50 év felettiekkel miről lehet beszélni?
Eddig nem jutott eszembe, hogy velem különleges témákról lehetne beszélgetni.
A gyerek nem feltétlen beszédtéma, de a legtöbb embernek van hobbija, azokról mindenképpen lehet (szeretek olvasni, rajzolni, festeni, zenét hallgatni tanulni, föleg nyelveket, kirándulni, fözni, növényekkel foglalkozni - hirtelen ennyi jutott eszembe).
Viszont azt nem írtad el, te mivel foglalkozol szivesen, mert azt nem ártana tudni
Én például szívesen beszélgetek generációs problémákról nálam sokkal fiatalabbakkal, - türelemmel és kölcsönös tisztelettel megvalósítható nézetek, szempontok, gondolkodásmódok ütköztetése. A kulcsa annyi az egésznek, hogy nem szabad az erőltetés, megalázás, felelősségre vonás medrébe terelni az eszmecserét. Képesnek kell lennie arra az embernek, hogy túllépjen indulatok nélkül egy-egy szélsőséges különbség felszínre kerülése esetén. Unokám korú emberekkel beszélgetek napi szinten úgy, hogy senki nem sért meg senkit és gyakran szembesülök olyan részletekkel, amelyeken az ilyen beszélgetések hatására változtatok. Nem egy dolgot tanultam el nálam sokkal fiatalabbaktól és egyáltalán nem éreztem megalázónak, hogy ez így alakult. Jobban meg is értem a fiatalok gondolkodásmódját annak köszönhetően, hogy nem söprök le minden ötletet, amivel ők állnak elő. Mindenféleképpen meg szoktam hallgatni, ha van valamilyen ötletük, - esetleg érvekkel támasztom alá, hogy miért gondolom másként vagy miért nem referálom a fiatalabb ember által felvetetteket.
Soha nem volt harag!
Ennyi idős ismeroseimmel ugyanúgy bármiről lehet beszélni, mint a fiatalabbakkal. Filmekről, helyekről, ahol már jártak, vagy ahová el szeretnének menni, hétköznapi dolgokról, mint mondjuk a közlekedés, arról jellemzően mindenkinek van tapasztalata és véleménye is. Egyik ilyen korú ismerősöm szeret kertészkedni, én nem értek hozzá egyáltalán, de érdekes, amiket mesél róla.
Egyenként anyám is jócskán ez a korosztály, vele ugyanígy filmek, könyvek, közélet, meg az ő esetében a lovak (van egy lova, órákig tudna róla beszélni).
De gondolom neked is vannak szüleid, velük miről szoktál beszélgetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!