Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Meddig folytatódhat még ez az...

Meddig folytatódhat még ez az elképesztő élelmiszerár emelkedés?

Figyelt kérdés
Ma bementem a Sparba vásárolni, mert munkahelytől kaptunk olyan utalványt az ünnepekre amit csak Sparban és Tescoban fogadnak el. Gondoltam veszek pár zacskó chipset, valami mogyorót, diófélét, kekszet, meg pár doboz kólát vagy ivólevet (alkoholos italra nem fogadják el). Elképedve néztem hogy egy zacskó (80-100 gramm) chips 600-800 forint, egy zacskó (150 gramm) földimogyoró 700 forint, a dióféléket pl. kesudió, mandula aranyáron adják (mondjuk ezek régen is drágák voltak), egy literes gyümölcslé (ami nem ilyen 12%os lötty) 800-1200 forint, egy 2 literes Coca-Cola 800 forint. Kiszámoltam, hogy ha vettem volna 2 üveg Coca-Colát, egy doboz gyümölcslét, 2 csomag chipset meg egy csomag földimogyorót, akkor körülbelül 5 ezer forintot fizettem volna! Ez csak szerintem felháborító? Az alap élelmiszerek is nagyon megdrágultak, azzal is természetesen tisztában vagyok, de ott tartunk hogy egy kis nasit se engedhet meg magának az átlagember.
dec. 31. 13:21
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
79%

Ameddig a hatalmon lévők meg nem értik, hogy Magyarországon önellátó is lehetne, ezért fejleszteni kell a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart.

Ajánlol olvasásra:

Lecsos blog-ot

dec. 31. 13:32
 2/28 anonim ***** válasza:
83%
Ez most részben a fidesz által indokolatlanul megemelt csomagolási díj adóból jön, ami rabolt pénz a költségvetésből egyenesen a baráti molnak csorgat át. De van még a kiskereskedelmi adó ami az amúgy is európa rekorder 27%os áfára rakódik rá, így lesz nemhivatalosan 31%-os azzal együtt. Van még a cégek számára irreálisan megemelt "piaci áras" energiaár, aztán persze a forintromlás is betesz. Jövőre erre még rájön a brutál benzináremelkedésből jövő többlet (ez kb mindenre), a kötelező minimálbéremelés is az árakra fog rakódni, plusz a zárjegyes termékek is nagyot fognak drágulni. Ja egyébként a chipsadó is sokat rádob, és rengeteg termék már azalá került be. Mit felejtettem ki, ja igen, a multik megsarcolása, többek között jópár direkt külföldi élelmiszerláncra írt különadó. De biztos van még sok. Gondoljon a fideszre mindenki sok szeretettel amikor a kasszánál fizet, vagy amikor valami régi olcsó terméket már nem vesz meg inkább, mert egy vagyon lett.
dec. 31. 13:37
 3/28 anonim válasza:
64%
Ezt úgy hívják infláció. Amúgy bemehetsz 2-án a főnöködhöz (jófej a munkahely hogy még utalványt is ad karácsonyra) és elmondhatod neki, hogy a közértben ennyi % volt az áremelés, te is kéred ezt a %-ot béremelésben. Vagy megadja, vagy nem adja. Ha nem adja, akkor nézz körül alaposan, hátha valahol máshol a szakmádban megadják.
dec. 31. 13:38
 4/28 A kérdező kommentje:
80 ezer forint értékben kaptunk vásárlási utalványt, gondoltam az jó sok mindenre elég lesz, hát ilyen árak mellett elég gyorsan elkopik.
dec. 31. 13:42
 5/28 anonim ***** válasza:
79%
A forintgyengülés sokat számít. Az infláció szerintem el fog szabadulni, mert osztogatás is lesz, aminek semmi alapja. Szóval egyre keményebben kopogtat a nyomor.
dec. 31. 13:43
 6/28 anonim ***** válasza:
67%
Ha ennyire kritikusan látod a dolgot és nincs remény a javulásra, akkor bölcsebb lenne tartós élelmiszert venni és nem szemetet.
dec. 31. 13:44
 7/28 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező!

Vettél sok luxus sza...rt, és csodálkozol, hogy sokba kerül?

Nem kenyeret, ásványvizet, párizsit vettél, hanem csupa felesleges szennyet!

Én nem vagyok Rockefeller, messze nem, de érdekes, én IDÉN nem éreztem semmilyen ÉLELMISZER-áremelkedést, leszámítva persze azt, hogy elszabadultak a korábban árstopos termékek.

Amit te leírtál, mit terveztél költeni és mibe fájt (volna) az neked, azzal az összeggel én 1 heti kajakiadásomat tudom fedezni. Nem sarkítok, mert szélsőségesen tudatos vagyok és ahogy mások a kcal-t, úgy én a Ft-okat számolom.

Persze, értem, hogy ma buli van, de ha meg ezt teszed, igenis vedd tudomásul, hogy ez luxus... és ehhez luxustermékek dukálnak, ahhoz meg luxus árak...

Én maximális alázattal és leleményességgel tudom beosztani az általad nevezett összeget 1 heti kajára.

dec. 31. 13:59
 8/28 anonim ***** válasza:
34%
Ertem en hogy pedofidesz, de hulyeseget azert nem kene.
dec. 31. 14:04
 9/28 anonim ***** válasza:
51%
Kicsit pontosabban, melyik ez a Lecsos blog?
dec. 31. 14:13
 10/28 anonim ***** válasza:
37%
Nem gyakran voltál eddig Supermarketben életed során, mivel az ilyen ropogtatnivaló szarok meg csokik meg cukrozott üdítők literes kiszerelése soha az életbe nem volt túlzottan olcsó. Ezek nem is alapvető élelmiszerek, ellenben talán még örülnöd is kéne, mert a magas ár elrettenti legalább az embert, hogy gyakran vegyen ilyeneket.
dec. 31. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!