Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hány évesen kezdtétek azt...

Hány évesen kezdtétek azt érezni, hogy a szüleitek már azt szeretnék, hogy költözzetek el otthonról?

Figyelt kérdés
24 vagyok, most tavasszal végzek majd az egyetemmel. Az utóbbi időben a szüleimmel teljesen más az életstílusunk és úgy érzem, hogy az én szokásaim zavarják őket. Néha már mintha csak púp lennék a hátukon. Megértem, hiszen ez az élet rendje. De kicsit rossz is azért. Btw én is költöznék már otthonról. Csak az egyetem miatt még fél év

dec. 13. 18:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
33%
Engem 19 évesen kitettek. Vettek nekem egy lakást, kifizették az egyetemet és feltöltötték a hűtőt. Közölték, hogy innentől kezdve ennyi volt ☹️. Átmentem levelezőire és munkába álltam.
dec. 13. 19:07
 2/12 anonim ***** válasza:
30%

Már érettsigok kezdték ezt.

Le.szarták hogy tanulok e csinálom e, ellógom e, szinte hoztám se szóltak.

Semmiben nem támogattak nem segítettek, továbbtanulásról munkáról meg lila gőzöm sem volt.

Érettségi után azt se tudtam mit csináljak.

Összevissza dolgoztam hol itt hol ott, ket munka közt meg semmi, de mintha munkabérem se lett volna, mindig azt láttam csak, hogy nincs is pénzem, aztán kétségbeesésben beiratkoztam inkább fősulira de az mellett se találtam normális munkát soha igy a sulival párhuzamban végeztem egy ker boltvez tanfolyamot is.

De szinte kiutáltak a házbol es anyám mivel uj pasija lett és zavartam hogy ott lakom, kitett az utcára..

És innen kellett "kezdenem". Se barátom nem volt, se pénzem.

Én ugy érzem fentről segítettek csak hogy pont olyanba botlottam aki segit.

dec. 13. 19:08
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
*érettségikor ill idején
dec. 13. 19:08
 4/12 anonim ***** válasza:
57%

Ezt a traumát meg cipelem örökké. Ugyanis ma is diplomás állás mellett is az albérletben gyakran lebegek kilakoktatás alatt ha nem tudom fizetni. Gyűjteni meg nyilván nem tudok még vésztartalékom sincs. De banki hitelek lakbérre meg vannak. Amik ugye hitelcsapda.

Valszeg a trauma miatt élek ma is ugy mint akkor. Nem tudom.(2)

dec. 13. 19:12
 5/12 anonim ***** válasza:
50%
21 évesen kidobtak..
dec. 13. 19:12
 6/12 anonim ***** válasza:
73%
Fordítva volt, középiskolai kollégium után nem voltam hajlandó visszaköltözni, ezért elmentem dolgozni, hogy tudjam fizetni az albit. 19 évesen
dec. 13. 19:30
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
21 évesen konkrétan megmondták.
dec. 13. 19:36
 8/12 A kérdező kommentje:
Engem támogatnak, sokat köszönhetek nekik. De úgy érzem hogy zavarom mostanában őket.
dec. 13. 19:38
 9/12 anonim ***** válasza:
36%

Én ebben nagyon nem tudok nyilatkozni.

Apám már 18 éves korom előtt azt várta mikor "takarodok" már el, egyetem alatt meg is kaptam, hogy haza se toljam a pofám így gyakorlatilag 18 éves korom óta külön élek. Kollégium, nyári koli,albérletek voltak.

Anyám meg 30+ évesen is azt kérdezte, nem-e akarok haza költözni illetve amíg tudott hátráltatott a lakás vásárlásban.

dec. 13. 20:24
 10/12 anonim ***** válasza:
82%
Én kissé ellenpélda vagyok. Bár lassan alakult az életem, de soha nem akartak elzavarni. Pontosan idővel aztán csak anyum. Valójában megteremtették ebben a lakásban azt, hogy biztos nagyobb helyem lehessen. Úgy voltak vele, hogy nekik lejárt az idő és nem tudnak másképpen támogatni. Amikor 20 évesen elkezdtem bulikat szervezni minimum szülinapomra és még amúgy, az időnként kicsit zavarta anyumat. De soha nem mondta, hogy mehetek a P-be. Illetve meg voltak ezek beszélve hetekkel előre, soha nem állítottam be váratlanul csörtével. Soha nem is volt probléma. Aztán az érem másik oldala, hogy rászorult a segítségemre és soha nem lett volna értelme így elköltöznöm. Jelenleg egyedül maradtam.
dec. 13. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!