Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Meddig folytatódhat még ez az...

Meddig folytatódhat még ez az elképesztő élelmiszerár emelkedés?

Figyelt kérdés
Ma bementem a Sparba vásárolni, mert munkahelytől kaptunk olyan utalványt az ünnepekre amit csak Sparban és Tescoban fogadnak el. Gondoltam veszek pár zacskó chipset, valami mogyorót, diófélét, kekszet, meg pár doboz kólát vagy ivólevet (alkoholos italra nem fogadják el). Elképedve néztem hogy egy zacskó (80-100 gramm) chips 600-800 forint, egy zacskó (150 gramm) földimogyoró 700 forint, a dióféléket pl. kesudió, mandula aranyáron adják (mondjuk ezek régen is drágák voltak), egy literes gyümölcslé (ami nem ilyen 12%os lötty) 800-1200 forint, egy 2 literes Coca-Cola 800 forint. Kiszámoltam, hogy ha vettem volna 2 üveg Coca-Colát, egy doboz gyümölcslét, 2 csomag chipset meg egy csomag földimogyorót, akkor körülbelül 5 ezer forintot fizettem volna! Ez csak szerintem felháborító? Az alap élelmiszerek is nagyon megdrágultak, azzal is természetesen tisztában vagyok, de ott tartunk hogy egy kis nasit se engedhet meg magának az átlagember.
dec. 31. 13:21
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
17%
Mindenki jár vásárolni,tudjuk az árakat,nem kell itt nyavajogni.O1G-t elfelejtetted hozzátenni a regényedhez.
dec. 31. 14:16
 12/28 anonim ***** válasza:
94%

Nagyon sok tételnyi kis sunyi adó rakódik már 1-1 termékre. Ha valaki tételesen ténylegesen le tudná bontani, szerintem simán kijönne, hogy egyes termékek fele, vagy akár 2/3-a nálunk vegytisztán adó, és semmi más! A nyugati árakat élelmiszerekkel nemhogy beértük hanem lehagytuk. A minősége rosszabb, erről voltak már hiteles mérések, sőt a kiszerelések is sorra csökkennek. És azt se feledjük hogy amikor ezeket a kisebb, rosszabb minőségű termékeket megveszed a nyugati ár felett, akkor azt a nyugati ár harmadából, vagy negyedéből teszed, mivel a bérek itt annyira alacsonyan vannak tartva.

És de igen, pedofidesz! Semmi más! Fura hogy végre eljutottunk oda hogy már mindenki a zsebén érzi, de egyeseknek még mindig nem világos az összefüggés.

dec. 31. 14:20
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Sőt akkor legyen teljes, ezért a rengeteg befizetett adóért kb semmit nem kapsz már. Kivonultak az összes közszolgáltatásból, szociális hálóból, mindenből ami állami kötelesség, hogy oldd meg magadnak. És szerintem hülyére röhögik magukat lopás közben, hogy egyes balekok még mindig nekik tapsolnak :D Miközben már az unokájuk életét is meglopták, mert ebben az egyben ennyire tehetségesek.
dec. 31. 14:22
 14/28 anonim ***** válasza:
75%

12.

Ne aggódj, nem sokáig tudják már lehúzni a népet, hogy ellophassák.

Még egy generáció le fog lépni végleg Magyarországról, és akkor végleg annyi.

És akkor marad a kádári generáció, meg a romák, aztán nem lesz mit ellopni, mert zsebpénzből nem lesz pörgetve a gdp, nem lesz adóbevétel sem.

El kell engedni végleg Magyarországot.

dec. 31. 14:28
 15/28 anonim válasza:
90%
A válaszokból látszik milyen csóró, proli országban élünk, ahol ez az embereknek teljesen megfelel, észre se veszik mennyire elszegényedtünk. Hozzáteszem én sosem veszek nasit, cukros üditőt, én is a tudatos vásárlás és a magamra való főzés híve vagyok, így azért elég jól kijövök a pénzemből havi szinten. De. Azért ne tegyünk már úgy, hogy pár zacskó chips és kóla az a luxuskategória és a kérdező magára vessen, hogy ilyeneket vesz. Basszus egy normális országban fel se merül, hogy ilyesmit az ember nem tud kifizetni. Az, hogy nálunk ez a luxus csak azt mutatja, hogy pénztelen a többség, lassan Bulgária szintjén se ütjük meg. Kibaxott kiábrándító ahova züllesztették ezt az országot másfél évtized alatt.
dec. 31. 14:29
 16/28 anonim ***** válasza:
68%

Tudom, ez már politikai szál, de ebből a kérdésből jutott eszembe:

Ha más mindenki, vagy legalábbis nagyon sokak negatív vetületben látnak bele az ügyekbe politikai dolgokat, másszóval utálják a jelen kormányt, akkor miért van, hogy újra, meg újra megválasztják ugyanazt a bandát?

Itt nem ketten, hanem rengetegen elégedetlenek... És nem egyszerűen megválasztják őket, hanem a 2/3-ad határán mozog a kormány...

Nem értem... Miért van ez, ha ennyire utálja "mindenki" a mostani hatalmat?

dec. 31. 14:32
 17/28 anonim ***** válasza:
94%

15.

Roncstársadalom lett Magyarországon.

Mondjuk, már 70 éve az.

Buta, lumpen-proli réteg teszi ki az ország 90%-át. És még büszke is rá, annyira tudatlan.

dec. 31. 14:32
 18/28 A kérdező kommentje:

Ahogy leírtam a kifejtésben, ez egyszeri alkalom lett volna, hogy ilyeneket veszek, egyébként nem szoktam. Azért is akadtam ki hogy nem is találtam olyan termékeket amik legalább nagyjából egyeztek volna az előzetes elképzeléseimmel az árakat illetően.

Aki meg azt írja, hogy az étkezésen is "alázatosan" és szisztematikusan sprórol, akkor az minek dolgozik egyáltalán? Vagy másra veri el a pénzét?

dec. 31. 14:39
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Én a palackos tejszínhabon dobtam egy hátast. 800+ Ft volt, ez a normál méret, 25 dekás (Pennyben).

Egyébként folyamatosan emelkednek az élelmiszer árak, de valahogy most decemberben lökésszerűen is nagyon meglódultak.

dec. 31. 14:45
 20/28 anonim ***** válasza:
89%
A decemberi valós! élelmiszerár infláció valóban kiugró volt. Sajnos '25ben sem sok jó vár ránk ilyen szempontból. Aki olvasta a terveket, gazdaság és hasonló, az érti és tudja mi jön.
dec. 31. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!