A jövőben fel lehetne építeni egy tökéletes globális társadalmat, ahol mindenki kedves egymással?
20-as, én pont azt akartam elmagyarázni, hogy mindenki korrupt, a legfelső vezetőtől az utolsó csövesig, mert ezt hozza ki a rendszer az emberekből. A korrupció nem az emberek hibája, hanem a rendszeré, ami kikényszeríti. Például ha azt mondják neked, hogy valami lehetetlen darabszámot gyárts le, vagy nem kapsz fizut, akkor kénytelen leszel hazudni. Aztán amikor már látod, hogy ez működik, egyáltalán nem is fogod magad törni. Illetve a nagyok úgy gondolják, hogy egy picit nyugodtan lenyúlhatnak, senki se fog rájönni. Ilyenekből indul ki a korrupció. A verseny lényege pont az, hogy ezt a fajta korrupciós hajlamot egyensúlyban tartsa.
22-es már érdekesebb, mert nagyon igaza van. Viszont ezért van a kormány, hogy rendeleteket hozzon és szabályozza a termelést. Jó példa erre az ukrán búza. Európában mindenféle szabályoknak kell megfelelni, azért nálunk nagyon drága a búza. Ezért az elit úgy döntött, hogy behozza az olcsó ukrán búzát, ami jóval olcsóbb. A gazdák ugyan fellázadtak, de ez semmit nem befolyásolt. Na ez az igazi korrupció.
26-os, kicsit elrugaszkodtál a valóságtól. A túlfogyasztás oké, de ugyanakkor a fogyókúrára is rá akarnak venni. Mert ha sokat fogyasztasz, akkor plusz pénzért fogyókúrára is szükséged lesz. Persze gondolom, nem a kajára gondolsz, hanem hogy vegyenek drágább telókat például. Viszont ha az emberek megfizetik, abba nem hiszem, hogy kívülről bele kellene szólni.
A félelem az a libsik miatt van, akik folyamatosan mindenért pánikot akarnak kelteni. A libsik végső soron kommunisták, globalisták, tehát nekem ebből az jön le, hogy ők a rosszak, akiket nem kell támogatni. Persze vészmadárkodni sokkal könnyebb, mint a megoldást keresni.
Hát igen, az árvíz. Nyugaton rengeteg kárt okozott, mert ott a libsik kezében van a hatalom. Nálunk meg mindent megtettek, amit kell, ezért nem is volt akkora a kár. Bár az életet hozó árvíz kifejezést nem értem. Régen voltak nagy árterek, de ma már nincsenek, nem jó, ha a folyó kilép a medréből. Aki meg a mocsárba épít Aldit, az számol a következményekkel. Valószínűleg a haszon sokkal nagyobb, mint a kár. Persze azért panaszkodik, hátha kap valamennyi kártérítést, de ez érthető. Illetve itt is jönnek a libsik, hogy rossz a rendszer, de tudjuk, hogy ők a bgonoszak, nem kell velük foglalkozni.
Magyarországon azért nem esznek halat, mert a hazai halakat nem szabad halászni. Amit a boltban kapsz, azt több ezer kilométerről hozzák, ezért nagyon drága. Nálunk a hal inkább luxus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!