Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A nőkkel miért engedékenyebbek...

A nőkkel miért engedékenyebbek az emberek?

Figyelt kérdés
Mondok 1 példát,ha mondjuk egy nő még 40 évesen is keresi az igazit akkor az természetes,(mert ugye amúgy a férfiakkal van a baj) De ha 1 férfi teszi ugyanezt,akkor az egyből lúzer meg gyámoltalan pöcs és nem életrevaló meg stb..
jan. 1. 21:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
65%

A nőknek sajnos sokminden meg van engedve.

Én teljesen egyenjogúan kezelem a nőt és a férfit. Nemek közt nemteszek különbséget.

A férfiak elég kemény munkàt végeznek. Mozgatórugói a társadalomnak.

Nem értem, miért kezelik másodlagosan a férfi értéket..

jan. 1. 21:51
 12/23 anonim ***** válasza:
74%

Drága istenem kérlek add hogy abban a világban élhessek amiben a férfiak szerint élnek a nők!! Könyörgöm küldj el abba a kivételezőbb, engedékenyebb, kedvesebb dimenzióba és soha többé vissza sem nézek erre a gettó pusztulatra.

És ha nem nagy kérés küldd el a férfiakat abba a világba amiben meggyőződésük szerint már most él a férfi nem, telis tele igazságtalan kettős mércevel. Ámen🙏

jan. 1. 23:26
 13/23 anonim ***** válasza:
91%

Nem engedékenyebbek velük. Még a 40 éves szingli példád is tévedés - nyugodtan kérdezz meg néhány ilyen nőt, mennyi célozgatást, piszkálást kapnak.

Ha korrekt akarok lenni, valóban vannak dolgok, amiben engedékenyebbek a nőkkel szemben, de ez többnyire inkább leereszkedés, mint kivételézés - pl a nők és a hiszti összemosása, vagy hogy nem tudnak tolatni. Másrészt meg kétoldali a jelenség, mert a férfiaknak is csomó dolog el van nézve - pl rendetlenség, érzelmi unintelligencia, stb.

Ha meg egészen korrekt akarok lenni, akkor még értem is, hogy mit akartál mondani, mert valóban a női szenvedés folyik minden csapból, a férfi oldala meg kicsit árnyékosabb. Ugyanakkor célravezetőbb lenne, ha nem a nőket démonizálnád, hanem a férfiakat helyeznéd reflektorfénybe kicsit. Ez a fajta irigykedés arra emlékeztet, amikor a nagyobbik kölköm féltékenykedik a kicsire, de nem azt mondja, hogy vele is játsszunk, hanem hogy a kicsivel ne.

jan. 2. 06:59
 14/23 anonim ***** válasza:
77%
Na talán a #13-as foglalta össze a legkorrektabban a dolgot. Innen is, onnan is lehetne felhozni példákat, ami el van nézve, az igazság az, hogy valamiért a liberális média mesterségesen akarja szembeállítani a két nemet egymással, és elhitetni velük, hogy ellenségek. Politikába nem akarnék belemenni, mert kifejezetten jobboldali embernek sem vallom magam, de ezt be kell látni, hogy túl lett tolva súlyosan bal oldalról ez a folyamatos áldozati szerep narratíva. De valahogy az sem megoldás, hogy a férfiakat kicsit reflektorfénybe helyezzük, mert akkor egyből nőgyűlöletet kiáltanak sokan, ha valaki rávilágít, hogy esetleg vannak az életnek területei, amiben egyik, vagy a másik nem kicsit eredményesebb. Mindezt azért, mert többszáz évvel ezelőtt kényszerházasságok voltak (ami azért érinthetett mondjuk férfiakat is, mert a szülők gondolom nem feltétlen kérték ki a fiuk véleményét sem, ha két család egyesítése volt a cél), meg, hogy más, távoli országokban, teljesen más kultúrális környezetben milyen helyzetben vannak a nők. És ez valamilyen felfoghatatlan módon az én hibám személyesen, meg a több százmillió ma, a nyugati világban élő férfitársamé. Sok nő ismerősöm van, aki hasonlóan látja a dolgot, és törekszik egy értelmes, együttműködéses alapon nyugvó kapcsolatra a férfiakkal, belátva a nyilvánvaló fizikai, és lelki különbségeket a két nem közt, de lássuk be, globálisan nem ez a domináns narratíva, ami ilyen társadalmilag támogatott, és elismert férfigyűlölő megszólalások, és mozgalmak képében csúcsosodnak ki, mint mondjuk a 4B mozgalom.
jan. 2. 07:23
 15/23 anonim ***** válasza:
73%

