Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Érdemes Hollandiából Németorsz...

Érdemes Hollandiából Németországba költözni?

Figyelt kérdés
Nincs bajom Hollandiával, jó a fizetés, élet itt, de ha jobb Németország vagy egyszinten van kipróbálnék ott is lakni.

#munka #Hollandiao
dec. 22. 22:26
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
7 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen. Tengerszint-emelkedésről már hallottál?
dec. 23. 15:16
 2/5 anonim ***** válasza:
A leghitelesebb választ erre a kérdésre egy magyar weboldalon fogod megkapni Magyarországon élő emberektől. :DDD
dec. 23. 18:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha letelepedni akarsz vagy hosszútávon szeretnél valahol ÉLETVITELSZERŰEN élni akkor megéri.

De ha csak pár hónapra-évre tervezel, vagy fél évet vagy kint és felet Magyarországon akkor ezekben az esetekben felesleges.

Alapvetően Hollandiában jobb az életszínvonal, de van két nagy hátránya:

- Nem lehetsz állampolgár, csak ha lemondasz az előző állampolgárságaidról (ez nem ajánlatos). Németország ezzel szemben engedélyezi a többes állampolgárságot.

- Hollandia szószerint TELE VAN. Tehát nem-svájci árú albérletet találni akár évekig is tart. Tehát ha csak dolgozgatni mész ki fél évet itt - fél évet ott. Meg "dolgozok pár évet majd hazamegyek" stb akkor semmi gond nincs Hollandiával. De ha te ott le akarsz telepedni évtizedes távlatokban gondolkodva, akkor Németország jobb opció, mert ott hiába keresel egy hajszállal kevesebbet Hollandiához képest, de ott sokkal gyorsabban tudsz albérletet találni és FELE annyiba se kerül mint Hollandiában.

dec. 25. 15:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Hollandia sokkal jobb.
dec. 28. 23:54
 5/5 anonim válasza:

Éltem mindkét helyen, jelenleg is Németországban élek, itt telepedtem le, itt lett családom.

Hatalmas különbség nincs, viszont nekem Németországban jobban bejött, nyilván ez is tartomány/város függő, de ahol én élek Bayern, ott az élet elég jó lehet azoknak, akik hosszútávra terveznek.

Emberek:

Az emberek nagyrésze rendes, stresszmentes, nem foglalkoznak mások személyes dolgaival, nem kérdezősködnek, nem irigykednek, illetve ami talán a legfontosabb, hogy sok lehetősége van az embernek, a gyerekeknek pedig szép/szebb jövő, mint Magyarországon avagy Hollandiában.

Pénz:

A fizetések itt talán egy kicsivel alacsonyabbak, viszont havi szinten jobban kijövök mint Hollandiában. Illetve Hollandiában többet is dolgoztam azért a pénzért, míg a jelenlegi munkahelyemen csak 157 órát dolgozom, nincsenek túlórák és hétvégék sem, ami család-téma szempontjából fontosabb mint a pénz.

Az árak alacsonyabbak, az albérletek árai is jóval alacsonyabbak és több opció van mint Hollandiában.

Összességében Németország mindenben jobb avagy legalább olyan mint Hollandia a személyes tapasztalataim szerint, nem tudnám már máshol elképzelni a jövőmet, engem teljesen magával ragadott, míg Hollandia csak egy olyan ország volt, ahol csak dolgozni akartam jó pénzért.

jan. 4. 20:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!