Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Meddig folytatódhat még ez az...

Meddig folytatódhat még ez az elképesztő élelmiszerár emelkedés?

Figyelt kérdés
Ma bementem a Sparba vásárolni, mert munkahelytől kaptunk olyan utalványt az ünnepekre amit csak Sparban és Tescoban fogadnak el. Gondoltam veszek pár zacskó chipset, valami mogyorót, diófélét, kekszet, meg pár doboz kólát vagy ivólevet (alkoholos italra nem fogadják el). Elképedve néztem hogy egy zacskó (80-100 gramm) chips 600-800 forint, egy zacskó (150 gramm) földimogyoró 700 forint, a dióféléket pl. kesudió, mandula aranyáron adják (mondjuk ezek régen is drágák voltak), egy literes gyümölcslé (ami nem ilyen 12%os lötty) 800-1200 forint, egy 2 literes Coca-Cola 800 forint. Kiszámoltam, hogy ha vettem volna 2 üveg Coca-Colát, egy doboz gyümölcslét, 2 csomag chipset meg egy csomag földimogyorót, akkor körülbelül 5 ezer forintot fizettem volna! Ez csak szerintem felháborító? Az alap élelmiszerek is nagyon megdrágultak, azzal is természetesen tisztában vagyok, de ott tartunk hogy egy kis nasit se engedhet meg magának az átlagember.
dec. 31. 13:21
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
89%
A kérdés eredetileg úgy szólt, hogy meddig folytatódhat még ez?! Nos, van egy rossz hírem. A kormány épp most gondoskodott ennek a folyamatnak a végtelenítéséről az inflációkövető adók bevezetésével. A jövő évtől (holnaptól) bevezetésre kerülő inflációkövető adó pont rátesz erre a folyamatos drágulásra még egy lapáttal. Nem hogy csökkentené, hanem épp ellenkezőleg, tartósan bebetonozza, konzerválja a folyamatos áremelkedést, egyre magasabb és magasabb mértékben. Holnaptól inflációkövető adó terheli a szeszesitalokat, söröket, borokat, égetett szeszeket, az üzemanyagot, benzint, gázolajat, LPG-t (ezáltal a szállítási költségek megnövekednek, ami minden egyes élelmiszer árában meg fog mutatkozni és minden más termék, pl. ruházat, bútor, elektronikai termékek stb. árában is), gépjárműadót stb. Ez egy önmagát gerjesztő folyamatos spirál, egyre magasabb és magasabb árakkal. Ahogy növekednek az árak, úgy szalad felfelé az infláció és ezzel együtt az adó is és így tovább körbe-körbe. Ez egy ördögi kör. És jövőre erre még rájön a választási osztogatás is, amit szintén mi fizetünk meg '26-ban. Szóval már lehet készülni arra lelkiekben, hogy alaposan fel kell kötni a gatyát.
dec. 31. 15:33
 22/28 anonim ***** válasza:
82%
És holnaptól senki ne merjen rosszat írni a neres nagyurakról az interneten, mert 1 év letöltendő börtönbüntetéssel szankcionálandó az is. Most lehet páran azt hiszik túlzok vagy viccelek, de sajnos nem. Bár ha marad ez a irány, hamar eljutunk a gondolatbűnig is.
dec. 31. 15:54
 23/28 anonim ***** válasza:
25%
#22: ez nem csak politikai kérdés. Miért kívánod mások halálát vagy szenvedését nagy nyilvánosság előtt? Alja dolog. Van aki a vonat elé ugrik a zaklatások miatt, nem kell ilyennek teret adni semmilyen kontextusban.
dec. 31. 16:06
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

23-as ezt inkább a bajerrel meg a megafonosokkal beszéld meg, köszi! Meg a többi uszító, hergelő, folyamatos gyűlöletet keltő fideszes beszélő fejjel. Ja hogy rájuk ez nem lesz érvényes, mert majd mindig kimentik őket.

Ezen kívül ha nem érted mi azzal a baj, hogy egy kommentért 1 év börtön jár, akkor kár is lenne tovább fejtegetnem. Miközben a legdurvább köztörvényes bűnöket simán megússzák, ha kellően fideszes az illető. Hazaárulás, pedofília, nemi erőszak és gyilkosság, estig sorolhatnám. Jobb helyeken az eü kapcsán is megállna a tömeggyilkosság, de tényleg hagyjuk.

Térjünk inkább vissza az árakhoz :)

dec. 31. 16:18
 25/28 anonim ***** válasza:
47%

Kormanyvaltas után is meg szerintem 1-2 év, mert ebből a mélysegből, ahol van a gazdaság, nem 1 nap lesz felallni az biztos.

Sajnos.

Szóval kormanyvaltasnutan is még idő míg magahoz tér ez az ország...

dec. 31. 17:11
 26/28 anonim ***** válasza:
Sokáig. Eddig is próbált minél többet bevasalni rajtunk a hatalom, de azért arra ügyeltek, hogy ne haljunk éhen, mert szükségük volt rabszolgákra. Az automatizáció terjedésével ez utóbbi egyre kevésbé igaz, így most már belefér, hogy a rabszolgák egy része éhen haljon.
jan. 1. 10:47
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Nézzük csak... infláció követő gépjárműadó, meg jövedékiadó az üzemanyagoknál.... jócskán megnő megint a szállítmányozás ára, megint minden drágul....
jan. 1. 21:30
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Addig, ameddig mindenki jutuber akar lenni, és nem élelmiszert termelni.
tegnapelőtt 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!