Milyen volt a karacsony?
Beteg vagyok, szóval rendesen szarul vagyok. Édesanyámmal töltöttem..
Azért megfőztem egy csomó kaját még így is..
tiramisu, túrós rétes, marhapörkölt + nokedli, petrezselymes krumpli + rizs, rántott csirkemell..
Nyolcadik magányos karácsonyom. Csak átkínlódom, aztán végre mehetek dolgozni.
Délelőtt nagy séták minden nap.látom mindenfelé az unott arccal, vagy szomorúan vendégségbe menő embereket. Hát inkább egyedül,mint az idióta pofavizit olyannál,akit látni sem bírok.
F
Nem ülök be ebbe az újsütetű divatos karácsonyutálatba. Ma szinte kötelezően elvárt utálni a karácsonyt és arra hivatkozni, hogy képmutatás, stressz, rohanás, fáradtság, kiégés stb.
A saját karácsonyi metodikám:
Egyedül élek. Karácsonykor is, meg az év többi napján. Mivel ezt én döntöttem el, így nem csodálkozom és nem most eszmélek fel karácsony este, hogy egyedül vagyok a lakásomban.
Van párkapcsolatom, de nagyon autonómak vagyunk mindketten.
Szenteste:átjött a barátnőm, kicsit együtt voltunk. Segített a miniatűr stilizált fa feldíszítésében. Aztán ő is ment a külföldről most hazalátogató családtagjaihoz én meg egy barátomhoz. Este hazajöttem, tudtam, hogy egyedül leszek, de jól is esett. Hallgattam kis karácsonyi zenéket, aztán lefeküdtem.
Első ünnepnap, azaz ma: barátnőmmel ismét tali, egy közös baráti család meglátogatása. Aztán hazavittem, én meg hazajöttem. Most is karácsonyi zenét hallgatok és örömmel tölt el, hogy jól telt a nap. A húgomékkal megbeszéltük, hogy idén nem ajándékozunk és nem felhajtásozunk, úgyhogy telefonon beszéltünk csak.
Holnap, 26-odika: lesz egy autóbolond autóstalálkozó Pest megyében, délelőtt odamegyek egy haverommal, utána meg itton leszek.
Előre elégedett vagyok az idei ünnepekkel. Nem volt nagy karácsonyi hangulatom amióta a szüleim meghaltak és egykori párom 15 év után elhagyott. Azóta csak kicsit van karácsonyi hangulatom, de amennyira van, azt ki tudom elégíteni így is.
Megfelelési kényszer nincs bennem. Nem vettem részt a nagy bevásárló rohanásban, ilyenkor se zabálok többet, mint máskor. Nem voltam perfekcionista a takarításban stb.
Úgyhogy így, a felénél azt mondom, hogy könnyed, laza az idei karácsony.
Tehát amúgy sem a karácsonyt kell utálni, hanem az emberi hülyeséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!