Egyetértetek hogy a mai frissdiplomás van a legnehezebb helyzetben munkakeresés ügyileg?
A munkahelyeken időseket alkalmaznak mert a zé generáció egy f*s, megbízhatatlanok mert nem maradnak hosszabb távon egy helyen, ráadásul gyakorlata sincs, vagy legalábbis kevés.
Alja munkára nem veszik fel őket, mert tudják, hogy nem azért jártak egyetemre, hogy mosogassanak és ha jobbat találnak, már lépnek is le.
Nem. A kisgyermekes anyukák, valamilyen kisebb fogyatékkal élők sokkal nehezebb helyzetben vannak.
Hidd el, ha egy munkára jelentkezik egy friss diplomás fiatal, meg a tapasztalattal ugyan rendelkező, de két kisgyermeket nevelő anyuka, akkor a friss diplomást fogjak felvenni, mert az úgyse megy folyton tappénzre, szülőire, akármire a gyerekekkel.
Harcmincas kisgyerekes nők, illetve 50 felettiek még mindig nehezebb helyzetben vannak.
Emellett korszerű szaktudást igénylő pozíciókban nem tudnak az idősebb generációra támaszkodni, ha közben szeretnék a béreket alacsonyan tartani. Mindig mindenhol a tapasztalatot előnybe részesítették a tapasztalatlansággal szemben, de ennek is megvan az ára.
És egyik korosztály sem megy szívesen mosogatni diplomával.
Itthnon adókedvezményekkel könnyen behülyíthetők elsőre magasnak tűnő fizetésért.
Nem értek egyet.
Tavaly májusban diplomáztam le művészettörténet szakon, jelenleg a mesterképzésemet csinálom és mellette részmunkaidőben dolgozok egy múzeumban, mint múzeumpedagógus és tárlatvezető. Több helyre jelentkeztem, majdnem az összes helyről visszajeleztek, hogy mehetek hozzájuk, mert hiába vagyok fiatal, van mögöttem egy végzettség, három nyelvvizsga, három ajánlólevél (egy a múzeumban, ahol önkéntes voltam, kettő azokból az intézményekből, ahol a szakmai gyakorlatomat végeztem). A három év alapképzés mellett egyébként egy kávézóban dolgoztam részmunkaidőben, aminek nyilván nem volt sok köze a tanulmányaimhoz, de jó pénz volt és látszik, hogy hajlandó vagyok dolgozni, illetve képes vagyok egyszerre több dolgot is vállalni.
Vannak előítéletek a fiatalokkal szemben, amiknek sajnos sokszor megvan a valódi oka, de normális helyeken adnak esélyt az olyan fiataloknak, akik valóban dolgozni szeretnének és akik valóban hozzá tudnak adni valami pluszt a munkakörnyezethez. Sok helyre viszont túl jelentkezés van, és ha valaki nem tud kitűnni, akkor esélyesebb, hogy egy idősebbet választanak, aki mögött több tapasztalat van, ami az egyik leghasznosabb dolog az életben.
Szerintem azoknak van a legnehezebb dolga, akik mögött nincs semmilyen képesítés, akik csak tengenek és lengenek az életben. Akik ha járnak is egyetemre, nem csinálnak mellette semmit, így el fognak veszni a sok frissdiplomás között.
23/N
Ez nem igaz! Mindenki nehéz helyzetben van a területen!
Ha fiatal vagy, akkor azért, mert nincs 30000 év munkatapasztalatod.
Ha van már valamennyi tapasztalatod, akkor azért, mert a gyerek nevelés által generált problémák tekintetében nem rugalmas a legtöbb cég.
Ha középkorú vagy, akkor meg azért, mert elmúltál 40 éves - és mint ilyen életkorú embert, már nem tekintenek embernek, használható munkaerőnek.
A legfájóbb az, hogy ezekről egy életre lebetonozott háeresek dönthetnek egy személyben - emberek múltját, jelenét és jövőjét széttudományoskodva, ráadásul a megrendelők kajálják a hülyeséget, ami ömlik belőlük.
Semmi köze ehhez iskolai végzettségnek, sokkal inkább van annak, ki, kinek a kicsodája és kit, ki akar valahová valamilyen érdekből bevinni, eldugni!
-Ugyanis ezért is rugdosnak ki embereket, - hogy helyet csináljanak a "Valaki" valakijének!
Nem. Kapásból nem mindegy, milyen diplomás. Jó párat tárt karokkal várnak.
Természetesen vannak olyan diplomák bőven, amelyek munkaerőpiaci értéke szinte nulla, de egy átlag frissdiplomás pályakezdőnél még mindig jó pár sokkal rosszabb helyzetben lévő csoport van. Szülés után munkát kereső anyukák, idősek, börtömből szabadultak, szakterületet váltók, akik 30, 40, 50 évesen lesznek újra pályakezdők, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!