Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek jelentős részének...

Az emberek jelentős részének tényleg nincs semmi megtakarítása?

Figyelt kérdés
Most jött ki egy kutatás, hogy a magyarok 38%-ának semmi megtakarítása nincs, 23%-nak egymillió forint alatti félretett pénze van és csak 6%-nak van 5 milliónál több. Azért tűnik furának, mert azért az mégis csak evidens, hogy az ember nem élhet hónapról hónapra, mindig közbejöhet valami váratlan kiadás, amit fedezni kell. Az utóbbi években meg nőttek a bérek az alacsony képzettségű munkakörökben is, tanároknál is, stb. Az én ismerettségi körömben mindenki tud félretenni, ahol ketten is dolgoznak, ott értelemszerűen többet. Ha most nézzük Budapesten hivatalos statisztikák alapján is nettó 500 felett van az átlagos fizetés. Ha mindkettő megkeresi, az már egymilló, abból nem hiszem el, hogy ne lehetne félretenni. Vagy, aki nem tud, az akkor túl nagy lábon él.

dec. 9. 15:16
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
43%
Köszönjük Emese
dec. 9. 15:20
 2/20 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos, akár tetszik neked, akár nem, vannak akik tényleg nyomorognak.

Albérlet+rezsi és hopp: 100-200 ezer ugrott.

A nettó minimálbér: 177.400 forint.

És mi van, ha egy anyuka egyedül nevel csak egy gyereket és albérletben vannak és minimálbéren dolgozik?

Mi párommal simán tudunk félretenni. Nincs hitelünk, nincs autónk, nincs gyerekünk, saját hitelmentes lakásban élünk. De nem mindenki van ilyen jó helyzetben, mint mi.

Hiába nőttek a bérek, ha az árak az egekben vannak. Kérdező, az euró nem véletlenül kerül most 412 forintba és a dollár se véletlenül lett 392 forint (amikor én vettem 2023 március vége felé akkor 360 forint volt). A forint értéke folyamatosan romlik.

dec. 9. 15:27
 3/20 anonim ***** válasza:
67%
Előző munkahelyemen 208ezer volt a nettó fizetés. A takarító ennyit sem keresett. 500-at nem tudom, ki keres
dec. 9. 15:42
 4/20 anonim ***** válasza:
49%
Ebben az országban?
dec. 9. 15:44
 5/20 anonim ***** válasza:
27%
Az miert jo helyzet, hogy nincs autotok? Ha tomegkozlekedtek, mar eleve nem szamitotok jomodunak.
dec. 9. 15:44
 6/20 anonim ***** válasza:
46%
5# Fasz szenvedjen még a parkolással, dugókkal, meg a benzinköltséggel is. Plusz iogsi egy valag pénz. Nem éri meg.
dec. 9. 15:47
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

“ Ha most nézzük Budapesten hivatalos statisztikák alapján is nettó 500 felett van az átlagos fizetés. Ha mindkettő megkeresi, az már egymilló, abból nem hiszem el, hogy ne lehetne félretenni.”

- nem mindenki Budapesten él

- nem mindenki kétkeresős háztartásban él

- nem mindenki keres BP-n se 500 felett

- nem mindenkinek ugyanannyi a kiadása

Mindegy hogy te mit hiszel vagy mit nem.

dec. 9. 15:49
 8/20 anonim ***** válasza:
71%

Egy kisebb városban élünk, az autót nem használni ki. Így is pár éve a zöldterületekből vettek el helyet, hogy parkolót tudjanak kiépíteni a sok autónak.

45 perc alatt a város egyik végéből elérek a másikba. A lakásunkhoz közel találhatóak boltok. A munkahelyem 25 perc sétára van. Munkába menet, amire szükségem van, meg tudom venni.

Így, amit az autó fenntartására, benzinre, biztosításra, szerelésre költenénk, azt másra költjük. De nálunk nem lenne kihasználva az autó.

És a városban, ahol élünk, nem használunk tömegközlekedést, mert van mind a kettőnknek szép két erős és fitt lába.

dec. 9. 16:03
 9/20 anonim ***** válasza:
68%
ui.: jogosítványom van, de mivel nem szereztem meg a kellő rutint, így nem is merek volán mögé ülni. Plusz, amilyen elmebeteg vezetők vannak, inkább hagyjuk.
dec. 9. 16:04
 10/20 anonim ***** válasza:
79%

Azt gondolom, falsak ezek az arányok, szerintem sokkal többeknek van 1 millio feletti megtakarítása. En a környezetemben (átlag megyeszékjelyen élő pár vagyunk) legalábbis azt látom, a többseg spórol, igyekszik megtakarítani nagyobb dolgokra.

De azért ez az átlag 500 ezer is nagyon fals. Vagyis félrevezető. A nettó medianbér valami 350 ezer, azaz a hétköznapi értelemben vett atlagbér ennyi, ennyit keres a többség. Ebből van, aki megkap 420-at, más csak 200-at. Érted.

dec. 9. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!