"egyből nőgyűlöletet kiáltanak sokan, ha valaki rávilágít, hogy esetleg vannak az életnek területei, amiben egyik, vagy a másik nem kicsit eredményesebb"

Persze, mert egyre jobban kiviláglik, hogy ez az eredményesség nem a biológiai, hanem társadalmi eredetű. Pl a lányok általában jobban tanulnak, mégis a férfiak teljesítenek jobban a munkahelyen. Erre mi, férfiak zsiványan kuncognánk, hogy igen, mert ugye a lányok csak pedánsak, de a férifak azok céltudatosak és kemények.

Csak az marad ki a képletből, hogy a nőktől a teljes társadalom elvárja, hogy mások igényeit tartsák szem előtt a sajátjuk helyett. Képzelj magad elé egy nőt, aki felvállaltan azért melózik, hogy legyen pénze. Ameddig azt mondja, hogy a gyerekeiért teszi, addig teljesen természetes, de ha mondjuk egy sportkocsiért, akkor már lenézzük. Minden céltudatos, versengő nőismerősöm tele van gyerekkori frusztrációkkal, szerepkonfliktusokkal, mert a női dobozba nem fértek bele.

" Mindezt azért, mert többszáz évvel ezelőtt kényszerházasságok voltak"

Nem azért, hanem azért, mert olyan mélyen benne van a társadalomban a nők lenézése, hogy észre sem vesszük. Pl említettem a leereszkedést, amikor úgy kezeljük őket, mint a gyereket: "nem tehet róla, hogy hisztis", "betolassak helyetted?", és a többi. Eközben persze el van várva tőlük, hogy ők gondoskodjanak a szülőkről, a gyerekről, mert hát "ők ebben jók". Valójában azért jók benne, mert muszáj benne jónak lenniük.

jan. 2. 07:52
 16/23 anonim ***** válasza:
77%
Persze van valami igazság abban, amit mondasz, de megint csak félig. Szerinted 30-as férfiként nem kapom meg ugyanúgy napi szinten, hogy gyerek mikor lesz? Házasság mikor lesz? Ház van már? Mindenki azért dolgozik amúgy, hogy legyen pénze. Egy bizonyos kor felett nemtől függetlenül "megbélyegzik", ha nincs család, meg semmi eredmény, csak él a nagyvilágba és szórja a pénzt. Ez nem a nők elleni elnyomás része, egyszerűen a felnőtt kor velejárója, ha tetszik a nőknek, ha nem. Engem persze maximálisan hidegen hagy, hogy ki mit kezd az életével, de nem felelhetek mindenki helyett. Ebben a problémában meg egyébként a középkorú, vagy idősebb asszonyok, anyák a legsárosabbak, mert ők szólnak meg túlnyomó többségben mindenkit az ilyen dolgok miatt, mégis a férfiak isszák ennek is a levét. Egy férfitól mondjuk nem várják el, hogy ha családja van minden pénzét és energiáját abba fektessük és ő csak utolsó utáni legyen a sorban...? Talán annyira elismernek egy férfit, aki tinédzserként viselkedik 40+ évesen 2 gyerek mellett? Most komolyan mit várnak a nők amúgy, hogy akkor hogyan kellene reagálni? Miért foglalkoznak vele egyáltalán, ha nekik úgy jó? Egyáltalán akkor az ilyen gondolkodású emberek szerint mi a szerepe a társadalomban a nőknek? Ezt most halál komolyan kérdem, mert tényleg abszolút fogalmam nincs már, hogy mit nem sértő "elvárni" egy nőtől manapság. A férfiaké hálistennek kristálytiszta, hogy legyen férfiasan határozott, vezesse a nőt, ha kell, de azért nehogy azt higgye már, hogy megmondhat neki bármit. Hogy minden pénzét és idejét fektesse a családba, tartsa fent a háztartást, de azért nehogy azt higgye már, hogy ő a főnök otthon. Hogy nézzen ki legalább úgy, mint a dzsézönmomoa, de ne legyen már egy piperkőc és ne töltse minden idejét a kondiban. Hogy keressen jobban, mint a párja, mert különben nem tud rá férfiként tekinteni a nő, és hogy megadhasson mindent a választott hölgynek, de azért többet ne keressen már mint egy nő, mert az viszont akkor nőgyűlölet és egyenlőtlenség. Lényeg a lényeg, ne tegyünk már úgy, mintha csak a nők felé lenne elvárása a társadalomnak. Ezek zömmel csak a felnőtt, felelős életre vonatkozó elvárások, amit valamiért a nők kisajátítanak, hogy csakis őket b*szogatják ezzel. Meg nekem ne jöjjenek azzal sem, hogy a zár, meg a kulcslyuk. A nők előtt is ugyanúgy ott a lehetőség, hogy ne másszanak százával egy olyan férfira, aki "bárkit megkaphat", de nekik mégis az kell mindig, sajnáljuk. Ha meg a férfiaknak nem kell egy nő, akit bárki is megkapott már, az megint nőgyűlölet. Mintha rajtunk múlna az ő döntésük, hogy mindegyiknek az aktuális falu bikája kell és attól az lesz a "menő" csávó a környéken. 😅 Vicc... Pláne, hogy a többi nő az első, aki össze-vissza k*rvázza az ilyen nőket általában. Mielőtt még jönne valaki, hogy biztos anyu csecsén tartott incel vagyok, azért mondok ilyeneket, nem, kapcsolatban vagyok hosszú évek óta, és hasonló gondolkodású, két lábbal a földön álló barátnőm van, hála istennek, házimunkát is megcsinálok bármit gyakorlatilag napi rendszerességgel és munkám is van, rögtön 2 is, szóval ezeket a köröket kár is lenne lefutni, inkább az érdemi vita részt várom, ha lehet. ✌️😁
jan. 2. 08:36
 17/23 anonim ***** válasza:
65%
Egyáltalán nem tapasztaltam, hogy a nőkkel 30 felett etéren elnézőek lennének, sőt. Mivel ők szülnek, így még nagyobb rajtuk a nyomás, hogy jaj, ketyeg a bio órád, mikor lesz már férjed, stb. A 40es nőt már buggyant macskásoknak hívják.
jan. 2. 08:52
 18/23 anonim ***** válasza:
80%

