Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért írnak az 50 év felettiek...

Miért írnak az 50 év felettiek nagybetűvel?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem mindegyik, de ha látok egy olyan kommentet, ahol a CAPS LOCK konkrétan végig be van ragadva, annak a szövegnek az értelmi szerzője egy nyugdíjas. Azt nem akarom elhinni, hogy ekkora méretkülönbség számítana a két írásmód között…
2023. aug. 25. 11:48
 1/10 anonim ***** válasza:
33%

Nem látnak olyan jól, és számít a különbség. A nagy nyomtatott betűk jobban felismerhetők, nemcsak a méret számít.

Például: "l" vagy "I" különbsége tipikus, míg ha "L" és "I"-ként van írva, egyértelmű.

2023. aug. 25. 11:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy az, amit az első mondott, vagy nyomatékosítani akarják, amit írnak.
2023. aug. 25. 11:59
 3/10 anonim ***** válasza:
69%

Mert magasról lesz@rnak mindenkit, őket bezzeg mindig tisztelje mindenki, főleg a fiatalság.

Én írtam meg már nyugdíjasnak Facebook-on, hogy ne írjon nagybetűkkel, mert az a kiabálás jele, meg különben se helyes. S még engem küldött el az anyámba, hogy taknyos cinkaként ne mondjam meg neki, hogy mit csináljon.

2023. aug. 25. 12:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát én már elmúltam 50, de csak akkor írok csupa nagybetűvel, ha valamit ki akarok hangsúlyozni. Viszont vannak itt bőven 50 alattiak, akik a személyes névmásokat következetesen nagy kezdőbetűvel írják.
2023. aug. 25. 12:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mar ilyen jó 10 éve létezik betűméret változtatás. Szerintem manapság nem is lehet kapni olyan okosteledont, amin nincsenek kisegítő lehetőségek. PC-n böngészőben meg nem is kell a beállításokat nézni. Egyszerűen pehet oldalanként állítani a nagyítást.

2023. aug. 25. 12:08
 6/10 A kérdező kommentje:

3# Itt a gyakorin nem jellemző a nagybetűvel írás, inkább az indokolatlan frusztráció van jelen, lásd a saját válaszodat.

Facebookon szoktam kommenteket olvasni, puszta kíváncsiságból és ott nem nehéz “kideríteni” a másik életkorát.

2023. aug. 25. 12:42
 7/10 anonim ***** válasza:
47%
Szóval magad is beismered, hogy hülyeség a kérdésed. :-)
2023. aug. 25. 12:44
 8/10 A kérdező kommentje:
8# He? Valamiről lemaradtam?
2023. aug. 25. 12:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Mivel nem az internetkorszakban nőttek fel, számukra a nagybetű nem kiabálás, nem hangoskodás, nem agresszió, csupán egy jól és könynen olvasható betűtípus. Így nem tartózkodnak a használatától ösztönösen, mint a fiatalabbak.
2023. aug. 25. 12:58
 10/10 A kérdező kommentje:
9# Engem nem zavar különösebben, bár az írott betűket kényelmesebb olvasnom. Tudom, hogy nem idegességükben írnak nagybetűvel, csak érdekelt a miértje.
2023. aug. 25. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!