Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen sűrűn használtok...

Milyen sűrűn használtok emojikat? Melyiket leggyakrabban? Melyik idegesít?

Figyelt kérdés
dec. 6. 11:58
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Én például azt utálom, amikor valaki passzív agresszíven 80 db sírva nevetős szmájlit tesz a mondatai közé.
dec. 6. 11:59
 2/24 anonim ***** válasza:
78%
Én a hála meg a glóriás fej ikont utálom, de biztos van még más is, nem ismerem az összeset.
dec. 6. 12:04
 3/24 anonim ***** válasza:
Csak néhányat használok, nevetős, sírva nevetős, sírós, szívecske, esetleg mérges és kb. ennyi, amit gyakran szoktam. Sokat nem is ismerek. Szerintem nem gáz, ha használunk párat, hogy kifejezzük az érzéseinket egy átvitt értelmű utalásnál pl. vagy egyszerűen csak nyomatékosítsuk, milyen hangulatban vagyunk, de nem szeretem, ha valaki teletűzdeli vele az üzenetét, számomra az olyan felszínesnek hat.
dec. 6. 12:14
 4/24 A kérdező kommentje:
#3 egyetértek
dec. 6. 12:35
 5/24 anonim ***** válasza:

Nem igazán használok ilyesmiket. Nem vagyok a hangulatjelek híve. Nekem olyan gondolatom támad tőle, hogy az illető nem képes szavakban kifejezni önmagát, és ez a fajta kommunikációs csökevényességet azzal kezeli, hogy mindenféle "ábrákat", "képi és animációs effektusokat" használ arra, hogy elmondja, mi van benne.

Sokkal többre tartom az asszertív, választékos kommunikációt. Elfogadom a szolíd hangulatjel-használatot, de amiket eddig tapasztaltam, az alapján a fiatalok, meg úgy általában a digitálisan aktív emberek 90%-a túllő a célon.

Beszélj választékosan, tudj beilleszteni a mondanivalódba közmondásokat, idézeteket, tudd magad többféleképp kifejezni. Nálam ez a fontos, a hangulatjelek és a szleng nálam nem pálya.

dec. 6. 12:52
 6/24 A kérdező kommentje:

#5 Ez így egy picit lenéző, szerintem, hiszen a kettő nem zárja ki egymást. Ha valaki egy-egy mondatát egy emojival zárja, hogy jobban kifejezze, hogy például vicceskedik, komoly, játékos vagy ironikus, az még nem zárja ki azt, hogy egyébként választékosan és érthetően fogalmazza meg a mondanivalóját.

Az nyilván más, amikor valaki feleslegesen sok emojit használ.

dec. 6. 14:14
 7/24 anonim ***** válasza:

Meg kell találni az egyensúlyt, de a legtöbben nem ezt teszik... a gond itt kezdődik.

Az emojikkel kiegészíted a mondandód, de sajnos már sokan emojikkel fejezik ki magukat. A kettő nem ugyanaz!

dec. 6. 14:24
 8/24 A kérdező kommentje:
Igen, ez igaz.
dec. 6. 14:54
 9/24 anonim ***** válasza:
Engem úgy egyik se zavar, hanem az, hogy ha valaki kényszeresen beteszi minden szövegbe, illetve ha nem tud egy mondatot se írni ezek nélkül. Ez tud idegesíteni.
dec. 6. 16:00
 10/24 anonim ***** válasza:
23%

Néha a nyelveseket, mert szeretek viccesen kötekedni. 👅 😊

👅😋😛

Ez meg idegesít, amikor sírva röhögős ikont írnak: 😂

dec. 6. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!