Milyen sűrűn használtok emojikat? Melyiket leggyakrabban? Melyik idegesít?
Egyet egyet: pl 😅🙈🤍🙋🏻♀️🥹
Amit utálok: 🙂
#12 igen, ez is picit passzív agresszív 🙂
Én se szeretem
Tiniként relatívan sokat használtam őket, de akkor sem raktam belőlük 2-3-nál többet egymás után. Azóta, már 24 vagyok, lényegesen kevesebbet is használom őket, illetve van pár "bevált", azokon túl, másikakat szinte nem is.
Leggyakrabban ezeket: 😊😅😓😂😁😍❤️
Amik meg idegesítenek: a bohóc fej, különböző kézi mozdulatok, a majmosak, a sima passzív-agresszív mosolygó, kacsintó.
Huh, nagy itt a gond emojitúltengés jogcímén. Itt már nem arról van szó, hogy kiegészítik a mondandót, hanem arról, hogy függő kapcsolat alakult ki és csak így tudják kifejezni magukat.
Éljen a kommunikáció új nemzedéke...
Én szeretek emojit használni, de nem viszem túlzásba, hogy minden mondatomba rakjak egyet, hanem tényleg csak akkor, ha vmit nyomatékosítani szeretnék.
Amit viszonylag gyakran használok: teliszájjal és sírva röhögős smiley, ha vmi nagyon vicces vagy nagyon abszurd. Szemforgatós, felhőbe eltűnős, ha vmi olyanról beszélek, ami sztem gáz vagy szánalmas. Fáradt fej, ha kivagyok valamitől vagy valami lefáraszt.
Amik idegesítenek: amikor vki rohadt sok ugyanolyan emoji-t tesz egy mondat végére;
amikor vki úgy helyettesít szavakat egy mondatban, hogy több az emoji, mint a betű
padlizsán meg kaki emoji, mert... lehet, túl prűd vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!