Az öregek miért ilyen idegesítőek? Főleg a buszon. Állandóan útba vannak elfoglalnak 2 helyet beleszólnak mindenbe tiszteletlenek banyatankukat az útba rakják és mindig csirkuszolnak valamin. Miért?
Csak az öregek?
Félreértés ne essék, nem vagyok öreg, de elvakult sem, és látom jól, hogy sokszor 15-20 évesek is teljesen alkalmatlanok a tömegközlekedésre. Amelyik busszal megyek, ott rendszeres vendég egy kb. 15 éves forma fiú, az, hogy testalkatából adódóan egymaga másfél helyet elfoglal, az egy dolog... de a busz harmadánál megáll, hátáról a táskát nem veszi le, és persze nem fog törődni azzal, ha valaki le akarna szállni.
Vagy a másik kedvencem, amikor a középső ajtónál felrotlódnak, jellemzően 16-17 éves lányok, néha fiúk is, és egyszerűen úgy kell átverekedni rajtuk magunkat, miközben a busz hátsó részének a fele még szabad.
Nem életkortól függ ez, hanem értelem, és intelligencia függvénye.
Sok idős, bár vannak kivételek is, valóban így működik, azonban nemcsak náluk láttam ilyesfajta viselkedést, hanem a korosztályomtól (25 körüliek), a nálam fiatalabbaktól is. Szóval én is azt tudom mondani, hogy értelem, intelligencia kérdése, meg talán szociális érzékenységé is.
Sokan nem tudják, hogyan illik tömegközlekedésen viselkedni, utazni. Több helyet foglalnak, pedig annyi cuccuk sincs, és mégis pampognak, ha valaki le szeretne ülni melléjük. Vagy mikor megállnak az ajtóban, és ha szólsz nekik, sem mennek arrébb, pedig tudnának, te meg már szállnál le.
Olyat viszont többször tapasztaltam már, hogy idősek felszálltak az iskolajáratra, majd hangosan szidtak minket, iskolásokat, mindenért, holott simán mehettek volna a pár perccel később induló járattal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!