye a lányok csak pedánsak, de a férifak azok céltudatosak és kemények.
Csak az marad ki a képletből, hogy a nőktől a teljes társadalom elvárja, hogy mások igényeit tartsák szem előtt a sajátjuk helyett. Képzelj magad elé egy nőt, aki felvállaltan azért melózik, hogy legyen pénze. Ameddig azt mondja, hogy a gyerekeiért teszi, addig teljesen természetes, de ha mondjuk egy sportkocsiért, akkor már lenézzük. Minden céltudatos, versengő nőismerősöm tele van gyerekkori frusztrációkkal, szerepkonfliktusokkal, mert a női dobozba nem fértek bele.
" Mindezt azért, mert többszáz évvel ezelőtt kényszerházasságok voltak"
Nem azért, hanem azért, mert olyan mélyen benne van a társadalomban a nők lenézése, hogy észre sem vesszük. Pl említettem a leereszkedést, amikor úgy kezeljük őket, mint a gyereket: "nem tehet róla, hogy hisztis", "betolassak helyetted?", és a többi. Eközben persze el van várva tőlük, hogy ők gondoskodjanak a szülőkről, a gyerekről, mert hát "ők ebben jók". Valójában azért jók benne, mert muszáj benne jónak lenniük.
"inkább az érdemi vita részt várom, ha lehet."
Igazából nincs min vitáznom, mert egyről beszélünk. 🙂
Az én véleményem az, hogy egy ma élő embernek, legyen az férfi, vagy nő, egy olyan ellentmondásokkal teli elvárásrendszerrel kell szembenéznie, hogy ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajta. Ez mindenkit megvisel, és ahogy korábban is utaltam rá: a férfi oldala ennek kevesebb hangsúlyt kap.
Pl ha egy férfi konzervívan gondolkodik, akkor hirtelen szexista démonként véleményperifériára sodródik; ha meg emancipáltan, akkor kb ugyanazzal a kettős elvárással szembesül, mint a nők: férfiként legyél határozott, keress sok pénzt, de éjjel kelj fel pelenkázni, és lehetőleg azért legyél ápolt is, ne hízz el, stb.
Én mindössze két dolgot akartam kiemelni:
1: az emancipált férfiak szenvedése igazából a nők világának megtapasztalása.
2: az nem segít, ha most elkezdünk kettős mércére hivatkozva egymásra irigykedni, inkább meg kéne hallgatni egymást - ezt nem rád értem, hanem a kiindító kérdésre.
"én a mindennapi házimunkára sem úgy tekintek, mint a nők világának szenvedésének megtapasztalása, hanem egyszerűen a felnőtt lét kötelességeként"
Én is, ez utal arra, hogy feminista beállítottságú férfiak vagyunk. Azt azért hozzátenném, hogy bizony nem mindenki van ezzel így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!