Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Bűn segítséggel, de saját...

Bűn segítséggel, de saját magam munkája által beadandókat írni az egyetemre?

Figyelt kérdés
Sosem voltam egyetemista, levelezős vagyok és sok beadandóm van. Fogalmam sem volt hogyan épül fel, hogyan kell hivatkozni, hogyan álljak neki ezért eljártam egy tanárhoz többször akivel együtt megírtuk. Én is olvastam mindig arról, amit írok, én gépeltem be, saját gondolatok vannak benne. Annyi, hogy megtanított hivatkozni, szépen írni, elmondta mi hova menjen bele, ha nem jót írtam volna, azt kijavította. Úgy érzem jobb lett, mintha egyedül írtam volna, így nem érzem fairnek. Viszont a saját munkám és tanultam is általa belőle. Úgy meg pozitív.
dec. 4. 21:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem bűn. Ha ez zavar, akkor igyekezz kevesebb segítséget kérni. Amúgy szokott lenni olyan tárgy, amiben elmondják, hogy, hogyan kell hivatkozást és hasonlókat csinálni. Sőt jellemző tanulásmódszertan vagy hasonló kurzus, tárgy is van.
dec. 4. 21:36
 2/11 anonim ***** válasza:
62%

Ne aggódj, nem bűn. Senki sem születik azzal a technikai háttér tudással, amit elvárnak.

Anno egy barátnőm beteg volt (kórházba is került), megajánlott jegyért megírtam, és beadtam a dolgozatát is, az ő neve alatt.

Technikailag az csalás volt. A tiéd nem, mert te végezted a munka érdemi részét.

Mondjuk én nem csináltam a dologból lelkiismereti kérdést, megtenném újra ha úgy adódik.

(Tudott róla amúgy)

dec. 4. 21:40
 3/11 A kérdező kommentje:
Van is ilyen tárgyunk, de vagy én vagyok nagyon buta, vagy a tanár által kiadott diák értelmezhetetlenek, de nem tudtam általuk rájönni hogyan vágjak neki.
dec. 4. 21:41
 4/11 A kérdező kommentje:
Az nem fog feltűnni a tanárnak, hogy túl jó egy elsőévestől? Minden hibámat kijavították. Megmondjam, hogy segítettek benne? Vagy akkor egyest ad rá?
dec. 4. 21:42
 5/11 anonim ***** válasza:
40%

Nem dog feltűnni, ne aggódj. Én az unokahúgom intézménylátogatási beszámolóit olvasom át, és ha kell, segítwk neki, hogy hol talál hozzá plusz dolgokat.

A tanár csak örül, mert látja, hogy foglalkozik a témával.

dec. 4. 21:46
 6/11 anonim ***** válasza:
40%

Mi nem tanárral, de hárman közösen tanultunk egymást segítve, még olyan is megesett egyikünk vidéken volt, elfelejtkezett egy beadandó határidejéről, és mi az aulában felsőbb évesek segítségével közösen megírtuk és beadtuk a nevében az utólsó percben.

Mindenkinek elmondtuk, hogy miért kérünk segítséget.

dec. 4. 21:53
 7/11 A kérdező kommentje:

Akkor ez nem olyan ritka nappalin sem úgy látom.

Én sajnos fiatalon nem lehettem egyetemista, most közel 30-hoz vagyok az, és a beadandók világa nagyon idegen nekem. A következő félévben már megpróbálom önállóbban megírni őket.

dec. 4. 21:55
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne emészd magad ezen! Pont az a lényeg, hogy megtanuld. Hidd el, sokkal jobban megtanulod így, hogy a tanár instruál közben. Sokkal hasznosabb és hatékonyabb, mintha egyedül szenvednél vele. Ha jövő félévben is ebből tudsz a legtöbbet tanulni, hogy a tanár segít, akkor jövőre is csináld így.

Én tanítok egyetemen óraadóként. Arra háklisak vagyunk, ha egy-az-egyben lemásolják a hallgatók a házit egymásról, és meglepődnél hogy mennyien bepróbálkoznak (látszik a hibákból hogy másoltak). Használunk plágiumkereső szoftvert is.

Arra is, ha valaki megoldatja a feladatot wolframalphával (ez egy matek szoftver) és onnan úgy másolja ki hogy azt se érti, mit ír. De ha úgy használja ezt a programot hogy megérti mit ír, megérti a levezetést, pláne ha el is tudja magyarázni szóban hogy mit csinát, azzal nincs gond.

Amit te csinálsz, azzal semmi gond nincsen szerintem.

dec. 4. 22:10
 9/11 anonim ***** válasza:

Ne emészd magad. Nem tudom milyen szak, mert nekünk jogon egy darab beadandónk sincs, és nekem sincs fogalmam sem így, hogy annak mégis hogy kell kinéznie hivatalosan, stb. Szóval én/mi meg majd szakdolgozatnál lesünk, mert a legalapabb dolgokat sem fogjuk tudni ezzel kapcsolatban.

Szerintem nem hibáztál, most már tudod a fontos dolgokat, és menni fog majd később egyedül is.

dec. 5. 05:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Csakhogy még jobban megnyugodj... egyik barátom tanít az egyetemen és egyik kollégája a diákja volt ( 2. állása a tanítás) és mikor a kollégája szólt, hogy nincs ideje megírni a beadandód, az ismerős (tanár) segített megírni neki. Hozzáteszem a "sima" tanulókhoz is baromi rendes, nem szívatja őket. Nem 1 beandantótól nem lesz meg vkinek a diplomája. ;) Ne csinálj ebből lelkiismereti kérdést.
dec. 5. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!