Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A legtöbb nő miért lesz nap...

A legtöbb nő miért lesz nap végére aggresszív, pletykázós, kötekedős?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem a jelenséget több munkahelyen is.
dec. 5. 20:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
71%

8# Ha fizikailag bántanak kérj segítséget, rendőrség, vagy áldozatsegítő központ. Sajnálom, ha veled történt ilyesmi. Viszont a napi szintű verbális alázás és terror nagyon meg tudja viselni a lelket és azt még nem is szankcionálják.

6# Akkor rosszul fogalmaztam. Igen, a pletykát nem kellett volna idekevernem. A nők mesteriek a manipulációban, lelki terrorban, szóbeli alázásban w munkahelyeken, kár lenne tagadni és igenis, ez is súlyos károkat okozhat. Ó, de még mennyire, főleg, ha ez napi szintű...

dec. 5. 20:32
 12/24 anonim ***** válasza:
Mert rossz a munkahelyi környezet.
dec. 5. 22:36
 13/24 anonim ***** válasza:
58%

Egyébként pont most olvastam és a nők között sokkal gyakoribb a verbális (agreszió)pl: roszindulatú hamis pletykák terjesztése, bántalmazás, kiközösítés.

Míg férfiaknál általában egyenesen esetleg fizikai erőszakot bevetve oldják meg.

Addig a nők sokkal alattomosabb módon intézik. És náluk is van dominancia harc ami bár ebbennem vagyok biztos váltja ki bennük az agresziót

dec. 5. 23:42
 14/24 anonim ***** válasza:

Egyébként oké hogy a fizikai bántalmazás hagyja a legnagyobb nyomot, mert nyomot hagyj a testeden és lelkeden is mentálisan is nehéz feldolgozni.

De szerintem azért ne kicsinyítsük le az érzelmi és a verbális bántalmazást. Főleg hogy néha ezek előzik meg a fizikai bántalmazást de önmagukban is mély nyomot hagyjnak.

dec. 5. 23:44
 15/24 anonim ***** válasza:
A lelki bántalmazás ott alattomosabb hogy azt könnyebb kidumálni. A fizikait aki erre vetemedik, ő is tudja magáról hogy rosszat tett, és mindenki más is tudja aki tudomást szerez az esetről, ciki neki és szégyen. Viszont a lelki bántalmazást totál suttyomban tudja csinálni, semmi nyoma, és eljátszhatja a szentet saját maga előtt is, mások előtt is könnyebben színészkedik, a fizikai hamarabb kiderül.
dec. 5. 23:50
 16/24 anonim ***** válasza:
76%

#13 Érdekes mert én épp az ellenkezőjét olvastam; a férfiak emelkednek ki a fizikai erőszakban (nyilván), a verbális erőszakban pedig kb ugyanott vannak mint a nők.

[link]

A különbség csak annyi, hogy a nők fizikailag nem erőszakosak, szóval az emberek elkönyvelik magukban, hogy "ha a férfi fizikailag erőszakos, akkor a nő biztos a verbálisan erőszakban emelkedik ki, hiszen a férfi és a nő egy érme két oldala".

Ez viszont nincs így. Attól hogy a férfiak erőszakosak, még nem lesznek kevésbé lélekölők sem. És fordítva: attól hogy a nők nem erőszakosak, még nem jelenti, hogy más módon lennének rosszabb emberek.

Nőktől egyébként sokkal többet várnak el, és sokkal, sokkal, SOKKAL kevesebbet néznek el mint a férfiaktól, ezért feltűnőbb sokaknak, amikor a nők rosszindulatúskodnak. Ha egy pasi rosszindulatú, azt sokan ártatlan viccnek, vagy racionális igazságnak, vagy csak sima háttérzötejnek fogják fel, a nőknél meg úgy fogják fel, hogy "tudd a helyed, bmeg, neked nincs jogod ugatni". (A nő pletykál, a férfi kimondja a véleményét, vagy mi...)

Ez a való életben, - munkahelyen, párkapcsolatban - ez a negatív megítélés mindennapos, a női közszereplők pitiáner kritizálásánál is mindennapos, és a netes fórumokon is ez megy.

A manipuláció és a verbális abuzus a férfiak sara is - ha nem jobban - mint a nőké, és konkrétan nulla megfigyelőképessége van annak, aki ezt nem látja. Az nem is a valóságot látja, hanem csak a sztereotipiákat.

Kérdező: ne pletykálj itt a munkahelyedről. Nem értem miért kell nekem tudnom arról, hogy mi zajlik nálatok. Beszéld ki a kollégáidat egy barátoddal, mint ahogy a nők is el tudják intézni ezt egymás között.

dec. 6. 00:07
 17/24 anonim ***** válasza:
Én itt nő-nők között és férfi-férfi közötti agreszióra gondoltam.
dec. 6. 00:19
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

17# Férfiak és nők is tudnak verbális agressziót, erőszakot alkalmazni. Csak másfajta módon.

A manipuláció, szarkavarás, háttérben lévő intrikák, kolléga fúrása sunyi, allatomos módon, pletyka, érzelmi zsarolás inkább a nők reszortja és igen, a nők is előszeretettel kiabálnak, ha úgy tartja kedvük.

A férfiak is tudnak szóban abuzálni, annyi különbséggel, hogy ők sokszor káromkodnak is, sértegetik a másikat és sokszor trágár szavakat használnak, szentségelnek, olyan alpári módon, hogy még Krisztus is leesne a keresztről, ha hallaná élőben...

dec. 6. 00:20
 19/24 anonim ***** válasza:
76%
18# Bááár.... Ez sem igaz, azért vannak trágár nők is, de szerintem több a trágár férfi. De a nők manipulációban magasan verik a férfiakat.
dec. 6. 00:24
 20/24 anonim ***** válasza:
53%
Ez nem igaz, a férfiak is profi manipulátorok, igaza van a 16nak. Csak ugye úgy van előadva hogy nekik szabad. A nőknél meg feltűnik hogy mit akar már ez a házicsicska. Még el akar érni valamit, meg védekezik ha bedarálják a dominanciával. Nőknél könnyebben rásütik a manipulációt is csak mert merészelt kiállni magáért. Persze egymás között a nők a profibbak, mikor a másik nőt kell kinyiffantani, az tény, vagy hát....á nem, egyforma ott is. Férfiak is le tudnak menni állatba egymás között, mikor valaki zavarja a köreiket.
dec. 6. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!