Egyfelől tradicionálisan azért tartózkodnak a gyerekek a szülőkkel, még felnőtté nem válnak, mert egyedül valóban "életképtelenek" - értve ezalatt azt, hogy nem tudják ellátni saját magukat. Nincs munkájuk, nem dolgoznak (nem is dolgozhatnak), hisz épp azon vannak, hogy megalapozzák a jövőjüket.
Másfelől amilyen a mai társadalomban (tisztelet a kivételnek, mert abból is sok van, szóval most trendekről beszélek), rengeteg szülő tutujgatja a gyereket egész felnőttkorig (sokan még azon túl is). Minden apró-cseplő problémájukat megoldják helyettük, így nem tanul meg önállósodni a gyerek (miért tenné?).
Tehát a(z ilyen) szülők is vastagon benne vannak ebben.
Ha hülye, vagyis életképtelen, azaz teljesen önállótlan a gyerek, az ritkán az ő sara. Csak egyszerűbb minden másra mutogatni, mint önreflexiót gyakorolni.
Nem kizárólag a nevelésen múlik.
Az én szüleim degeneráltak, szó szerint sz@r emberek..
Én teljesen más vagyok, van tartásom, gerincem és egyenes ember lettem.
Igen. A brainrot teljesen megette őket. Arisztotelész és az ókori görögök óta mondja az emberiség az utána jövő generációkra, hogy hülyébbek, de eddig nem volt igazuk, mert eddig sok minden nem változott a világban, ezért sokan nem is veszik komolyan ezt az állítást, mert 2500 éven keresztül farkaskiáltás volt. Viszont most sajnos tényleg ez a helyzet, az ókor óta először tényleg a pusztulás határán van az emberiség a Z és az Alpha generáció miatt. A social media, a tiktok rövid videók, a bugyuta játékok, a brainrot videógyártók úgy teszik tönkre a gyerekek agyát, hogy sírni támadna kedve az emberiségnek.
Nem akarnak dolgozni semmit, nem is lennének képesek rá, egy munkáltató sem tud rájuk bízni semmit és nem is vállalnak el semmit. Nézd meg a 25-30 év közti munkanélkülieket akik otthon laknak, rengeteg van és konkrétan az sem érdekelné őket, hogy éhenhalnak, ők nem fognak a komfortzónájukból kilépni dolgozni.
Nem tanulnak. Nem érdekli őket a világ, nem szeretnének a jövőben semmilyen karriert vagy mesterséget. Egy dolog érdekli őket, Tiktokot nézni, a képernyőfüggőségüket táplálni és játszani. Ehhez nem kell matek, biológia vagy földrajz. De még otthoni munkát sem akarnak tanulni, nem szerelnek meg semmit, nem takarítanak.
És ez csak a jéghegy csúcsa... Millió dolgot tudnék még felsorolni. Annyit tudok nektek mondani, hogy nyugdíjra ne alapozzatok és reménykedjetek, hogy nem litek meg hogy ez a 2 generáció lesz a világ vezetője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!