Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek hova érdemesebb...

Szerintetek hova érdemesebb menni élet szempontjából?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtam, hogy szeretnék ebből az országból elmenni, semmilyen szempontból nem jó itt élni, és csak elmegy az életem magányosan és ráadásul nem is boldogan.

Úgy érzem itt sosem lesz értelme hogy dolgozom, nem tudom hogy melyik országban könnyebb, és van több lehetőség pénzt csinálni.

Itt ügye egy átlagos munkanap lefáraszt és 30km távos munkahelyre is másfél órás busz úttal lehet eljutni, szóval semmire nem marad idő.

Még nem tudom hova lenne érdemes menni, ahova nem olyan túl szigorúak a letelepedési szabályok és a munkák stb. Az a baj hogy ezekről szinte semmit nem tudok, így nehéz választani. Egyelőre csak gondolkodom ezen.. Egyre jobban elmegy a kedvem itt élni, mert ez nem is élet.

Gondolkodom munkán a fő állás mellett, de lehetetlennek tűnik, mert mindenhez vállalkozónak kell lenni/marha sokat adózni így meg értelme nincs belekezdeni bármibe is, azt gondolom.

dec. 28. 17:37
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
EU-n belül bárhova szabadon költözhetsz és dolgozhatsz. Hogy neked hova érdemes, az nyelvtudástól függ.
dec. 28. 17:54
 2/6 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm! És Eun kívül? Pl Amerikába kimenni és ott élni/dolgozni mivel lenne nehezebb? A nyelvtudásom szerintem elég hozzá.

Szinte mindent megértek, még a gyorsabb hadaróbb angolt is, illetve napi szinten beszélek angolul, abban biztos vagyok, hogy vannak nyelvtani hibák benne, de könnyen megértik amit mondok és jókat szoktunk beszélgetni több emberrel is.

dec. 28. 18:18
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

Amerikáról én csak annyit tudok, hogy szükséged van munkavállalói vízumra, anélkül esélyed nincs. Ha pedig semmi ismerős nincs ott akkor én a helyedben nem a világ másik végére költöznék kezdésnek mert ha gond van akkor senki nem tud innen segíteni.

Keress egy olyan országot ahol megérted a nyelvet. Ezután keress mondjuk Fb csoportokat olyat ami az adott országban elők csoportja.

Ott tudnak segíteni, hogy mit érdemes tudni, hova kell bejelentkezni, otthon honnan kell kijelentkezni meg minden olyan tanáccsal el tudnak látni ami jól jöhet az elején.

Én Németországban élek, itt ia már egyre nehezebb de még mindíg sokkal jobban lehet élni egy átlag munkásként mint Magyarországon.

Ha érdekel akkor írj és tudok tanácsot adni, hogy hogyan lenne érdemes egyáltalán neki indulni mert sokan vannak akik kimennek külföldre dolgozni ilyen majd lesz valami alapon.

dec. 28. 18:29
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
Mindegy, mert ezek a gondok kb minden országban megvannak. Külföldön még magányosabb leszel, a munkába mindenhol utazni kell, vagy ha nagyvárosba mész, ugyanolyan drága lesz lakast bérelni, a munkanap ugyanúgy lefáraszt majd. Az USA-ban a bűnözés elég durva mondjuk. Válassz olyan országot, amelyiknek tetszik nyelve, a klímája, az ételek, a vidék stb.
dec. 28. 19:06
 5/6 Szolovjov ***** válasza:
51%
Oroszország. Őket még nem nyelte be a judeo-liberális fostenger.
dec. 29. 12:14
 6/6 anonim ***** válasza:

EU-n belül jobb ha van kint ismerős.

De sokkal könnyebb megoldani a papír ügyeket...és persze hazajutni is.

Másik földrészre egyes egyedül nem mennék. Vagy 2-en menjünk vagy legyen kint valaki. De tuti kimennék előtte 1 hétre mindent megnézni.

dec. 30. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!