Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 30 év felettiek, családi,...

30 év felettiek, családi, rokoni, baráti és ismerősi körben (a nevetek mellett) inkább lánynak/fiúnak, vagy inkább nőnek/férfinak hívnak?

Figyelt kérdés

dec. 12. 09:57
A kérdező szavazást indított:
Inkább lánynak/fiúnak.
Inkább nőnek/férfinak.
9 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
36 évesként fiatalos vagyok és sokkal fiatalabbnak nézek ki, ezért én sem szeretem a férfi kifejezést. Viszont nem helyes a fiú, ezért fickó/pasi/srác.
dec. 12. 10:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Valahogy nem tudom elképzelni a szövegkörnyezetet. Írnál egy mondatot példaként?
dec. 12. 10:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, nem jelölnek meg így, amikor én is ott vagyok
dec. 12. 11:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A nevemen szoktak hívni, valahogy nem tudom elképzelni, hogy úgy szóljanak hozzám, hogy “a lány” vagy “a nő”. Hallottam már ilyet más körökben, nekem nagyon bizarr, pláne mikor egy szülő hivatkozik így a gyerekére.
dec. 12. 13:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem igazán szoktunk ismerősökre/családtagokra így hivatkozni... :D

Max idegenekre, ott meg a tippelt kora dönt, hogy lány/csaj/nő/néni, vagy fiú/srác/férfi/bácsi.

dec. 12. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!