"inkább az érdemi vita részt várom, ha lehet."

Igazából nincs min vitáznom, mert egyről beszélünk. 🙂

Az én véleményem az, hogy egy ma élő embernek, legyen az férfi, vagy nő, egy olyan ellentmondásokkal teli elvárásrendszerrel kell szembenéznie, hogy ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajta. Ez mindenkit megvisel, és ahogy korábban is utaltam rá: a férfi oldala ennek kevesebb hangsúlyt kap.

Pl ha egy férfi konzervívan gondolkodik, akkor hirtelen szexista démonként véleményperifériára sodródik; ha meg emancipáltan, akkor kb ugyanazzal a kettős elvárással szembesül, mint a nők: férfiként legyél határozott, keress sok pénzt, de éjjel kelj fel pelenkázni, és lehetőleg azért legyél ápolt is, ne hízz el, stb.

Én mindössze két dolgot akartam kiemelni:

1: az emancipált férfiak szenvedése igazából a nők világának megtapasztalása.

2: az nem segít, ha most elkezdünk kettős mércére hivatkozva egymásra irigykedni, inkább meg kéne hallgatni egymást - ezt nem rád értem, hanem a kiindító kérdésre.

jan. 2. 09:21
 19/23 anonim ***** válasza:
80%
Teljesen igazad van, egy csónakban evezünk férfiak és nők egyaránt! 🙂 Mondjuk én a mindennapi házimunkára sem úgy tekintek, mint a nők világának szenvedésének megtapasztalása, hanem egyszerűen a felnőtt lét kötelességeként, meg, hogy nem szeretnék retekben élni, ezért nyilván muszáj megcsinálni. De egyébként így van, mindenkinek, mindkét nemnek megvan a maga keresztje, hiába is fogunk mutogatni egymásra, ezt nagyon sok embernek be kellene látnia. Ez is csak egy felesleges további megosztottságot szül egy amúgy is extrém módon széttöredezett társadalomban.
jan. 2. 09:28
 20/23 anonim ***** válasza:
80%

"én a mindennapi házimunkára sem úgy tekintek, mint a nők világának szenvedésének megtapasztalása, hanem egyszerűen a felnőtt lét kötelességeként"

Én is, ez utal arra, hogy feminista beállítottságú férfiak vagyunk. Azt azért hozzátenném, hogy bizony nem mindenki van ezzel így.

jan. 2. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!