Milyen sűrűn használtok emojikat? Melyiket leggyakrabban? Melyik idegesít?
Nem igazán használok ilyesmiket. Nem vagyok a hangulatjelek híve. Nekem olyan gondolatom támad tőle, hogy az illető nem képes szavakban kifejezni önmagát, és ez a fajta kommunikációs csökevényességet azzal kezeli, hogy mindenféle "ábrákat", "képi és animációs effektusokat" használ arra, hogy elmondja, mi van benne.
Sokkal többre tartom az asszertív, választékos kommunikációt. Elfogadom a szolíd hangulatjel-használatot, de amiket eddig tapasztaltam, az alapján a fiatalok, meg úgy általában a digitálisan aktív emberek 90%-a túllő a célon.
Beszélj választékosan, tudj beilleszteni a mondanivalódba közmondásokat, idézeteket, tudd magad többféleképp kifejezni. Nálam ez a fontos, a hangulatjelek és a szleng nálam nem pálya.
#5 Ez így egy picit lenéző, szerintem, hiszen a kettő nem zárja ki egymást. Ha valaki egy-egy mondatát egy emojival zárja, hogy jobban kifejezze, hogy például vicceskedik, komoly, játékos vagy ironikus, az még nem zárja ki azt, hogy egyébként választékosan és érthetően fogalmazza meg a mondanivalóját.
Az nyilván más, amikor valaki feleslegesen sok emojit használ.
Meg kell találni az egyensúlyt, de a legtöbben nem ezt teszik... a gond itt kezdődik.
Az emojikkel kiegészíted a mondandód, de sajnos már sokan emojikkel fejezik ki magukat. A kettő nem ugyanaz!
Néha a nyelveseket, mert szeretek viccesen kötekedni. 👅 😊
👅😋😛
Ez meg idegesít, amikor sírva röhögős ikont írnak: 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!